Mesečni horoskop JANUAR 2023

Mesečni horoskop JANUAR 2023 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja: 6 minut

V prvem delu januarja se boste s Soncem v kozorogu osredotočali bolj na stvari, za katere menite, da so vredne vašega časa. Skrben niz pravil in predpisov, ki jim boste sledili povečuje željo po napredku. Pomembno bo, da se počutite, kot da družbi dodajate nekaj koristnega. Zanimale vas bodo tudi vse tradicionalne stvari, pohvalili se boste lahko z nenavadno vzdržljivostjo. S tem vplivom boste predvsem stabilni in vztrajni, ter seveda zelo zanesljivi. Obkrožali se boste z ljudmi, ki pozitivno vplivajo na vaše življenje in vas sprejemajo takšne kot ste.

Kljub temu, da boste imeli močan občutek, da zmorete vse sami, je priporočljivo, da se posvetujete s tistimi, ki so vam blizu.

Skupno delo lahko s pomočjo prilagajanja prinese veliko boljše rezultate, tudi v domačem krogu. Čeprav boste intenzivno razmišljali o raznih premikih, za intenzivno delo na sebi še ne boste popolnoma pripravljeni, zato se s pomembnimi faktorji na področju odnosov tokrat ne boste ukvarjali. Vaše poteze bodo skrbno dodelane, izpeljane v velikem slogu, tveganje pa vam tokrat ne bo najbolj po godu.

Obkrožite se  zadnjem delu januarja, ko vas bo spremljalo Sonce v znamenju vodnarja z ljudmi, ki pozitivno vplivajo na vaše odločitve in vas ne obsojajo za napačne korake.

Odlične sposobnosti skušajte uporabiti v svojih interakcijah na področju kariere. Ne bojte se zahtevati kar smatrate da vam pripada. Ker se boste dobro zavedali razpoložljivih virov, se boste osredotočali na dosegljive rezultate. Ne boste počivali, dokler ne boste začutili, da ste ujeli svoj smisel in cilj. Spremljale vas bodo jasne predstave o tem, kaj pričakujete od sebe in drugih. Zvesti pa boste predvsem naprednim idejam.

Končno boste razumeli težje kote svoje samoopredelitve, ter izkušnje, ki so morda v preteklosti pustile brazgotine. Na udaru bo hrepenenje po linearni, materialistični zgodbi o uspehu, vpliv vas bo prisilil, da se soočite s sabo. Če želite sprejeti lepoto, občutek umirjenosti in samozavesti, boste morali najprej prehoditi dolgo pot in vztrajati. Ozrite se nazaj na izkušnje, ki ste jih sintetizirali sami, in na načine, s katerimi ste se naučili skrbeti zase. Zdaj boste veliko bolj odgovorni.

Mesečni horoskop JANUAR 2023 za vsa astrološka znamenja

ZNANI, KI PRAZNUJEJO V JANUARJU

Denis Avdić praznuje 31. januarja

Njegovo Sonce se je ob njegovem rojstvu nahajalo v znamenju Vodnarja v 10. Hiši. Je zelo prijazen, prijeten in privlačen. Je razumevajoč, ima posluh za druge in se navadno dobro razume z vsemi in z njimi tudi dobro sodeluje, zato lahko sklepa uspešne in plodne partnerske in druge zveze. Dinamičen je, odločen in energičen, pa tudi strasten in motiviran in dobro akumulira svojo energijo. Lahko uresniči marsikaterega od zastavljenih ciljev, saj dobro usklajuje dnevne obveznosti s prostim časom, posel in družinsko življenje. Luna se je ob njegovem rojstvu nahajala v Ovnu v 12. Hiši. Običajno se obnaša umirjeno in zadržano. Odnosi z najbližjimi so obarvani z umirjenostjo, racionalnostjo ali strpnostjo. Zanj so karakteristične resnost, odgovornost v obnašanju, ter velik optimizem. Rad ima sigurnost, konkretne zadeve in navade. Ima zelo bister um in izredno dober spomin.

Jupiter se je ob njegovem rojstvu nahajal v znamenju škorpijona.

Oseba s to pozicijo je optimistična, in sposobna premagati marsikatero oviro. Največ uspehov lahko doseže na kratkih potovanjih, pri vseh zvrsteh komunikacije, pisanju ali v zvezi s sorodniki. Tradicija in vzgoja igrata pri njem prav pomembno vlogo, čeprav je upornik in hoče temu ubežati, se pogosto predaja svojim čustvom in situacije ne more videti realno. Okolica, v kateri se giblje, ima lahko velik vpliv nanj.

