ZNATE LOČITI RESNICO OD NERESNICE?

Kako ločiti resnico od neresnice?
Kako ločiti resnico od neresnice?

Kako ločiti resnico od neresnice?

Predviden čas branja 4 minute

Resnica je na tem svetu relativna, nenehno se spreminja, saj živimo v svetu iluzij. Kar je resnično zdajle, naslednji trenutek ni več. Morda bo spet pozneje. Naš sistem zanikovanja je tako močan in razvejan, da postane nadvse zapleten. So resnice, ki prikrivajo laži, in laži, ki prikrivajo resnice. Resnico odkrivate plast za plastjo, luščite jo kakor čebulo, dokler se vam nazadnje oči ne odprejo in ne sprevidite, da vsi okrog vas, pa vi sami tudi, nenehno lažejo.

Zatorej si nikar ne verjemite, kadar si dopovedujete , da niste dovolj dobri, dovolj močni, dovolj pametni. Ne verjemite svojim mejam in omejitvam. Ne verjemite, da niste vredni sreče ali ljubezni. Ne verjemite, da niste lepi. Ne verjemite ničemur, kar vas onesrečuje in navdaja s trpljenjem. Ne verjemite lastni drami. Ne verjemite lastnemu sodniku in lastni žrtvi. Ne verjemite notranjemu glasu, ki vam dopoveduje, da ste neumni.

Kako ločiti resnico od neresnice?

Ko zaslišite, da vas srce vodi k sreči, se odločite in se ga držite. Toda nikar si ne verjemite samo zato, ker tako pravite, kajti več kot tri četrt tega, kar verjamete, je laž ni resnično. Ne verjemite nikomur drugemu. Če ne boste nikomur verjeli, se bo vse, kar je neresnično, razkadilo kakor dim na tem svetu slepila. Vse je samo to, kar je. Tega, kar je, vam ni treba utemeljevati, tega vam ni treba razlagati. Kar je resnično, ne potrebuje nobene opore.

Opore so potrebne zgolj vaše laži. Laž ste prisiljeni ustvariti zato, da podprete prvo laž, naslednjo zato, da podprete prvo laž, in nato še polno laži, da podprejo druga drugo. Tako ustvarite mogočno zgradbo laži, a ko zasije resnica, se podpre kakor hišica iz kart. Zato, ker lažete se vam še ni treba čutiti krive. Večina laži, ki jim verjamemo, se razblinijo, že samo če jim nehamo verjeti. Kar ni resnično, ne more preživeti dvomov, medtem ko jih resnica vselej preživi.

Kako ločiti resnico od neresnice?

Sami se lahko torej odločite, kako boste preživeli življenje. In če ste iskreni do sebe, boste vedeli, da se lahko v vsakem trenutku odločate na novo. Ko smo pripravljeni videti z očmi resnice, odkrijemo nekaj laži in si odpremo rane. Toda v teh ranah je še vedno veliko strupa. Ko si odpremo rane, jih moramo očistiti vsega strupa. Odpustiti morate torej tistim, ki so vas prizadeli, pa čeprav je to, kar so vam storili, za vaš um neodpustljivo.

Nočete se počutiti slabo. Odpuščanje je v prid  vašega duševnega ozdravljenja, Odpustili boste zato, ker čutite sočutje in ljubezen do sebe. Včasih si mislite; hja, lahko je reči, da moramo odpuščati. Toda lahko poskušate, pa vam ne uspe. Imate pač svoje razloge, svoje utemeljitve, zakaj nekomu nečesa ne morete odpustiti. A vse skupaj je samo izgovor. V resnici ne morete odpustiti zato, ker ste se naučili ne odpuščati, ker ste se vadili v neodpuščanju, ker ste se izmojstrili v njem.

Preberite tudi KATERI MOŠKI BEŽIJO PRED RESNIMI RAZMERJI? in KAKO OBVLADATI NEGATIVNO ENERGIJO?