OPTIMALEN STIK S SABO JE PRISTEN VIR NAJPRIJETNEJŠIH OBČUTKOV

Skušajte poiskati optimalen stik s sabo
Skušajte poiskati optimalen stik s sabo

Skušajte poiskati optimalen stik s sabo

Predviden čas branja: 4 minutes

Mnogi napačno domnevajo, da njihova sreča izvira zunaj njih. Verjamejo, da bodo srečni, če bodo ljubezen, naklonjenost, razumevanje in spoštovanje dobili od druge osebe. Ne razumejo, da se najprijetnejši občutki porajajo  znotraj njih samih. Je vaša sreča odvisna od nečesa, kar ni v vaših rokah? Ali verjamete, da zanjo potrebujete partnerski odnos, materialne stvari ali izjemen uspeh? Če je tako, boste sčasoma nesrečni.

Ko spoštujete svoje občutke ter jih z optimalnim mišljenjem optimizirate, imate svojo srečo v celoti v svojih rokah.

Spoznate, da je optimalen stik s sabo pristen vir najprijetnejših občutkov. Najprijetnejše občutke lahko sprožite z ugotavljanjem, katere potrebe izpolnijo, ko jih čutite. Optimalno mišljenje je namreč najučinkovitejše miselno orodje, s katerim ustvarite tiste situacije, okoliščine in dogodke, v katerih čutite najbolj dobrodejna čustva in izpolnite svoje potrebe. Sledi nekaj optimalnih strategij in tehnik, ki vam bodo pomagale optimizirati vaše občutke.

AVTOMATIČNO PISANJE

Pri avtomatičnem pisanju pisno izražate, kar koli se vam poraja v mislih. Ni pomembno, o čem pišete in kako se izražate ali kako dolgo traja. Tako na primer sprostite tok jeze in čustvene bolečine, že v naslednjem trenutku pa se zaveste toka radosti. Lahko se zgodi, da ima nekaj časa glavno besedo vaš notranji kritik, nato pa se brez opozorila skozi vas začne pretakati ljubezen.

Skušajte poiskati optimalen stik s sabo

ODPUŠČANJE

Ko v srcu nosite zamero do sebe ali drugih ljudi, ki so vas prizadeli, vzgajate jezo in čustveno bolečino ter si jo preprečujete razrešiti. Pravzaprav kaznujete sebe. Ko oprostite sebi in drugim, pa se olajšate bremena čustvene bolečine, jeze in osamljenosti. Zamero opustite, s tem pa tudi žalost, ter se čustveno osvobodite. To ne pomeni, da opravičite ali podpirate škodljivo obnašanje ali da ste znova začeli zaupate osebi, ki vas je prizadela. Ko si oprostite ali oprostite drugemu, priznate, da je bolečina mimo. Zamero opustite, da lahko nadaljujete in optimizirate svoje življenje.

HVALEŽNOST

Če niste hvaležni za to, kar imate, je vseeno, če to sploh imate. Ko štejete razloge za svojo srečo, lahko sprožite najbolj pozitivne občutke. Vaš najvišji interes je resnično razviti in ohraniti optimalno hvaležen odnos do življenja. Potrebujete priložnost ustvariti si najlepše in najbolj izpolnjujoče življenje, z odločitvijo biti najboljše, kar ste v vsakem danem trenutku. Pomislite na vse ljudi, ki jih imate radi in na vse čudovite stvari, ki so se vam zgodile. Hvalite in bodite hvaležni za vse. Odločite se biti hvaležni za vsak dan svojega življenja kot za največji dar. Svoji življenjski poti vdihnite hvaležnost, da bo način, na katerega greste po njej, pomembnejši od samega prihoda na cilj.

Skušajte poiskati optimalen stik s sabo

SAMOZAVEST

Ali ste v vsakdanjem življenju samozavestni? Ali čutite, da imate to, kar je treba, da bi uresničili želeno? Svojo samozavest maksimirate tako, da razrešite svoje strahove in se osredotočite na to, v čemer ste najboljši, in to delali, boste namreč ustvarili okolje, v katerem boste zlahka optimizirali svoje občutke. Nato se odločite, kako potegniti najboljše iz svojih darov, prednosti in uspehov. Vedno se spomnite nagraditi za svoje dosežke in uspehe.

Takoj ko si zaupate, znate živeti. Zaupanje vase izhaja in prepričanja, da se znate spoprijeti s svojimi občutki in okoliščinami. Ko z optimalnim mišljenjem mojstrsko obvladate svoje občutke,, se lahko zanesete nase, da boste zanje skrbeli kar najbolje. Odprti ste za nova izkustva in vse občutke.