Maja Keuc praznuje 16. januarja

Njeno Sonce, ki se nahaja v X. hiši Kozoroga, ji podarja vztrajnost. Zanima jo tujina, z lahkoto se uči tuje jezike, stoji na realnih tleh. Ima dobro komunikacijo. Njeno obnašanje je na dobrem nivoju, le v domačem okolju se včasih težko zadrži in nesramno odreagira. Usmerjena je proti dosežkom in optimistična. Prvi vtis, ki ga pusti je vedno odličen. Ima zanimiv pristop in je ravno prav zgovorna. Ni naporna. Ne jamra in se ne pritožuje, razen če ima res velike težave. V kratkem času si je sposobna zapomniti ogromno informacij, samo obupati ne sme nad sabo. Odločitve v življenju pogosto spremlja nagonsko. Obdarjena je z bogato domišljijo.

Rada se pogovarja o čustvenih in osebnih zadevah.

Ustreza ji zakon, kjer ima glede vsega proste roke, saj se njena Luna nahaja v dvojčkih. Težko se prilagaja. Zna igrati in zelo hitro spreminjati razpoloženje, kar je najbolj opazno v domačem krogu. Če ni po njenem, je hitro užaljena ali jezna. Takrat se umakne in zapre v svoj svet. Jupiter v znamenju Device v VI. Hiši je natančen in analitičen. Je izbirčna, poleg tega pa se njen okus z leti spreminja. Na finančnem področju ima srečo, saj ji je bogastvo dano že v mladih letih. Ima dovolj energije, da doseže svoj cilj oziroma vidno vlogo ali prepoznavno pozicijo v življenju. Je izjemno samozavestna in podjetna. Zelo rada tekmuje, vendar v mejah normale.

Planetarni premiki, astrološka napoved za mesec januar

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu januarju največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v januarju največ sreče rojeni v znamenju dvojčkov, leva in tehtnice.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu januarju največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v januarju rojeni v znamenju ovna, bika in strelca.

V katerem znamenju se bo v mesecu januarju nahajala Venera?

Venera 3. januarja preide v vodnarja, kjer se bo nahajala do 27. januarja, ko prehaja v znamenje rib.

V katerem znamenju se bo v januarju nahajal Mars?

Mars se bo 12. januarja začel gibati v direktni smeri.

Preberite tudi DJOTIŠ NAPOVED TER ANALIZA LETA 2023 in ELEMENTI: ZDRAVILNA MOČ MIRU IN TIŠINE V LETU 2023

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Zvezde vam bodo najbolj naklonjene v začetku januarja, ko boste bolj sproščeni. Če bi se lahko v miru pogovorili, bi vam bilo jasno, da z nekom govorita o isti stvari, pa čeprav v dveh različnih jezikih. Bolj pozorno poslušajte in manj komplicirajte. Nikakor ne boste dopustili, da bi okolica pozabila, kako sposobni ste. Prodorno boste v sredini meseca zavzeli svoje položaje, ki se zmeraj vrtijo okoli prvega mesta, in si utirali pot k boljšemu jutri.

Ne iščite v zadnjem delu januarja, ko prihaja vpliv Sonca v vodnarju izgovorov za odlašanje gleda določenih dejavnosti. V nasprotnem se boste polenili in začeli izgubljati samozavest. Presenetile vas bodo ljubezenske novosti, saj se boste z nekom, ki vam veliko pomeni končno pogovorili o vajinem odnosu.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Vašo pozornost bodo v začetku januarja, ko boste zaznavali energijo Sonca v kozorogu pritegnili finančni podvigi, ki jih ne boste hoteli zamuditi. Najprej bo treba razčistiti nekaj iz preteklosti, nato boste začeli kovati boljšo prihodnost. Zastavili si boste višje, vendar bolj realne cilje in niti za trenutek ne boste podvomili vase. Ljudje, ki vas pri tem ne bodo podprli, bodo kmalu odšli po svoji poti, saj ne boste imeli energije zanje.

Prijatelji vas bodo v sredini meseca razveselili in vam podarili lepe besede. Samski biki, želite si več od prijateljstva, sicer pa svojih čustev morda ne pokažete na pravi način ali v pravem trenutku. Glasno boste izražali svoje mnenje, a nihče vas ne bo upošteval, tako kot bi bilo potrebno. Pomirite se in se raje usmerite v bolj prijetne dogodivščine.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

V ljubezni se boste morali odločiti in stopiti tako ali drugače v ospredje, sedaj lahko zaključite odnos, ki vas obremenjuje. Finančno se bodo zadeve odvijale v pozitivnem smislu. Modro pa bo, da si že vnaprej postavite pravila igre, ko se pojavijo težje situacije. Razmišljali boste nekoliko nerealno, vendar dovolj odločno, da se boste navduševali nad novimi idejami. Situacija v službi bo sredi meseca vse prej kot urejena in mirna.

