USKLAJEVANJE TEMNE IN SVETLE PLATI VAŠE NARAVE

V sebi nosimo dve naravi, svetlo ter temnejšo
V sebi nosimo dve naravi, svetlo ter temnejšo

V sebi nosimo dve naravi, svetlo ter temnejšo

Predviden čas branja: 4 minute

Obstajata dve naravi, ki jih nosimo v sebi. Ena teži k razcvetu, druga nas vleče na neuspešne poti.  Od nas samih bo odvisno, kako se bomo odločili za prihodnost. Obe naravi med seboj vseskozi tekmujeta za obstoj. Vaša pogum in volja pa določita zmagovalca.  Z enim samim odločilnim poskusom lahko spremenimo celotno življenje ali kariero. Morda ste vi tisti. Lahko ste, če to hočete, saj volja pot najde ali pa jo naredi. Le sami lahko odločite, kdaj pride vaša točka preobrata. Ali bomo vajeti predali našim prijaznim jazom, ali notranjim surovežem, je stvar odločitve. Nikomur ni treba početi, česar nočemo.

Torej, če hočemo, smo upravitelji lastnih življenj.

Smo kot glina, ki jo lahko oblikuje moč naše volje. Brez vpliva naše volje naše vedenje večinoma določajo pridobljene navade. Dejstvo je, da nas priložnost ne išče, mi moramo iskati njo. Dandanes možgani enega človeka tekmujejo z možgani drugih. Kar je priložnost za enega , je navadno izguba za drugega. Hitrost misli je običajno tista, ki določi izid. Ljudi spodbujamo tako, da nam pokažejo svoje dobre lastnosti, s tem iskanjem pa pomagamo tudi sebi; na svojo stran namreč dobimo njihove dobre želje, ki so včasih najdragocenejše premoženje. Morda pride čas, ko bomo tudi sami potrebovali spodbudo. Nazaj dobimo, kar dajemo, torej razvijte navado spodbujanja drugih in ugotovili boste, da je to čudovito zdravilo, tako za ljudi, ki jih spodbujate, kot za vas, saj boste po plačani s spodbudnimi in svetlimi mislimi.

V sebi nosimo dve naravi, svetlo ter temnejšo

Življenje nas oskrbuje s priložnostmi za izboljšanje.

Ali bomo priložnost tudi izkoristili, pa je odvisno od tega, ali dosegamo lastna pričakovanja. Skrivnost uspeha je, da se skušate vedno izboljšati, ne glede na to, kje ste in kakšen je vaš položaj. Naučite se, kolikor se morate. Ne glejte na to , kako malo lahko storite, temveč na to, koliko lahko. Pridobili si boste sloves človeka, ki dobi kar želi, in po vas bo vedno veliko povpraševanja, saj boste veljali za delovnega človeka. Tisti, ki dosežejo vrh, so močni, odločni, delavni in nikoli plašni, negotovi in počasni. Uspešni ljudje se naučijo stvari videti kot dokončane in so vedno prepričani v uspeh.

Tisti, ki izgubljajo, so vajeni gledati izgube.

V sebi nosimo dve naravi, svetlo ter temnejšo

Pričakujejo jih in jih s tem privlačijo. Če ljudje danes izgubijo oprijem, morajo rešitev najti sami, s svojo voljo. Dobili bodo le malo spodbud ali nasvetov, ki bi jih lahko navdihnili. Danes lahko dosežete marsikaj, če se temu z vsem srcem zavežete in ničemur ne dovolite, da vas ovira.  Tisti, ki izpolnjujejo svoje srčne želje, hitro premagajo vse prepreke. Večja kot je želja, manjša je videti ovira.

Manjša kot je želja, večja se zdi ovira. Vedno se zavedajte prednosti, ki jih pridobite s premagovanjem preprek to vam bo dalo pogum, ki je potreben, da jih premagate. Ne pričakujte, da bo šlo vedno vse gladko. Deli vašega potovanja bodo verjetno težki. Naj vas težka mesta ne onesposobijo. Način, kako prevetrite nevihto, pokaže, iz kakšnega testa ste. Nikoli se ne ustavite in se ne pritožujte nad težkimi obdobji,  temveč mislite na to, kako lepi so bili prijetni deli poti. Naj vas padec ne ustavi. Imejte ga le za dogodek, s katerim se je potrebno spoprijeti, da pridete do cilja.