VAŠA DRUŽBA VPLIVA NA VAŠE RAZMIŠLJANJE IN DEJANJA

Star pregovor pravi, povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si!
Star pregovor pravi, povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si!

Star pregovor pravi, povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si!

Predviden čas branja: 4 minutes

Vaša samozavest je neposredno povezana z ljudmi, s katerimi se družite. Ljudje v vašem okolju vplivajo na vaše razmišljanje, dejanja in obnašanje. Preživljajte čas z ljudmi, ki vas imajo radi in vas cenijo. Tako se boste bolje počutili. Prav mogoče je, da ste po naključju ali zaradi nedejavnosti obdani z ljudmi, ki slabo vplivajo na vas in na vaše zamisli. Obravnavajo vas napačno in vam dajejo občutek, da neprestano izgubljate pri igri, v kateri sodelujete. Ne cenijo vas ali pa jim je za vas vseeno. Energija ljudi, ki so prijetni in optimistični, bo prešla tudi na vas. Ljudje, ki so pesimistični in negativni, vas bodo zamorili.

Nekateri prijatelji znani tudi kot energijski vampirji, so ljudje, ki so se nekako vpletli v vaše življenje.

Verjetno jih ne bi nikoli več izbrali za svojo družbo, če bi si jo lahko znova izbirali. Po druženju z njimi se počutite izžeti in nezadovoljni. To so ponavadi ljudje, ki se neprestano pritožujejo, ki vas izkoriščajo in vam ničesar ne vračajo ali pa uživajo na vaš račun.  Pogosto so to ljudje, ki zase zahtevajo več časa kot vaši dobri prijatelji; slednji vas napolnijo z energijo in vam dajejo dober občutek o vas in o vašem življenju.

Star pregovor pravi, povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si!

KDO NASTOPA V VAŠEM ŽIVLJENJU?

Kot pri večini zagotovo tudi v vašem življenju nastopa množica različnih ljudi, med katerimi so vaši najbližji ter prijatelji in sodelavci. Z nekaterimi se ujamete bolje, z drugimi slabše. Vsi so doslej vplivali na vaše življenje in tudi v prihodnje bo tako. Zelo koristno se je zavedati, kaj vam ti ljudje dejansko pomenijo. Tako se boste lahko utemeljeno odločali o tem, s kom se želite družiti še naprej in ali je morda v odnosih z njimi treba kaj spremeniti.

KAKO SE POČUTITE V DRUŽBI NEKATERIH LJUDI?

Verjetno poznate kar nekaj takšnih ljudi, ki so prijazni z vami, vendar vas nikoli ne pokličejo. Pa tudi takšni, zaradi katerih se včasih počutite slabo, vendar ne tako zelo, da bi se odločili in prekinili druženje z njimi. Druženje z ljudmi, ki nas spodbujajo je treba dati prednost. Z njimi bo druženje prijetno, poleg tega pa se bo tudi vaša samozavest hitro povečala.

Bodite pozorni na ljudi, ki bi lahko prispevali k skupnemu ustvarjanju dobrih prijateljskih odnosov.

Star pregovor pravi, povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si!

Vaš namen vsekakor ni, da bi jih spremenili v svoje najboljše prijatelje, ampak bi morali zanje poiskati prostor v svojem življenju, ker v njih vidite pozitivne osebe in znance. Če se bo pri tem razvilo tudi dobro prijateljstvo, je to samo še dodatna prednost. Z nekaterimi lahko že ob prvem srečanju vzpostavite dober stik. Nekateri bodo to  začutili tudi sami in bodo želeli postati vaši prijatelji, drugi morda ne. Ne mislite, da morate takoj kriviti sebe, če se takšen dober stik ni zgodil že takoj na začetku.

Za to obstajajo številni različni razlogi, ki nimajo z vami nikakršne povezave. Poleg tega pa bo veliko ljudi veselih in hvaležnih, če jim boste pokazali, da so vam všeč. Če je vaša samozavest omajana, boste le s težavo vzpostavili takšno prijateljstvo. Ste morda preveč sramežljivi, da bi začeli razvijati prijateljstvo? Skušajte ugotoviti na katerem področju imate težave z vzpostavljanjem novih stikov z ljudmi. Morda bi se morali osredotočiti prav nanj. Ugotovite tudi, kaj morate storiti, da bi se stanje začelo spreminjati.