Nakazuje se vam za večja težava, ki zahteva veliko zbranosti in prilagajanja. Končno se boste začeli zavedati, da lahko nekomu zaupate. V zadnjih dneh januarja boste delovali kot da bi se obotavljali, v resnici se le sprašujete, kako bi lahko obenem rešili nekaj družinskih in službenih zadev.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Energijo boste v začetku januarja usmerili v dobro in doživeli napredek in priložnosti, ki vam bodo vlila samozavest. Trudili se boste čim bolj mimogrede opraviti z nekimi ugovori s strani prijatelja ali sorodnika, vendar bo ta oseba zelo vztrajna. Težave se bodo začele, če boste pretiravali in zganjali pretirano dramo. Umirite se in si vzemite tisto, kar smatrate da vam pripada.

Barve bodo v zadnjem delu januarja, ko prihaja vpliv Sonca v vodnarju tiste, ki vam lahko vnesejo harmonijo in romantiko v sivi vsakdan. Prebili se boste v ospredje, tokrat na nekoliko nenavaden način. Razmislek o velikih odločitvah je tokrat upravičen in prišel vam bo še kako prav. Prebudili boste vir kreativne dinamike v odnosih.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Čeprav boste v začetku januarja malce v dvomih, ne oklevajte, ko bo treba potegniti ostro potezo, saj boste tako zaščitili svoja čustva, za kar si boste še zelo hvaležni. Pohvala bo prišla, ko je sploh ne boste pričakovali. Izgubljeno energijo vam bosta povrnila tišina in občutek zadovoljstva. Izkušnje, ki ste jih dobili v preteklem obdobju vas bodo vodile v napredek. Ljubezen je zelo blizu, tega se zavedate, čeprav so vam najbolj všeč nedosegljivi cilji.

Z nekom navezujeta zanimive in prijetne stike, končno se lahko sprostite. Na poslovnem področju se vam bodo v zadnjem delu januarja nizale situacije, ki bodo od vas zahtevale zbranost in natančnost, zato nikar ne prehitevajte in ne bodite površni. Zadišale vam bodo športne dejavnosti, približali se boste želenemu cilju.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Proti utrujenosti, ki vas bo zajela v začetku januarja se lahko borite na več različnih načinov. Za začetek bo dovolj, da si poskusite razporediti obveznosti. Vzemite si več časa za premor, ne morete postoriti prav vsega, kar ste prvotno načrtovali. Zaznali boste priložnost, da nadgradite svoje sposobnosti in zlepa je ne boste spustili iz rok. V želji, da bi nadoknadili za naprej in za nazaj, boste zelo zahtevni do sebe.

Najprej boste v zadnjem delu januarja pomislili nase in na to, kar vam resnično ugaja. Šele nato boste prešli h konkretnim dejanjem. Vedno bolj vas bo mikala zamisel o spremembi. Nakazano je, da se vam bodo odprle nove poti in s tem možnosti za novosti. Poskusite se izogibati družinskim prepirom, ker z njimi ne boste rešili popolnoma ničesar.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Na področju kariere vas bo spremljal preveč subjektiven pogled, da bi se lahko trezno odločali. Bolje, da trikrat premislite, saj vas nekdo ves čas budno spremlja ter po tihem čaka, da naredite napako. Preveč boste zaposleni s svojimi težavami, da bi opazili, kaj se dogaja okoli vas. Povprašajte za čim več različnih mnenj, saj se bo s tem vaša slika še bolj razjasnila.

V zadnjem delu januarja se boste soočili še z zadnjimi strahovi, povezanimi z vašim osebnim življenjem, počasi vam bo vse skupaj lažje, poleg tega boste tudi analizirali manj kot običajno. Malce boste ogroženi na finančnem področju, saj bo pomembno nakazilo zamujalo, kar lahko prekriža vaše načrte. Ne boste se še premaknili nikamor, kar vas opozarja na to, da bi svoj cilj morali čim prej spremeniti.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Nekdo ne bo preveč navdušen nad vašimi izjavami saj se boste želeli ali ne ujeli v nasprotujoče si interese. Običajni pristop se ne bo obnesel, zato boste intenzivno iskali nove možnosti, kako bi vendarle dosegli svoje. Pričakujte prepire, v katerih se lahko nekomu celo zamerite. Veliko možnosti boste imeli v sredini januarja, da se izkažete skozi svoje delo in obveznosti. Odgovornost vam bo godila in obstaja veliko priložnosti za dokazovanje v pravi smeri.

