KAKO OBVLADATI NEGATIVNO ENERGIJO?

Ali znate obvladovati negativno energijo?
Ali znate obvladovati negativno energijo?

Ali znate obvladovati negativno energijo?

Predviden čas branja 4 minute

Od vseh občutkov je najtežje obvladati jezo. Le malo ljudi se zna z njo sprijazniti. Bojimo se, da nas bo čisto preplavila, ali da prijatelji z nami ne bodo več govorili, če jim pokažemo, da smo jezni nanje. Kaj naredite s svojo jezo? Ali jo pogoltnete? Stresete na podrejene? Se pritožujete in krivite druge? Nergate? Dobite napad trme? Se kujate? Kako pa reagirate, kadar je kdo jezen na vas? Se tudi sami razjezite? Ga poskušate pomiriti? Zbežite? Se vam zdi, da ste slab človek? Zapadete v depresijo?

Morda je kdo z nami grdo ravnal, nas podcenjeval ali narobe presojal ali pa je nasilno vdrl v naš prostor. Ponavadi smo jezni, kadar se počutimo ogroženi. Namen jeze je, da nas zaščiti in nekega dne nam utegne celo rešiti življenje. Če ne znamo izraziti jeze, nas bodo ljudje prej izkoriščali kot spoštovali. Problem ni v jezi sami, ampak v tem, kaj z njo storimo. Jeze ne smemo nikoli potlačiti. Adrenalin bo preprosto zastrupil telo in ošibil imunski sistem.

Ali znate obvladovati negativno energijo?

Kadar ste zares jezni, bi bilo idealno, da bi se soočili z objektom svojega gneva in mu povedli, kaj čutite in zakaj. Toda jasno je, da to včasih ni mogoče ali priporočljivo. Veliko naše jeze izhaja iz frustriranosti in iz tega, da smo pod velikim pritiskom. Energijo dostikrat zapravljamo le zato, ker nismo dovolj dobro organizirani. Včasih smo lahko tudi presenečeni nad tem, kako jezno smo sposobni reagirati in kako nas besede drugih lahko prizadenejo.

To se zgodi, kadar kdo pritisne na naš gumb. Vsi imamo v sebi nerazrešene napetosti, psihološke rane in brazgotine, ki nam povzročajo bolečino in strah, kadar se zgodi kaj, kar jih spet odpre. Nekdo je lahko jezen na nas iz čisto preprostega razloga, upravičeno ali ne. Toda če nezavedno pritisne na gumb, bo količina energije, ki se bo sprožila v nas, presegla stopnjo primernosti in po končanem prepiru bomo še kar naprej premišljevali o tem, kaj se je zgodilo, in se grizli.

Ali znate obvladovati negativno energijo?

Velik del naše jeze izvira iz preteklosti, preteklih bolečin in ponižanj. Ta zamegljujejo naš občutek za tisto, kar se v resnici dogaja, tako da v besedah drugih vidimo več, kot v njih. Nihče vas ne more prisiliti k jezi. Nihče nima te moči in če trdi, da jo ima, skuša manipulirati z vami in vas spremeniti v žrtev. Ni se vam treba razjeziti, si zapomnite, da je to vaša jeza. Zato ne zapravljajte energije vsakič, kadar pride do razhajanja v mnenjih.

Star nasvet, da je treba prešteti do deset je zelo moder. Zato raje pomagajte odstraniti negativna čustva tako, da meditirate o nasprotnem. To enostavno pomeni da odpustite in pozabite. S tem, da nekomu želite slabo, ustvarjate karmo, ki se bo slej ko prej vrnila k vam. Energija, ki o oddajamo, se nam vedno vrne in to pomnoženo. Zato je najboljše, da vsem želite dobro, da gledate na tisto, kar se je zgodilo, ko na poučno izkušnjo in da poskušate vnesti v  situacijo malo humorja. 

Preberite tudi ENOSTAVNI NASVETI ZA ZDRAVJE IN VITALNOST in POTI, KI VODIJO IZ MALODUŠJA