IZGRADNJA IN IZBOLJŠANJE KARAKTERJA

Izgradnja karakterja je osnovni cilj življenja.
Izgradnja karakterja je osnovni cilj življenja.

Izgradnja karakterja je osnovni cilj življenja.

Predviden čas branja: 4 minute

Tisti, ki menijo, da skozi življenje lahko pridejo z izmikanjem naravnim zakonom, ne da bi kaj storili za razvoj svojega karakterja, se motijo, če mislijo, da se bodo z nekim ritualom ali enostavno z čudežem pretvorili v popolnost, to je v močan in popoln karakter. Povprečen človek mora na poti uresničitve in razvoja, da bi se našel, najprej vedeti, kako se bo osvobodil slabih navad in šibkih točk karakterja, ki ga zavirajo in ogrožajo, tako mentalno kot fizično. Mnogi se zavedajo nekaterih svojih slabih navad, ki bi se jih morali osvoboditi, kot tudi šibkih točk svoje osebnosti, ki bi jih morali ojačati.

Verjetno so se leta borili a temi šibkostmi in slabimi navadami, vse dokler niso postali utrujeni od številnih poskusov, od obračanja drugega lista, dokler se jim ni zazdelo, da je vse zaman.

Potem ko so se predali in nadaljevali v življenjskem stilu, na zunaj kot pravične osebe, znotraj pa nekaj povsem drugega, raztrgani in razočarani. V tem dvojnem življenju ne najdejo nikakršnega zadovoljstva, ker se zavedajo, da počasi spadajo v brezno, čeprav so na pogled brezbrižni in srečni. Toda obstaja izhod, ki je vsem na voljo. Opremljeni smo z močjo, tako fizično kot mentalno, ki je praktično neomejena. Z močjo, ki se jo da izkoristiti za izboljšanje življenja in karakterja ali pa za uničenje.

Izgradnja karakterja je osnovni cilj življenja.

Podzavestni um je skladišče neomejenih, neizčrpnih, neuničljivih in neumornih sil in če jih bomo izkoristili na pravilen način, bodo postale naš najboljši prijatelj, z napačno uporabo pa naš najhujši sovražnik.

Vsakič, ko izvedemo neko aktivnost, v našem živčnem sistemu pride do fantastičnih sprememb in energija pride v celice, ki se potem prilagodijo tem spremembam. Celice to delajo, da bi bile v prihodnje bolj pripravljene, ko se bo ta aktivnost ponovila in na ta način se ustvarjajo navade. Naše telo, možgani in živčni sistem se spreminjajo v skladu z našimi navadami na boljše ali slabše, odvisno od vrste aktivnosti. Vsaka čustvena aktivnost v človeku ima za fizično posledico to, da se deli v različne kemične snovi; eno za radost, drugo za žalost, tretjo za jezo.

Kadar izkusimo neko določeno čustveno stanje in ko se oblikuje odgovarjajoča kemična snov, bo le ta po krvi prišla do vsake celice našega organizma.

Izgradnja karakterja je osnovni cilj življenja.

Vsaka celica ima na svoji površini na tisoče receptorjev, določeno vrsto prejemnikov in na ta način polnijo celice z odgovarjajočo energijo in jih spreminjajo. Nemogoče se je osvoboditi slabih navad, tako da bi se z njimi borili. Bolj ko se poskušamo boriti, z njimi, več pozornosti jim dajemo na ta način in jih že samo s tem okrepimo. Slabe navade, ne glede na to kakšne so, odpravimo z razvijanjem dobrih navad, ki jih bodo praktično izkoreninile. Še boljši način za odpravljanje neželenih navad je osredotočenost  na višje vrednote in cilje.

Na karkoli bomo usmerili svojo pozornost in karkoli bomo idealizirali, bo naš podzavestni um dobil spodbudo, da nam to tudi uresniči v življenju. S tem, ko se borimo z navado, usmerjamo pozornost naše podzavesti na njo in to je lahko usodno, ker bo podzavest težila k temu, da nam v življenje vnese še več postavljanja v ospredje te iste navade. Vendar pa, če preusmerimo svojo osredotočenost na nekaj čisto drugega, na nekaj, kar je večje in boljše. Bo vsa moč naše podzavesti usmerjena k uresničenju te ideje, tako v našem telesu kot tudi v okolju.