Komunikacija in načini, kako izboljšati sporazumevanje glede na astro znamenje

Komunikacija je tista, s katero osrečujemo, delujemo, sprašujemo, napredujemo in argumentiramo. Iz astrološkega vidika pa na področju komunikacije vsako znamenje deluje na svoj način. Preverite, kako lahko glede na svoje znamenje še izboljšate svoje komunikacijske sposobnosti.

OVEN

NAUČITE SE: KAKO SE STRINJATI
Čeprav ste samozavestni ovni vedno prepričani, da imate prav in da bi se morali vsi strinjati z vami, je za vaše boljše in lažje delovanje še kako pomembno in priporočljivo, da se naučite strinjati se z drugimi in jim dovoliti, da tudi oni kdaj izstopijo s kakšnim pametnim predlogom. Le tako boste zagotovo bolj zaželeni v družbi, še posebej pa na poslovnem področju.

BIK

NAUČITE SE: KAKO VPLIVATI
Biki imate dobre ideje in veliko razmišljate, vendar se običajno ustavite, ko bi bilo potrebno vplivati na več ljudi in jim jasno predstavili smernice, saj imate v ozadju občutek, da morda niste dovolj dobri. Pomembno za vaš napredek je, da se naučite, kako vplivati na druge.  Skupaj lahko dosežete še boljše rezultate, kar pa z vašo prirojeno vztrajnostjo ne bo težko.

Komunikacija

DVOJČKA

NAUČITE SE: KAKO POSLUŠATI
Dvojčki zelo radi govorite, razpravljate in pametujete. Komunikacija je sicer iz astrološkega vidika vaša vrlina, vendar je za vaš napredek in boljše delovanje nujno potrebno, da se naučite poslušati in prisluhniti. Le tako ne boste zamudili pomembnih opazk in razlag drugih, ki bi vam morda lahko zelo koristile pri tem, da se na lažji način zavihtite med bolj zaželene posameznike.

RAK

NAUČITE SE: KAKO PREPRIČATI
Raki imate bujno in hkrati kreativno domišljijo, vendar zamrznete, ko je treba nekoga, ali celo množico prepričati, da verjame vašim domislicam. Da se boste v poslovnem in družabnem življenju lažje znašli, je zelo pomembno, da se naučite, kako prepričati druge, da vam zaupajo in biti včasih tudi njihov vodja, tisti prodoren, prepričljiv in odločen. Le to bo okrepilo vašo krhko lupino.

LEV

NAUČITE SE: KAKO POHVALITI

Levi ves čas hrepenite po komplimentih, opazkah in raznih pohvalah, sami pa običajno pozabite podariti lepo besedo drugemu, saj vse skupaj zaznavate nekako samoumevno. Da boste v družbi in službi stopili stopničko višje na lestvici priljubljenosti, bi se morali naučiti pohvaliti druge ter večkrat na glas izpostaviti njihove prednosti. To kar godi vam, godi tudi drugim.

Komunikacija in načini, kako izboljšati sporazumevanje

DEVICA

NAUČITE SE: KAKO ZAUPATI
Device se v komunikaciji sicer znajdete, vendar imate skrbno začrtane svoje meje in s tem večkrat ustvarjate skrivnostno vzdušje, ki ga na drugi strani zaznavate tudi sami. Za lažje delovanje in boljše komunikacijske spretnosti bi bilo priporočljivo, da se naučite bolj zaupati, saj boste le tako postali manj sumničav in veliko bolj prijeten sogovornik, ki ne daje ves čas vtisa da dvomi.

TEHTNICA

NAUČITE SE: KAKO NAREDITI DOBER VTIS
Tehtnice ste šarmantne in znate odlično izstopati s svojo lepoto, niste pa najbolj vešči dobre komunikacije, saj ste po naravi sramežljivi, labilni in nenehno dvomite v svoje besede in prepričanja. Verjemite, da boste veliko bolj zaželeni in sprejeti, če boste znali samozavestno narediti dober vtis tudi s svojim razmišljanjem in predlogih, ki so vedno skrbno začrtani.

ŠKORPIJON

NAUČITE SE: KAKO VPLIVATI NA ODLOČITVE
Škorpijoni znate zelo dobro poskrbeti zase in za svoje želje ter potrebe, vendar niste najbolj prepričljivi, ko je potrebno vplivati na odločitve drugih, saj je vaš pristop dramatičen, predlogi in nasveti pa večkrat mejijo na vsiljiva prepričevanja. Stopite korak nazaj in se skušajte naučiti, kako na prijeten, in hkrati diplomatski način vplivati na odločitve drugih.

STRELEC

NAUČITE SE: KAKO KRITIZIRATI
Strelci, ki ste vedno zadovoljni z vsem, tudi z malenkostmi in vedno sprejmete vse, tudi če ni dovolj dobro, se skušajte v življenju naučiti, da lahko kakšno zadevo ali komentar, ki vam ni všeč tudi kdaj kritizirate. Izrazite svoje mnenje, saj je pomembno tudi takrat, ko se z nečem ne strinjate. Le tako boste kmalu pridobili občutek, da vas bolj cenijo.

Komunikacija

KOZOROG

NAUČITE SE: KAKO GOVORITI
Kozorogi si ves čas postavljate meje, tudi na področju komunikacije. Čeprav ste v resnici vrelec dobrih poslovnih idej, večkrat ne pridejo do izraza, saj zamrznete, ko je potrebno govoriti, razlagati, argumentirati. Ko boste bolj sproščeno komunicirali, si boste kmalu pridobili tudi več naklonjenosti s strani sogovornikov in postali bolj zaželeni v družbi prijateljev.

VODNAR

NAUČITE SE: KAKO SE ZAHVALITI
Vodnarji obožujete presenečenja in tudi sami radi presenečate, vendar takrat, ko vas presenetijo drugi, večkrat pozabite na hvaležnost. Res je, da ste v notranjosti hvaležni, vendar vas bodo veliko bolj cenili, če se boste znali na pravi način zahvaliti. Ne le za velika dejanja, včasih pomaga tudi, če se zahvalite le za nasmeh ali za kakšno manjšo pozornost.

RIBI

NAUČITE SE: KAKO VPLIVATI NA RAZPOLOŽENJE
Ribice znate vedno zaobiti tuje energije in se umakniti v svoj svet. Vendar tam običajno tičijo žalost, slaba volja in melanholičnost. Priporočljivo je, da se v smeri boljšega delovanja naučite kako vplivati na svoje razpoloženje in kako se v kočljivih situacijah iztrgati iz primeža užaljenosti in odvečne občutljivosti, ki vam prav nič ne koristi.

Članek je bil pripravljen za Sensa.si.

Imate psička? Preverite Horoskop na vrvici.