ASTRO ZNAMENJA, KI SO OBDANA S ČUSTVENIMI ZIDOVI

Spadate med znamenja zodiaka, ki so obdana s čustvenimi zidovi?
Spadate med znamenja zodiaka, ki so obdana s čustvenimi zidovi?

Spadate med znamenja zodiaka, ki so obdana s čustvenimi zidovi?

Predviden čas branja: 5 minut

Včasih lahko srečate nekoga, ki je popolnoma odprt in se popolnoma ujema z vašo osebnostjo. Vendar se z vsemi ni tako enostavno povezati. Zagotovo ste že kdaj naleteli na osebo, ki je obdana z navideznimi zidovi, ki deluje izredno nedostopna. To so posamezniki, ki se ne želijo odpreti in žal ne morete storiti ničesar, da bi postali ranljivi. Čustveni zidovi so v bistvu meje, ki jih možgani razvijejo, da bi vas zaščitili. Gradnja čustvenega zidu je obrambni mehanizem. Včasih so zidovi dobra stvar, večkrat pa lahko zaradi njih izpadete nedostopni in na koncu zamudite neverjetne dogodivščine, ki vam jih ponuja življenje.

Če imate okoli sebe navidezne zidove, pomeni tudi, da drugim ne dovolite, da vas spoznajo na globlji ravni.

Nekateri posamezniki si postavijo čustvene zidove, če so bili v preteklosti prizadeti in ne želijo znova doživeti te globoke bolečine. V svojih mislih sklepajo, da bolj ko spustijo ljudi k sebi, bolj jih lahko prizadenejo. Vsako astrološko znamenje ima svojo edinstveno paleto lastnosti in zadržkov, vključno z obrambno žilico. Preverite, ali spopadate med znamenja, ki imajo okoli sebe najdebelejše čustvene zidove.

RAK

Tako kot njihov simbol rakovice, raki čutijo potrebo po obrambi, ker je njihovo notranje srce pravzaprav precej mehko in občutljivo. Da bi se izognili srčni bolečini, razočaranju ali izdaji, ne zaupajo in imajo težave in dvome, preden se odprejo. Delujejo izjemno zvesto in zaščitniško, zaradi česar jih spremlja tudi močan strah, da bi jih kdo razočaral. Zidovi, ki si jih postavljajo so njihova zaščita pred tem, da ne bi kdo odkril njihove prave občutljive energije v globinah in razkril njihovih intimnih skrivnosti in sanj.

Spadate med znamenja zodiaka, ki so obdana s čustvenimi zidovi?

DEVICA

Device so zaščitniške do sebe, saj ne želijo trpeti in biti razočarane, kar lahko povzroči nekaj težko premagljivih čustvenih zidov. Svoje notranje življenje branijo pred vdori tako, da se držijo površinskih čustev in nikoli ne razkrijejo svoje najbolj skrite resničnosti. Naravna nagnjenost k zaprtju vase je kot samostojna trdnjava, ki skriva njihove prave misli in občutke. Dvomijo v vse in vsakogar, zato so prepričane, da jim zidovi, ki jih gradijo zavestno ter podzavestno pomagajo, da delujejo bolj samostojno in seveda popolnoma v svoji smeri. Tudi če imate občutek da ste jih užalili, jih bo njihov čustven zid zaščitil pred trpljenjem.

ŠKORPIJON

Škorpijoni so sicer mojstri globokih in intenzivnih povezav, tako s prijatelji kot z ljubimci. Toda pot do stopnje zaupanja je zelo težka, skoraj nemogoča. Škorpijoni so ponavadi previdni, namesto da bi razlagali kako se počutijo, to raje zadržijo zase in poslušajo druge. Težko se znebijo raznih zamer in hitro uporabijo škorpijonovo želo, da z besedami ali dejanji pokažejo kje je meja, ko se počutijo napadene. Znajo zaščititi svoje srce in so zaradi navideznega zidu čustvene zaščite videti hladni in brezčutni, kar jih ne moti, saj želijo da drugi vedo čim manj o njih.

Spadate med znamenja zodiaka, ki so obdana s čustvenimi zidovi?

KOZOROG

Kar zadeva vzpostavljanje odnosov, imajo kozorogi zaradi močnih zidov, ki si jih postavljajo nekaj težav. Kozorogi težko prenašajo spremembe in se lahko hitro znajdejo v trmastem, obrambnem vedenju. Ne marajo razlagati kako se počutijo in kaj do nekoga čutijo, saj jih spremlja občutek, da jih lahko kdo izkoristi. Prepričani so, da jih izkazovanje čustev spravi le v velike težave. Svoje življenje znajo prilagoditi tako, da zaznavajo čim manj bolečine, da si ne dovolijo da jih kdo užali ter da se ne ukvarjajo z globokimi občutki sebe in drugih.

VODNAR

Vodnarji, kateri so znani po samozavesti in odlični komunikaciji so znani tudi po tem, da so v odnosih nekako distancirani od globine, še posebej takrat, ko stvari postanejo resne. Zaradi tega je težko doumeti njihov notranji svet. Pogosto so prepričani, da jih ljudje ne razumejo, zato jim navidezni zidovi dajejo občutek varnosti. Prepričani so, da bi preveč intenzivna čustva lahko ovirala njihovo željo po nadzoru nad vsem, kar jih obdaja. Čustva niso nekaj, v kar bi želeli biti vpleteni, raje delujejo enostavno, ter se zanašajo na svoje zidove, ki se redko podrejo.

Pripravljeno za Elle.si