Za dosego velikih ciljev in stvari, se izogibajte drobnim napakam in izgubam

V mnogih primerih izboljšanje vaše situacije ali življenja ni v tem, da bi naredili več stvari pravilno, ampak v tem, da bi manj stvari naredili narobe. Ključni vpogled, ki je pomemben, je razlika med osredotočenostjo na izboljšanje v primerjavi z slabšim. To je pomembna razlika in velja za navade, procese in cilje vseh vrst.

Dve poti za izboljšanje delovanja

Razlika, ki jo delamo, je med izboljšanjem s seštevanjem in izboljšanjem z odštevanjem. Izboljšanje z dodatkom je osredotočeno na več dela, na nekaj, kar je boljše od drugega. Izboljšanje z odštevanjem je osredotočeno na manj dela ter fokusiranje na tiste faktorje, ki ne delujejo, ko je odpravljanje napak, zmanjšanje zapletenosti in odstranjevanje nepomembnega. Ti pojmi seštevanja in odštevanja veljajo za številna življenjska področja.

Za dosego velikih ciljev

Področje izobraževanja

Prva možnost: postanite bolj inteligentni, povečajte IQ, berite, izobražujte se.
Druga možnost: izogibajte se neumnim napakam, naredite manj miselnih napak.

Področje vlaganja

Prva možnost: zaslužite več denarja, poiščite priložnosti za rast.
Druga možnost: nikoli ne izgubite denarja, omejite svoje tveganje.

Področje vitalnosti

Prva možnost: vadba naj bo bolj intenzivna, postavljajte si cilje in se jih skušajte držati
Druga možnost: ne preskakujte vadbe, ne bodite ležerni, bolj zdravo se prehranjujte.

Področje prehrane

Prva možnost: sledite novim trendom zdrave hrane, brskajte in poiščite informacije.
Druga možnost: jejte manj nezdrave hrane, ne preskakujte obrokov.

Mnogi od teh pristopov se zdijo podobni, vendar niso enaki. Vzemimo zgornji primer odločitve na področju prehrane. Uživanje zdrave hrane in izogibanje nezdravi hrani se zdi zelo podobno.

Vendar se v prvem primeru osredotočate na “kako jesti bolje”, medtem ko je drugi primer osredotočen na “kako ne jesti slabše.” V enem scenariju se poskušate povzpeti k višjemu cilju, v drugem ste osredotočeni na omejitev slabe strani.

Za dosego velikih ciljev in stvari, se izogibajte drobnim napakam in izgubam V mnogih primerih izboljšanje vaše situacije ali življenja ni v tem, da bi naredili več stvari pravilno, ampak v tem, da bi manj stvari naredili narobe.

Izboljšanje v nasprotni smeri

Skoraj vsak vodja na svetu želi narediti več velikih korakov, zelo malo ljudi pa želi narediti manj slabega. Vsak športnik želi igrati najboljšo igro. Vsak lastnik podjetja želi prodati svoje izdelke. Vsak pisatelj želi predstaviti najbolj prodajano knjigo. Naša želja po naslednji ravni delovanja povzroči nesorazmerno osredotočanje na prihodnji rezultat.

Odpravljanje napak običajno ni dovolj cenjen način za izboljšanje. V resničnem svetu pa je pogosto lažje izboljšati svojo uspešnost tako, da zmanjšate napake in se osredotočite na izboljšanje slabosti. Zapomnite si, odštevanje je bolj praktično kot seštevanje, kar velja iz dveh razlogov.

Prvič, napake je pogosto lažje odpraviti, kot pa obvladati vrhunske napredne korake. Najlažje izboljšave, so običajno posledica odpravljanja vseh nepomembnih elementov.

Drugič, izboljšanje z odštevanjem ne zahteva doseganja nove ravni uspešnosti. Ta metoda je namenjena pogostejšemu početju tistega, za kar ste resnično sposobni. Gre za zmanjšanje verjetnosti, da boste nastopili pod svojimi zmožnostmi.

Zapomnite si, eden najboljših načinov za velik dobiček je preprečevanje majhnih izgub.

Preberite tudi POT DO USPEHA ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE