NAJBOLJ »ODŠTEKANE« MAME ZODIAKA

Katere mamice ste unikatne, drugačne in morda odstopate od povprečja?
Unsplash.com

Katere mamice ste unikatne, drugačne in morda odstopate od povprečja?

Predviden čas branja: 5 minut

Mama je ena sama in vsaka se trudi po svojih najboljših močeh. Nekatere mamice se trudijo biti stroge, ter poskrbijo, da je vedno vse na svojem mestu, zelo so zaščitniške. V katerih znamenjih zodiaka pa so rojene mamice, ki so unikatne, odštekane in drugačne od povprečja in ravno zato morda najboljše? To so mame, ki ne komplicirajo, otroke spoštujejo ter podpirajo, gojijo prijateljske vezi in predvsem razumejo.

OVNICA

Mame ovnice ste znane po svojem izrazitem slogu. Znate varovati, oboževati, motivirati in reševati težave. Mama ovnica je polna energije, vedno pripravljena na izzive in zaupa svojemu občutku v vsaki situaciji. Ona je odlična družba za učenje, pogovore, sprehode ter družabne igre.  V družbi svojih otrok je iskrena, direktna in prepričana, da je v njih potrebno prebujati pozitivno razmišljanje. Ovnica verjame, da si mora vsakdo sam izbrati svojo življenjsko pot, zato otrokom ne vsiljuje svojih želja in prepričanj.

Vedno je pogumna in polna energije, zato se bo tudi če je že v kasnejšem življenjskem obdobju z otroki z veseljem spustila po toboganu.

Krivde ne daje na druge, želi le, da ji otrok prizna in z veseljem bo analizirala stvari in ga popeljala v učno lekcijo, ki bo v prihodnje zagotovo koristna. Za razliko od mnogih staršev bo mati ovnica, če nastopijo težave vedno prisluhnila obema stranema zgodbe in se pošteno odločila.

Katere mamice ste unikatne, drugačne in morda odstopate od povprečja?

DVOJČICA

Mama dvojčica je spontana, radovedna, sproščena in drugačna od povprečja.  Zabavna in modna dvojčica je prijateljica svojih otrok, ki zna razumeti vse situacije. Ona vedno polepša vsako razpoloženje s svojimi šalami in živahno osebnostjo. Dvojčica mama je vedno razpoložena za nekaj simpatičnega in razigranega ter polna življenja. Sledi najnovejšim informacijam in trendom, je tehnično podkovana in tudi zelo elegantna.

Njen večno mladi duh je odličen za povezovanje z otroki in njihovimi občutki.

Ko otroci postanejo radovedni in sprašujejo o številnih življenjskih vprašanjih, je za razliko od večine mam dvojčica bolj potrpežljiva in se z veseljem odzove ter ustvarja zanimivo izobraževalno izkušnjo. Prezira vsako dejavnost, ki bi jo potisnila v rutino, prav tako ne mara stroge discipline. Odlično se razume tudi s prijatelji svojih otrok.

STRELKA

Strelka je mama, ki ima dušo pustolovke. Tudi svoje otroke spodbuja da raziščejo življenje in svet, saj bodo le tako bogatejši za številne izkušnje. Z njo lahko otroci delijo vse in brez zadržkov povedo stvari takšne kot so, saj mama strelka vedno razume. Nobena mama zodiaka ni bolj navdušena, pozitivna in optimistična kot je strelka, ki ves časa dela na tem, da bi bili njeni otroci srečni, ter seveda sproščeni. Vedno ima dovolj energije, da sledi svojim otrokom, prav tako z veseljem načrtuje zabavne dejavnosti z njimi.

Ob njej imajo otroci nepozabno otroštvo.

Tudi če zaradi polnega življenja kdaj pozabi na kakšen datum se strelka s tem preveč ne obremenjuje. Če se otrok znajde v zagati, jo zna hitro in učinkovito rešiti, seveda brez obsojanja. Družinska potovanja z mamo strelko vključujejo avanturo in kulturo, najbolj pa je zanjo pomembno, da je izkušnja za otroke sproščena. Vse počne z najboljšimi nameni, zato je običajno otrokova najboljša prijateljica, tudi skozi življenje.

Katere mamice ste unikatne, drugačne in morda odstopate od povprečja?

VODNARKA

Mama rojena v znamenju vodnarja je unikatna oseba, ki sama postavlja meje in pravila, zna obsipati z ljubeznijo, prav tako bo vedno stala ob strani otrokom v vseh okoliščinah. Od zabav, učenja, kuhanja do izletov, z njo lahko otroci uživajo v vsem. S svojimi otroki skuša imeti odnos, ki bo temeljil na zaupanju, spoštuje jih kot posameznike in nikoli ni preveč kritična, če naredijo napako. Dejstvo je, da je mama vodnar verjetno najboljša prijateljica, ki jo bo njen otrok kdaj našel, poleg tega je tudi modra in zelo razgledana.

Zna sprejemati premišljene odločitve ter stati za svojimi otroki, če se jim zgodi krivica.

V tem primeru je to bojevnica, ki se v danem trenutku borbe ne ozira prav na nikogar. Staršem je običajno težko opraviti več nalog hkrati, vodnarka pa je spretna pri opravljanju več nalog hkrati, večopravilnost ji omogoča, da lahko otrokom priskoči na pomoč na različnih področjih. Otroku ne bo nikoli preprečila, da bi naredil tisto, kar se mu zdi prav, zaradi česar jo marsikdo obsoja, vendar to ni več njena težava.

Pripravljeno za Sensa.si