SAMOZAUPANJE VAM NA VSAKEM KORAKU ODPIRA OČI

Ali je res tako enostavno imeti rad samega sebe?
Ali je res tako enostavno imeti rad samega sebe?

Ali je res tako enostavno imeti rad samega sebe?

Predviden čas branja: 4 minutes

Ljubiti sebe seveda ni tako lahko, kot je videti, saj nas v mnogih primerih niso naučili, kako naj to storimo, poleg tega pa mnogi sploh ne razumejo, kaj to pomeni. Prvi korak pri iskanju ljubezni do samega sebe predstavlja razumevanje tega, kdo v resnici ste, poleg tega pa se morate naučiti sprejeti vse kvalitete, ki vas delajo za edinstvene: posebnosti, slabosti celo tiste značilnosti, ki se pojavijo le občasno. To pomeni, da morate sprejeti prav vso opremo in ropotijo tako dobro, kot slabo in grdo. Drugi korak pri iskanju ljubezni do sebe pa je sestavljen iz tega, da se morate v življenju naučiti, kako se je potrebno soočati s tistimi ljudmi, ki niso taki kot vi. To morate storiti na tak način, da se ne boste znašli v položaju, ki bo uničeval in razvrednotil tega, kdo ste.

Prvi korak vam bo pomagal, da jo boste znali obdržati, ko jo boste enkrat našli.

Ljubezen do sebe je drugačna od ljubezni, ki jo čutimo do drugih. Je transformirana in zdravilna, saj nam omogoča, da presežemo omejitve, ki smo si jih zastavili sami, tako da se lahko posvetimo svojemu največjemu delu, delu z našo dušo. Energija ljubezni do samega sebe predstavlja najvišjo vibracijo tega čustva in je namenjena temu, da nas osvobodi pogojevanja in predstav drugih ljudi, ki so v nas ustvarila prepričanje, da smo manj od tega, kar v resnici smo.

Ali je res tako enostavno imeti rad samega sebe?

Odpira nam oči, da lahko spoznamo naše moči in naravne darove ter osvobaja naša srca, da lahko najdemo ljubezen, ki jo tako zelo potrebujemo in po kateri hrepenimo.

Njena prefinjenost in milina samo čakata na priložnost, da se pojavita in naše pojmovanje življenja napolnita s svetlobo. Ljubezen do samega sebe nam nudi višji pomen in občutek božanske povezave ter našim življenjem določa smisel. Poziva nas, naj spremenimo pojmovanje, ki ga imamo o sebi in na podlagi izkušenj, pridobljenih s pomočjo različnih odločitev, ponovno določimo kdo smo, na podlagi lastnega in ne tujega razmišljanja.

To čudovito čustvo pa zajema cel spekter najrazličnejšega vedenja, drž, čustev, vrednot, znanja in prepričanj, ki se nahajajo v samem jedru našega bistva. Vsak dan si moramo prizadevati, da bi se naučili tistih novih stvari o sebi, ki jih nismo želeli vedeti,  ter da bi razširili svoje zavedanje in ustvarili nove zamisli. To nam bo pomagalo najti pogum, s pomočjo katerega se bomo osvobodili vpliva, ki ga ima strah, ki je določal, kako naj živimo svoje življenje, na naše mišljenje in čustva.

Ali je res tako enostavno imeti rad samega sebe?

Ljubezen do samega sebe od nas zahteva, da se potrudimo in presežemo trenutno točko mirovanja.

Poziva nas, naj pazimo in skrbimo za sebe, tako kot to delamo za druge. Poleg tega od nas zahteva, da smo prijazni, do samih sebe in si izkazujemo prav tako spoštovanje, kot ga izkazujemo drugim ljudem. Od nas zahteva, da smo pozorni, intuitivni, skrbni, resnicoljubni, sočutni in prizanesljivi. Uči nas umetnosti, kako lahko postanemo človeški in kako lahko v celoti cenimo ter izkoriščamo naše talente in moč. Zato ljudi privlačimo in nas imajo za privlačne.

Če pa v nasprotju s tem nismo zadovoljni s tem kdo smo, potem to opazijo tudi drugi in se ustrezno odzovejo. Če nimamo samozaupanja , s tem drugim sporočamo, da smo negotovi, šibki, ranljivi, nemočni, podrejeni ali čustveno prizadeti. Pomanjkanje zdravega samozaupanja nas izpostavlja ljudem, ki imajo potrebo po nadzoru, manipuliranju in celo zlorabi tistim, ki uživajo v tem, da povzročajo trpljenje drugim, še posebno tistim, ki jih ljubijo.