Vas zanima [vedeževanje] iz kavne in čajne usedline?

Napovedovanje prihodnosti iz kavne in čajne usedline, je bilo priljubljeno zlasti v 19. stol., ko se je pitje kave in čaja razširilo po Evropi.

Že dolgo pred tem so Rimljani skušali iz vinske usedline razbrati, kaj jim bo prinesla prihodnost, pozneje so začeli Kitajci prerokovati iz čajnih lističev, verjetno še preden se je v 17., stol. čaj razširil na zahod.

Samo branje prihodnosti iz kavne in čajne usedline je preprosto, za pojasnjevanje pa je potrebno nekaj vaje. Vedeževalec mora najprej prepoznati podobe, ki se oblikujejo v usedlini, nato mora razložiti pomen vsake posebej in končno vse skupaj povezati v smiselno sporočilo. V usedlini mora simbol najprej odkriti, za kar sta potrebna domišljija in intuicija.

Tehnike se seveda ne da natanko določiti, priporočamo pa vam naslednja okvirna določila, po katerih se v glavnem ravnajo vsi vedeževalci.

Skodelica naj bo znotraj bela ali vsaj brez vzorca. Vpraševalec naj popije kavo (ali čaj) tako, da drži skodelico v levi roki. Nato naj skodelico z usedlino trikrat zasuče v smeri urnega kazalca ter jo povezne na krožnik. Počasi naj šteje do sedem, da se tekočina odcedi. Nato skodelico z enim gibom roke obrne, ročaj naj bo obrnjen proti vedeževalcu. Zdaj lahko začne vedeževalec razlagati usedlino.

blank

Pomen simbolov za vedeževanje

Debela plast usedline označuje živahno, razgibano življenje, manj usedline izdaja bolj urejenega, discipliniranega človeka. Mnoge podobe imajo lahko po več različnih pomenov, vsi pa so pomembni. Ročaj skodelice ponavadi predstavlja vpraševalca. Simbole desno od ročaja razlagajo nekateri vedeževalci za prihodnost, tiste na levi pa za preteklost.

Bolj običajno pa je, da razdelijo skodelico na zgornji in spodnji del, simboli proti dnu skodelice naj bi veljali za preteklost, tisti proti zgornjemu robu pa razodevali bližnjo prihodnost ali sedanjost.

Pogosto velja, da podobe pri dnu napovedujejo nesrečo, tiste proti zgornjem robu skodelice pa srečo.

Splošen pomen imajo ponavadi tele oblike: PIKE pomenijo finančne zadeva, VALOVITE ČRTE nekaj neurejenega, vznemirljivega, RAVNE ČRTE odločen, jasen razvoj dogodkov. Upoštevati morate sorazmerno velikost znakov, njihov položaj in to, kako jasno so izraženi. Ne razlagajte vsakega posebej, ampak vse hkrati, sprostite se, pustite mislim prosto pot, in podobam, da vam burijo domišljijo! Nikar naj vas ne skrbi, če se vam bodo skraja zdeli obrisi znakov nerazločni, sčasoma jih boste bolje videli.

blank

 

Jasnovidnosti, ki je taseografija zelo blizu vas nihče ne more naučiti. Glede na sodoben način razmišljanja bi bilo morda lažje, če bi znake v usedlini razlagali tako kot simbole iz sanj.

Želite odgovore na svoja skrita vprašanja?

Želimo vam obilo dobrih kavic ter lepih in razigranih trenutkov.