Približali se boste ljudem in jim pomagali tako s svojim znanjem, kot tudi izkušnjami. S prijatelji v zadnjem delu januarja ne boste našli skupnega jezika. Vse vas bo motilo in ves čas boste iskali dlako v jeziku. Najbolj vas bodo razjezili nesporazumi povezani z malenkostmi. Odločili se boste nekaj pomembnega, kar vas bo navdihnilo z optimizmom.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Vklopite prirojeno iznajdljivost in v začetku januarja premislite o tem, kako bi se izognili določenim težkim vprašanjem, ki jih prinaša retrogradni Merkur v kozorogu. Posebno vztrajen bo nekdo izmed starejših ali nadrejenih, ki mu tokrat vseeno morate dati vedeti, da ne nameravate popustiti. Vključite svoje možgane in ugotovite, kaj vam določena situacija ponuja. Veliko smeha in dobre volje bo tudi v prijateljskih odnosih.

Z nekom bosta vzpostavila bolj pristen stik, kar vam bo pravzaprav ustrezalo, saj se že nekaj časa počutite osamljeno. Proti koncu meseca se nikakor ne boste mogli umiriti. Iskali boste rešitev, kako se premakniti korak dalje in doseči uspeh, o katerem sanjate že dlje časa. Ne iščite izgovorov za nekaj, kar bi morali zaključiti.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Pri določenih zadevah boste v začetku januarja kljub Soncu v vašem znamenju prepočasni le zato, ker čutite, da niso v vaši domeni in vas ne veselijo. Prevzemite pobudo, ter popustite v svoji natančnosti in preciznosti in se raje odločite za kreativnost, ki dovoljuje odstopanja. Obeta se vam nekaj nepričakovanih težav glede poslovnih zadev, čeprav boste storili vse, kar je v vaših močeh. V zadnjem delu januarja boste tisti kozorogi, ki ste v razmerju prišli do spoznanja, da so razlike med vama s partnerjem nekaj pozitivnega.

V ljubezni se ne boste želeli igrati, tokrat bi radi dokončno razčistili. Kljub temu, da boste pred reševanjem čustvenih situacij hoteli pobegniti v delo, se boste morali tokrat soočiti. Samski, končno se boste odločili pustiti za seboj vse tisto, kar vas je dolgo obremenjevalo in utesnjevalo.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

V začetku januarja, ko vas bo vznemirjal retrogradni Merkur se posvetite vsem pomembnim poslom, in sicer z najmanjšimi mogočim stroški. Lahko sprejmete predlog nekoga, ki vas očitno dobro pozna in točno ve, kaj je dobro za vas. Neodločni boste, zato vas bo vsako odvečno vprašanje le še bolj zaustavilo. V ljubezni prihaja sredi januarja več novosti, kot ste upali. Posvetite svoj prosti čas najbližjim, ki vas pogrešajo in spoštujejo.

Če imate težave v ljubezni, dovolite, da vam nekdo od prijateljev svetujte na podlagi svojih izkušenj. V kolikor se boste zbrali, boste korak pred ostalimi, a si zaradi tega nikakor ne prisodite večje vrednosti. Srčne zadeve bodo v zadnjem delu januarja mirovale, saj bodo ključnega pomena večji podvigi na področju kariere in denarja, po katerih hrepenite.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Na poslovnem področju si boste odprli nove poti, zaželeli si boste narediti več kot v preteklem obdobju. Bodite pa kljub zagnanosti previdni pri svojih dejanjih, da se ne boste ujeli v nerešljivo situacijo. Ne zapletajte stvari, temveč si poiščite najpreprostejšo pot. V sredini januarja bo prišla na površje vaša občutljiva narava. Zaradi močnih čustev se bi lahko napačno odločili, zato s pomembnimi odločitvami počakajte.

Na svoj račun boste prišli predvsem samski, saj se vam odpirajo nove, zanimive priložnosti. Vzpodbujalo vas bo dejstvo, da sta z zanimivo osebo na isti valovni dolžini. V zadnjih dneh januarja bi bilo dobro narediti osebno bilanco in se usmeriti v pomembna opravila, ki bodo od vas zahtevala veliko mero prilagajanja.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju