ČESA SE OTROCI GLEDE NA ASTRO ZNAMENJE VESELIJO V JESENI?

Česa se otroci najbolj veselijo v jeseni skozi otroške oči
Česa se otroci najbolj veselijo v jeseni skozi otroške oči

Česa se otroci najbolj veselijo v jeseni skozi otroške oči

Predviden čas branja: 6 minut

Jesen se bo povezala z energijo tehtnice in škorpijona, v teh dveh znamenjih se bo v jesenskih dneh nahajalo Sonce. Najprej pričakujte do 23. oktobra pri svojih otrocih umirjeno energijo in dobre priložnosti za poglobitev vase, nato prihaja strast, ki se bo prepletala na vseh področjih. Jutra bodo nekoliko hladnejša, dnevi krajši, seveda pa ne smemo pozabiti na njene posebnosti, ki jih nekateri otroci enostavno obožujejo. Spada vaš otrok med astrološka znamenja, ki komaj čakajo, da jesen odpre svoja vrata? Tokrat se je v astro znamenja otrok poglobila Viktorija Reš Gorenak, ki je opisala česa si otroci želijo in kaj jim je všeč skozi otroške oči.

Nekaj idej za aktivno preživljanje prostega časa v jesenskih dneh

  • Ustvarite prikupne živali iz listja
  • Ustvarite jesensko okrasje iz semen in zrn
  • Jesensko ustvarjanje s testeninami in barvami
  • Zdaj je čas za nabiranje in pečenje kostanja
  • Skoki v kup listja so lahko prava avantura
  • Jesenski piknik v naravi je odlična priložnost za druženje
  • Ustvarjanje z bučami
Česa se otroci najbolj veselijo v jeseni skozi otroške oči

OVEN

Oven jesen pričaka z odprtimi rokami, saj se že veseli skakanja v kupe listja in opazovanja slednjega, kako pleše v vetru. Prav tako si ne more pomagati, da ob misli na jesen ne bi pomislil na kupe sladkarij, ki jih prinese noč čarovnic. In seveda nikoli ne pozabi na najbolj šaljiv kostum, ki ga bo mogoče nabaviti.

BIK

Bik, se jeseni še nekako veseli. Res je, da bo spet moral grabiti veliko listja na kup, če hoče obdržati lep vrt. Se pa veseli, da se spet lahko malo zakuri. Veseli pa se tudi, da mu ponoči ne bo družbe delala samo postelja, ampak tudi kakšen hišni ljubljenček, ki se pride malo pocrkljat in zagret v mrzli noči.

DVOJČKA

Dvojček je zares vesel jeseni, kot prvo se je spet začela šola, kot drugo je na sporedu spet veliko dežja, ki ga dvojček obožuje. V jeseni se počuti najbolj samozavestnega. Počuti se tudi udobno, saj je bolj ljubitelj dolgih rokavov in dolgih hlač. Ni pa mu všeč, da je vsepovsod vse samo o listju, kostanjih, gobah ter tipičnih jesenskih zadevah.

Česa se otroci najbolj veselijo v jeseni skozi otroške oči

RAK

Rak je vesel, da se je obdobje vročega sonca končno zaključilo in lahko končno dela kar hoče, brez da mu je vroče, ali da je zaslepljen od žarkov. Prav tako se veseli druženja s prijatelji za noč čarovnic, kjer se lahko skrije za kakšnim zanimivim kostumom.

LEV

Lev se jeseni ne veseli preveč, saj to pomeni, da se je dan začel krajšati, torej ne bo imel več časa za igro in svoje stvari, ki mu veliko pomenijo. Komaj pa čaka na noč čarovnic in seveda na rezljanje buč, letos bo poskusil narediti še kakšno bolj odštekano in unikatno kot lani. Seveda se bo z njo postavil med prijatelji.

DEVICA

Devici jesen ne diši preveč. Manj časa, ki ga lahko zapravi z aktivnostjo na zraku, poleg tega mora obleči dolge hlače, jopice, puloverje, tople nogavice… na kratko nekaj, kar ni najbolj po njenem okusu. Prav tako obžaluje dejstvo, da bodo zelena drevesa postala rdeča, rumena in oranžna, potem pa bodo zaspala.

Česa se otroci najbolj veselijo v jeseni skozi otroške oči

TEHTNICA

Tehtnica je komaj čakala na jesen, saj se ljudje večino časa zadržijo notri, to pomeni veliko uric čveka, ne pa da jih zapravlja z nesmiselnimi aktivnostmi. Jesen se ji prav tako zdi precej romantičen del leta, zato bo poskusila pritegniti pozornost simpatije, prijatelji pa ji bodo z veseljem pomagali pri tem.

ŠKORPIJON

Škorpijon se jeseni ne veseli preveč, saj je vedno vse tako idilično: peka kostanjev, nabiranje gob in grozdja… celo noč čarovnic, zato bo letošnjo jesen poskusil kakšen nov štos, si sam izdelal kostum in bil na splošno drugačen. To je njegov plan, a bo verjetno še kaj spremenil, saj mora biti popoln, da lahko dobi čim več sladkarij.

STRELEC

Strelec na splošno jeseni ne mara preveč, saj se začne mrzlo obdobje, ki mu ne prija najbolj. Nestrpno pa že pričakuje noč čarovnic, saj si z dobrim kostumom lahko prisluži goro sladkarij. Prav tako uživa v obhodu, saj to pomeni, da bo lahko zganjal norčije s svojimi prijatelji, ki jih tako zelo potrebuje.

Česa se otroci najbolj veselijo v jeseni skozi otroške oči

KOZOROG

Kozoroga jesen ne moti preveč, ni pa najbolj navdušen nad njo. Jesen spet prinese nadležno listje in veter, da o mrazu sploh ne govorimo! Večinoma je vesel samo krompirjevih počitnic in noči čarovnic, ko bo taval okoli s prijatelji. Všeč mu je tudi zato, ker bo lahko več časa preživel ob knjigah.

VODNAR

Vodnar je komaj čakal na jesen, tako kot tudi na ostale letne čase – lahko bi rekli, da vedno najde nekaj pozitivnega: npr. krompirjeve počitnice, noč čarovnic, peka kostanjev, nabiranje gob in grozdja, skakanje po listju, spuščanje papirnatega zmaja v vetru itd.. Všeč so mu pogosta presenečenja, ki ga vedno znova navdihnejo.

RIBI

Riba že komaj čaka na jesen, na grabljenje listja na kup in potem skakanje vanj in znova in znova… Nabiranje kostanjev, to še gre, ampak noč čarovnic – to pa ne. Spet polno smešnih in nesmiselnih kostumov, sladkarij – to je še najboljši del – in izrezljanih buč. Komaj pa čaka na krompirjeve počitnice, predvsem na kuhanje in poizkušanje različnih jedi iz krompirja.

Tekst in fotografije: Viktorija Reš Gorenak