KAKO PLANETI V ASTROLOGIJI VPLIVAJO NA ZDRAJE TER BOLEZNI?

Povezava med znamenji zodiaka ter planeti v smeri zdravja ter izpostavljenosti boleznim

Povezava med znamenji zodiaka ter planeti v smeri zdravja ter izpostavljenosti boleznim

Predviden čas branja: 6 minutes

Astrologija nakazuje šibke in občutljive dele v človekovem telesu, ki so bolj dovzetni za razvoj določene bolezni. Zanimiva je teorija o povezavi med znamenji ter planeti v povezavi z deli telesa. Znamenja nakazujejo posamezne dele telesa, zato pomagajo identificirati del telesa, ki potencialno lahko deluje slabše, planeti pa določen del telesa okrepijo ali ošibijo. Pri proučevanju zdravstvenega stanja in nagnjenosti k določenim boleznim proučimo točno določene dejavnike, ki jih je potrebno analizirati, medsebojno povezati ter proučiti možnosti razvoja bolezni oziroma občutljivejših delov v človekovem telesu.

Predvsem je odvisno od tega, koliko sile, ki jih predstavlja planet delujejo.

Če se njegova sposobnost zmanjša ali zadrži, se na nek način maščuje s povzročanjem bolezni ali drugih težav. Planet, ki ne more delovati v skladu s svojo pozitivno naravo, se bo odzval negativno. Vsak planet ima svoj način vpliva na zdravje, tako na pozitiven način, če je pravilno stimuliran, kot na negativen, če je oviran.

Povezava med znamenji zodiaka ter planeti v smeri zdravja ter izpostavljenosti boleznim

Sonce

Sonce povzroča splošno utrujenost in šibkost, ko je ovirano, zlasti v delu telesa, ki je povezano z znamenjem, kjer se nahaja. Ko sonce stimuliramo ali okrepimo, to povzroči splošno moč in vzdržljivost. Njegov vpliv na zdravje je večinoma precej splošen. Sonce pri nobenem znamenju ni posebej oslabljeno, razen morda v manjši meri pri ribah.

Luna

Luna ustvarja žalost in mračnost, če je ovirana ali zadržana. Prinaša pomanjkanje izpolnitve, kar lahko vodi v depresijo. Povzroči lahko tudi neravnovesje v telesnih tekočinah. Luna, podobno kot Sonce, ne vpliva le na del telesa znamenja zodiaka, ampak tudi na splošno počutje, zlasti na področju čustev. Ko je luna okrepljena in stimulirana, vodi do potrpljenja, močnega občutka izpolnjenosti in dobre volje. Preveč stimulirana luna vodi v sentimentalnost, morda celo v izbruhe manične depresije in izgubo stika z realnostjo. Luna je nekoliko oslabljena v znamenju device in kozoroga. Še posebej intenzivna pa je v znamenju raka in bika.

Merkur

Merkur ustvarja živčnost in nemirno vedenje, ko je oviran. V negativnem smislu nakazuje na težave pri izražanju ali pri zavedanju sebe ter svojega uma. Planet se ukvarja predvsem z duševnim področjem, v katerem koli znamenju se nahaja. Ko je Merkur okrepljen in stimulirano, vodi k izostrenemu umu in izboljšani sposobnosti komuniciranja. Preveč stimuliran Merkur lahko privede do nevrotičnega vedenja, nemira in rahlo kaotičnega uma. Merkur je oslabljen v znamenju bika in raka, močan pa je v dvojčkih in devici.

Venera

Venera ustvarja ranljivost in razne manjše zaplete, kadar je ovirana. Ustvarja občutek nelagodja, zlasti v delu telesa, ki ga ureja znamenje v katerem se nahaja. Ko je okrepljena in stimulirana, Venera vodi v užitek in dobro počutje. Venera ni tako zelo nagnjena k povzročanju zdravstvenih težav. Preveč stimulirana Venera lahko privede do debelosti, negativna plat je tudi izguba samodiscipline. Venera v resnici ni oslabljena v nobenem znamenju zodiaka, razen v manjši meri v vodnarju in ovnu.

Povezava med znamenji zodiaka ter planeti v smeri zdravja ter izpostavljenosti boleznim

Mars

Mars ustvarja draženje, agresijo in bolečino, kadar je oviran ali zadržan. Lahko povzroči tudi nesreče in dramatične bolezni, čeprav le redko zelo nevarne. Pomembno je, da ne blokirate energije Marsa ter da jo negujete v pravi smeri. Vedno bodite pozorni na dele telesa ki so pod vplivom Marsa in poskusite poiskati način, kako najbolje izraziti svojo moč Marsa, takoj ko začutite težave z določenim  delom telesa. Okrepljen in stimuliran Mars vodi do moči in zdravja. Preveč stimuliran Mars lahko privede do maničnega vedenja, živčnosti, ter celo do zelo agresivnih izpadov. Lahko postanete uničujoči zase in za druge, zato obstaja nevarnost, da se utrudite. Mars je ob pretirani stimulaciji prav tako nevaren kot ob zadrževanju. Mars je še posebej oslabljen in razočaran v ribah, v manjši meri tudi v vodnarju. Zelo močan in zahteven pa je v znamenju ovna in kozoroga. Ne glede na to, ali je oslabljen ali močan, lahko Mars povzroči težave.

