ŽENSKE ZODIAKA, KI SO NAGNJENE K PRIDOBIVANJU ODVEČNE TEŽE

Rojene v katerih astroloških znamenjih ste najbolj nagnjene k pridobivanju odvečne teže?
Rojene v katerih astroloških znamenjih ste najbolj nagnjene k pridobivanju odvečne teže?

Rojene v katerih astroloških znamenjih ste najbolj nagnjene k pridobivanju odvečne teže?

Predviden čas branja 4 minute

Hrana je tako pomemben del našega življenja, da je težko izogniti se razmišljanju o njej. Odvečni kilogrami so tisto zlo, ki se ga večina žensk tako zelo boji. Nekatere imate srečo, saj ne glede na to koliko pojeste z lahkoto ohranjate vitko postavo. Druga skupina pa ima smolo, saj se ne glede na to, da v večini pazite kaj pojeste kilogrami nabirajo in jih je resnično težko izgubiti.  Katere ženske glede na astrološko znamenje spadate v skupino, ki se ji kilogrami kopičijo in jih veliko težje izgubite?

GURMANKA BIKICA

Bikici vlada Venera, ki spodbuja uživanje brez meja, zato se pogosto nagiba k pridobivanju teže. Ona rada kuha, ustvarja s hrano in seveda poskuša različne okuse. Tudi če je po kosilu že sita, si bo z veseljem privoščila še slastno torico. Njena teža se lahko še poveča, če se vladajoči planet Venera nahaja v biku, v aspektu ali v konjunkciji z Jupitrom ali z ascendentom. Njena miselnost, da je vedno treba uživati in nekaj pojesti, ne samo za lakoto, tudi za zabavo lahko prispeva tudi k znatnemu povečanju telesne teže.

Diete so za bikico izjemno težke prelomnice, saj se ne zna, ali ne želi odrekati.

Rojene v katerih astroloških znamenjih ste najbolj nagnjene k pridobivanju odvečne teže?

Ona ne nasprotuje svoji trmasti naravi, ki ji govori, da samo še danes poje nekaj sladkega, zaradi česar je njen trud, ko se odloči za strogo dieto običajno zaman. Bikica ima še eno težavo, ki ji onemogoča ohranjati vitko linijo. Čeprav je zelo delovna in skrbna, ji športne aktivnosti niso najbolj pisane na kožo. Da se izogne pridobivanju odvečnih kilogramov bi morala prebuditi vztrajnost, ki je ima v sebi dovolj, le odločiti se mora.

VEDNO LAČNA DVOJČICA

Dvojčica kljub temu da je vedno v gibanju in hitenju nikoli ne pozabi na hrano. Ker ni najbolj dosledna težko ohranja, ko se prehranjuje kalorije, ki jih zaužije pod nadzorom. Obožuje tiste majhne prigrizke z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov in sladkorja, saj so tako slastni, da niti ne pomisli, da bi se jim uprla. Ko se nahaja v ležernih obdobjih rada poležava na kavču, bere in brska po telefonu, s čimer se lahko kilogrami še dodatno kopičijo.

Dvojčico v prekomerno prehranjevanje popelje tudi stres.

Ne glede na to, ali gre za ljubezenske zaplete ali vsakodnevni stres, da se umiri in sprosti potrebuje dobro hrano in takrat ji je popolnoma vseeno, kako kalorična je. Ko gre vse tako kot želi in se ne počuti pod stresom pa si zaželi okusne pojedine v dobri družbi, takrat zelo rada pretirava. Da bi se izognila kopičenju odvečnih kilogramov, bi morala prehranjevanju posvetiti več časa in takrat ko ni lačna prigrizke odkloniti.

Rojene v katerih astroloških znamenjih ste najbolj nagnjene k pridobivanju odvečne teže?

SLADKOSNEDA RAKICA

Rakica, ki se hitro znajde v občutljivi fazi, takrat potrebuje nekaj, da jo razvedri in to je običajno hrana, z veliko vsebnostjo sladkorja. Skrbi, ljubezen in vsakdanji problemi običajno povzročijo, da se brez pomisleka, kakšne bodo posledice zateka k prenajedanju.

Prav tako na to, da rakica težje shujša vpliva tudi tranzit Jupitra.

Poleg težav, ki lahko nastanejo zaradi zaužitja preveč kalorij, zlasti ogljikovih hidratov, mlečnih ali sirnih prigrizkov, je zastajanje vode lahko tudi faktor kopičenja odvečne telesne teže. Prehranjevanje brez meje in nadzora je pri rakici eden od glavnih načinov reševanja čustvenih situacij. Ker se rakice rade počutijo varno, nikoli ne odklonijo maminega obilnega kosila.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi HUJŠANJE: NAJBOLJŠA IN NAJSLABŠA DIETA in MAJA JE OBUPANA, SAJ SE VRTI V ZAČARANEM KROGU DEBELOSTI