NIKAR NE ZANEMARJAJTE SVOJIH STRASTI

Ne zanemarjajte svojih strasti, raje jih prebudite
Ne zanemarjajte svojih strasti, raje jih prebudite

Ne zanemarjajte svojih strasti, raje jih prebudite

Predviden čas branja: 3 minutes

Nemogoče je živeti smiselno brez strasti. Pravzaprav je nemogoče uresničiti življenje s smislom, če si tega strastno ne želiš. Ne zanemari svojih strasti. Vsekakor si zaslužijo mesto v tvojem življenju, ker omogočajo srečanje z ustvarjalnostjo. Strasti te prebujajo in te spoznavajo z notranjo silo, ki te ne uničuje, temveč ustvarja. 

Predstavljaj si, da imaš v sebi ustvarjalno silo, ki te ustvarja.

Ustvarja te kot zanosno umetnico življenja. Iz tebe ustvarja tisto, kar ti je usojeno, da si. Izpolnjuje tvojo usodo, ker ozaveščaš sebe kot ustvarjalca. To je prava vloga strasti v tvojem življenju in je ne zamenjaj. Svojim strastem se strastno posveti. Trudi se jih odkriti, posveti jim dovolj prostora v življenju in potem ti bodo odkrile strani tebe, o katerih si le sanjala. Strasti ljubijo ustvarjanje naših sanj. To je njihovo posebno poslanstvo. Pomagajo ti, da se zaljubiš v življenje.

Ne zanemarjajte svojih strasti, raje jih prebudite

Pomagajo ti, da se ne utopiš v rutini vsakdana, ker nikoli ne veš, kaj ti pripravljajo.

V tem so podobne ljubezni. Če strastem prepustiš del svojega življenjskega odra, bodo spretno in srečno prevzele nadzor nad enim delom tvojega dneva in enim delom tvojega življenja. Strast želi s tebe odstraniti vse sloje povprečnosti. Je alergična na vse, kar je povprečnega v tebi in okoli tebe, in zato ji je treba dati vsako mogočo priložnost, da izkorenini povprečje iz tvojega življenja.

Strasti te odvedejo tja, kamor se sama ne bi spolnila oditi.

Strasti, in v tem so podobne ljubezni, rade odhitijo do obzorja, razuzdano plešejo po njegovem robu in potem vzletijo, se potopijo, se povaljajo, skačejo in celo drsajo po robu obzorja, vso to silnost pa vsadijo vate. Strasti so kot izvrstni, svojeglavi, uporniški, siloviti najstniki, ki so prepričani, da lahko naredijo vse, in prav zato jim moraš v svojem življenju pripraviti dobrodošlico. Strasti lahko čutiš s telesom in ravno tako jih lahko čutiš z dušo.

Ne zanemarjajte svojih strasti, raje jih prebudite

Nekatere strasti boš imela vse življenje, druge pa te bodo prebujale le del življenja, vendar si tako ene kot druge zaslužijo spoštovanje. Ne obstajajo resnične strasti, zaradi katerih se umira, obstajajo pa tiste, za katere in zaradi katerih se živi. Strasti so vedno življenjsko afirmativne. Vedno potrjujejo svetost življenja in te zelo vztrajno prepričujejo, da je življenje sveto. In to s silovitostjo, ki ne pušča brez diha, ker strasti razširijo tvoja pljuča, da lahko zdržijo vse doživljaje. Najdi dovolj prostora in časa za življenje svojih strasti, one pa ti bodo zagotovo podarile uvide, ki ti bodo razpihovali nove strasti po življenju.