Preverite kakšna mama ste, glede na astro znamenje?

Vsak ima svojo najljubšo mamo in vsaka mama se trudi pri vzgoji po svojih najboljših močeh. Nekatere lastnosti, ki vam jih podarja vaše astrološko znamenje pa se bolj intenzivno izražajo tudi ko postanete mama. Nekatere ste avtoritativne, nekatere popuščate, nekatere pa imate rade nadzor nad otroki. Vsaka izmed vas pa se trudi biti najboljša, ne glede na vaše astrološko znamenje. Kakšna mama ste glede na vaše zodiakalno znamenje?

Kakšna mama ste

MAMA, KI JE ZELO AVTORITATIVNA

OVNICA, DEVICA, KOZOROGINJA, BIKICA

Avtoritativne mame, kot sta še posebej devica in kozoroginja imajo svojo začrtano vzgojo. Spremljajo jih določena dejstva, ki jih želijo vnesti v vsakdan svojih otrok. Postavljajo stroga pravila. Vendar znajo tudi zelo spoštovati otroka in njegove potrebe. Čeprav želijo, da otrok deluje tako kot so ga naučile, mu znajo dopuščati tudi drugačnost. Vendar se morajo o tem najprej pogovoriti.

Takšna mama je za otroka včasih naporna.

Vendar ji bo, ko odraste še kako hvaležen za vse smernice in strogo postavljena pravila. Avtoritativna mama, še posebej ovnica in bikica se kasneje prelevita v otrokovo prijateljico in mu zna tudi v kasnejših letih odlično svetovati in nuditi oporo. S takšno vzgojo se bo otrok tudi pri drugih naučil prepoznati čustva in lažje prenesti razočaranje.

Kakšna mama ste

MAMA, KI PREVEČ POPUŠČA

TEHTNICA, DVOJČICA, STRELKA, VODNARKA

Popustljiva mama običajno glavno vzgojo prepušča očetu ali pa je tako zelo zaljubljena v otroka, da mu tako zelo težko postavi merila. Spremlja jo občutek, da mu potem ne bo ustregla. V njeni vzgoji je prisotna demokracija, spremlja jo občutek, da mora otroku skoraj vedno ustreči, ne glede na to, kaj si zaželi. Težava se lahko še posebej pri strelki in tehtnici pojavi, da je v kasnejših letih s strani otrok premalo avtoritete saj ko nekako odrastejo, imajo še vedno občutek, da bo mama zopet popustila.

Z otrokom želi vedno vzpostavljati prijateljski odnos in se izogniti vsem morebitnim konfliktom.

Prevelika popustljivost lahko s sabo prinese nekaj tveganja, saj se lahko njeni otroci počutijo preveč svobodne. Otroci potrebujejo pravila, ker jih sami ne znajo postaviti, zato bi jih morale še posebej dvojčica in vodnarka večkrat postaviti. Dvojčica, ko otroka razvaja meni, da to počne zato, ker ima otroka preveč rada in mu privošči najboljše. Zna pa tudi odlično prepletati otrokove čustvene potrebe po zavarovanosti, sprejetosti, bližini in ljubljenosti.

Kakšna mama ste

MAMA, KI ŽELI IMETI NADZOR NAD VSEM

RIBICA, LEVINJA, ŠKORPIJONKA, RAKICA

Mama, ki želi biti seznanjena z vsem, kar se v otrokovem življenju dogaja, če podatkov ne dobi, jih bo poiskala sama. Spremlja jo občutek, da ji bodo zadeve ušle izpod rok, če ne bo poiskala vseh informacij. Otrokom postavlja jasna pravila in meje, še posebej levinja in škorpijonka ter svojih odločitev niti ne argumentira. Že od majhnih nog jih navadi na to, da je njeno pravilo ki ga postavi sveto.

Večkrat bi morala poslušati želje otroka in včasih malce odstopiti od svojih trdno začrtanih meja, ki so lahko celo obremenjujoče.

Ribica in rakica sta tako čustveni mami, da se včasih težko odtrgata od nadzora nad otrokovim delovanjem. S svojo toplino želita otroku venomer dajati občutek, da je ljubljen in zaželen, s čimer pa lahko na trenutke tudi malce pretiravata.

Katera mama najbolj popušča?

Najbolj popustljiva je mama, rojena v znamenju strelca.

V katerem znamenju so rojene najbolj stroge mame?

Najbolj stroge mame so rojene v znamenju device.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi ŽENSKE, KI ŽIVITE ZA DOM IN DRUŽINO