TELESNI IN DUŠEVNI ZLOM V SLUŽBI

Kaj storiti, ko služba povzroča resne težave?
Kaj storiti, ko služba povzroča resne težave?

Kaj storiti, ko služba povzroča resne težave?

Predviden čas branja 5 minut

Marsikdo si nakoplje težave, ker zaradi preobremenjenosti v službi klone, in to drago plača. Ljudje se naveličajo svoje službe in začnejo hrepeneti po boljšem, drugačnem ali bolj zadovoljujočem življenju. Zloma ne moremo preprečiti, vendar lahko marsikaj storimo v svoj prid. Najpomembnejše je ravnovesje in osebnostni razvoj. Pogovori z ljudmi, ki jih ne pestijo takšne težave, razodevajo, da večinoma živijo uravnovešeno življenje in se duhovno razvijajo. Pomeni, da imajo poleg svojega poklicnega življenja, kjer trdo delajo, dobro tekmujejo, se trudijo, da bi dosegli popolnost in imajo zelo določene, pogosto visoke cilje, tudi zasebno življenje.

Zabavajo se in cenijo prosti čas, ki ga preživljajo s svojimi družinami in prijatelji, telovadijo, se ukvarjajo z različnimi konjički in se trudijo, da bi tudi sami prispevali k blaginji celotne skupnosti.

Takšni ljudje si nenehno prizadevajo, da bi se izpopolnili in se razvijali, pa ne samo poklicno, temveč tudi duhovno in čustveno. Obiskujejo različne delavnice in tečaje, radi se učijo in so dovzetni za novosti. Trudijo se, da bi presegli svoje šibke točke in uživajo življenje. Radovedni so in z veseljem prisluhnejo drugim. Svojemu telesnemu in duševnemu zlomu se lahko izognemo samo s pozitivnim odnosom do svojega okolja. Ljudje, ki se jim to posreči, imajo poleg svojega poklica tudi druge interese in znajo izkoristiti čas, ko niso v službi.

Kaj storiti, ko služba povzroča resne težave?

Ne zanima jih samo služba, temveč tudi drugi življenjski vidiki, ki hranijo njihovega duha, zato razmeroma zadovoljno živijo.

Zadovoljen človek bo svojo svežino in dobro voljo prinašal tudi v delovno okolje. Če samo delamo, pa čeprav nas delo zadovoljuje, se nazadnje lahko zlomimo, ker se posvečamo samo eni stvari. Zato začnemo stagnirati, postanemo predvidljivi, navajeni in celo zdolgočaseni. Marsikdo, ki je res zelo zaposlen se izgovarja, da nima časa, da bi lahko živel.

Žal je takšno pojmovanje življenja in dela ozko, plitvo in izjemno kratkoročno. Za večino ljudi namreč velja, če ne boš imel zasebnega življenja, se boš zlomil. Igrate se z ognjem samo še stvar časa je, kdaj se boste opekli. Zato se morate vprašati, ali je za boljši posel pametneje, da še naprej živite enostransko, neuravnovešeno življenje, ali pa bi bilo bolje, da si vzamete nekaj časa za druge dejavnosti kot so, branje, telesna vadba, meditacija, večer s prijatelji, čas zase ali za družino, obiskati tečaj kjer bi se naučili, kako spodbuditi pozitiven odnos, ali da bi se lotili kakega novega konjička.

Kaj storiti, ko služba povzroča resne težave?
Foto Drazen Zigic on Freepik

Tudi če ste zaprisežen deloholik, ali če ste zaradi okoliščin prisiljeni delati nadure, je prav, da vsaj pomislite, da bi bilo v vašem življenju zaželeno doseči ravnotežje.

Čeprav je še tako težko, morate svoje dobre namene podpreti z dejanji. Sami ocenite, kaj vas poleg vašega poklica še veseli? Ali se vam zdi najpomembnejše vaše duhovno življenje, ali bi mogoče raje načrtovali redne zmenke s partnerjem, otrokom ali prijateljem? Ali pa bi mogoče izbrali kaj popolnoma drugega? Ni pomembno, za kaj se boste odločili, le čas si rezervirajte. Kjer je volja se najde pot.

Vse, kar boste z veseljem počeli, vam bo koristilo, saj si boste ustvarili bolj uravnoteženo življenje, ki bo usmerjeno v osebnostni razvoj. Nemogoče je, da se ne bi prijetneje počutili in prijetneje živeli, če boste ustvarili ravnovesje v svojem življenju. Dodatna korist pa je, da boste s tem preprečili telesni in duševni zlom. Res je tako preprosto.

Katera znamenja zodiaka ste v službi največkrat pod stresom?

V službi ste največkrat pod močnim stresom rojeni v znamenju rib in device.

Kako lahko s pomočjo astrologije proučimo karierno področje posameznika?

V astrologiji 6. in 10. hiša ter pripadajoči planeti in aspekti pomagajo pri določanju posameznikove delovne etike. Mars in Saturn sta prav tako povezana z delovno etiko, saj Mars predstavlja tekmovalno plat posameznika, energijo, zagon in ambicije, medtem ko Saturn predstavlja samo delo ter vzdržljivost, ki jo mora imeti človek, če dela veliko ur.

Preberite tudi ASTRO ZNAMENJA, KI SO SPOSOBNA PREMAGATI SLABE NAVADE in SPADATE MED ASTRO ZNAMENJA, KI UŽIVAJO V SVOJEM DELU?