Jupiter

Jupiter ustvarja vse vrste zapletov, kadar je zadržan ali oviran. Stvari, ki bi morale biti enostavne, postanejo težke, sposobnosti, ki jim običajno zaupate, vam nenadoma ne uspejo. Prav tako lahko privede do pomanjkanja nadzora nad delom telesa, ki ga ureja znamenje v katerem se nahaja. Ko je okrepljen, lahko Jupiter ozdravi skoraj vsako težavo ali bolezen. Preveč stimuliran Jupiter lahko povzroči omotico, nezmožnost osredotočanja in resno pomanjkanje nadzora. Jupiter je v tehtnici nekoliko oslabljen, do neke mere tudi v vodnarju. Še posebej močan in zahteven pa je v znamenju strelca in dvojčkov.

Saturn

Saturn ustvarja depresijo in bolečino, ko je oviran, kar lahko traja zelo dolgo in sega zelo globoko. Saturn lahko povzroči zelo resne in trajne težave. Večinoma težave prizadenejo del telesa, ki je povezan z znamenjem v katerem se nahaja. Saturnova zloba lahko seže tudi do ostalih delov telesa in vpliva na vaše zdravje in počutje. Ko je okrepljen in stimuliran, je še vedno težaven in lahko tako rekoč povzroči nekaj stranskih učinkov. Njegova moč je po naravi precej mračna. Če je preveč stimuliran, lahko ustvari omejeno in zoženo stanje, z obveznostmi, ki postanejo preveliko breme na vaših ramenih.  Saturn je oslabljen in razočaran v ribah, dvojčkih in škorpijonu. Še posebej močan in zahteven pa je v Kozorogu.

Povezava med znamenji zodiaka ter planeti v smeri zdravja ter izpostavljenosti boleznim

Uran

Uran ustvarja melanholijo in občutek nesmiselnosti, kadar je oviran ali zadržan. Prav tako lahko povzroči zmanjšano intelektualno zmogljivost in izgubo spomina. Ko se stimulira, povzroči kontemplativni um in pozitiven odnos do življenja. Ko je Uran preveč stimuliran, lahko povzroči zmedo, introspekcijo in izgubo občutka za resničnost, podobno kot um, ki se odmika daleč v globoki meditaciji. Uran je v znamenju ovna in bika nekoliko oslabljen, vendar ne do te mere, da bi sam po sebi povzročil težave. Še posebej močan in zahteven je v vodnarju in strelcu.

Neptun

Neptun ustvarja nočne more in temno domišljijo, kadar je oviran ali zadržan. Težave, ki jih lahko ustvari, so resnične duševne težave in motnje. Ko je Neptun stimuliran, ustvarja čudovite sanje, fascinantne fantazije in bogato notranje življenje, v katerem lahko uživate, tudi če so druge stvari okoli vas zahtevne. Krepi se tudi ustvarjalnost in njena katarza. Ko je Neptun preveč stimuliran, povzroči preveč žive sanje in domišljijo, pri čemer tvega, da bo podrl steno med resničnim in neresničnim, tako da lahko izgubite stik z realnostjo in sposobnost, da se povežete smiselno. Neptun je oslabljen v znamenju bika in device. Močan in zahteven je v ribah in škorpijonu. Neptun lahko povzroči resne težave, vendar le posredno.

Pluton

Pluton lahko povzroči hude nesreče in hude bolezni, če je močno oviran ali zadržan. To je dramatičen planet, zato je treba z njim ravnati previdno. Spremembe, ki jih povzroči Pluton, so ponavadi trajne, zato so lahko bolezni pod njegovim okriljem kronične. Ko je Pluton stimuliran, lahko ustvari rešitve za težave, ki so se zdele nemogoče, tudi v primeru bolezni ali drugih zdravstvenih težav. Ali pa spremeni druge okoliščine, tako da vas težave ne ovirajo več. Če je preveč stimuliran, lahko Pluton ustvari kaotično situacijo, v kateri nič ni gotovo in nič se ne zdi, kot bi moralo biti. Pluton je oslabljen in razočaran v biku in dvojčkih. Še posebej močan in zahteven pa je v škorpijonu in levu.