ČE MENITE, DA OBSTAJA USODA IMATE PRAV

Usodo si v bistvu kreiramo sami
Usodo si v bistvu kreiramo sami

Usodo si v bistvu kreiramo sami

Predviden čas branja: 4 minute

Življenje vas bo nagradilo v skladu s tem, kaj pričakujete. Če menite, da obstaja usoda imate prav. Usoda vašega današnjega dne je zapisana in je ne moremo spremeniti, toda ni napisana pred vašim rojstvom. Napisana je nedavno, v vaši preteklosti, takrat ko ste postavili temelje za to, kaj danes pričakujete. Če lahko sprejmete dejstvo, da je vaša današnja usoda posledica vaših predhodnih aktivnosti, potem morate razumeti, da bodo vašo usodo v prihodnosti kreirale današnje aktivnosti. Vaša prihodnost ni odvisna od tega, kje ste rojeni, v kakšni družini, kakšna je vaša izobrazba in kaj ste dosegli v življenju. Odvisna je izključno od tistega, kar naredite danes. In če se naučite, kako je treba danes živeti, vaša prihodnost ne bo nič drugega kot stopnica do neba in pot k svobodi.

Človek se ne more izogniti usodi, ki si jo je sam sebi začrtal, niti se ne more proti njej boriti, ker je ta borba brezuspešna in lahko prinese samo še več bolečine in trpljenja.

Lahko pa stori to, da ne pusti, da se mu točka usode vrti brez kontrole. Če spozna, kako ta zakon deluje, bo svoboden in v harmoniji z vsem, kar je vzvišeno. Borba proti usodi je borba proti naravnim zakonom, ta borba pa bo samo prinesla še več te iste usode. Vse tisto, o čemer ste razmišljali včeraj, tisto na kar ste se pretežno fokusirali, je zapisalo vašo usodo, ki vas dohiti danes, vse tisto o čemer boste razmišljali danes, pa bo kreiralo vašo usodo jutri. To ne pomeni, da se morate zapreti v svojo sobo in samo pravilno razmišljati. To pomeni, da lahko kontrolirate tok svojim misli, kar ima za posledico kontrolo njegovih aktivnosti.

Usodo si v bistvu kreiramo sami

Da bi dosegli in doživeli to, kar si želite, morate sprejeti izziv življenja.

Morate iti med ljudi, morate se gibati, delati in se družiti. Izkušnje, ki jih želite doživeti ne bodo prišla v vašo sobo, ampak vas čakajo nekje na vaši poti in zato morate korakati. Pogosto bomo slišali, kako življenje ni pravično, kako eni imajo, medtem ko drugi nimajo in kako si ne zaslužimo tisto, kar se nam dogaja. A pri tem, ker življenje na pogled danes ni pravično do nas, ni nič drugega kot posledica, ki smo si jo sami želeli in pripravili. In dokler se pritožujemo, se fokusiramo na to ne željeno stanje, in ustvarjamo nove temelje usode, ki je nismo hoteli.

S tarnanjem nad usodo človeka samo povečujemo lastno muko.

Usodo si v bistvu kreiramo sami

In dokler ne dojamemo , da se vzrok vseh problemov nahaja v nas samih, ne bomo mogli nič , kar bi spremenilo trenutno stanje. Zato je več kot očitno, da edino kar bi morali narediti je sprememba od znotraj. Sprememba osebnosti, sprememba duha, sprememba značaja. Misli, ideje, ideali in odnosi do življenja, vse to moramo spremeniti. In ko jih spremenimo, ne samo da jih bomo spremenili na bolje in poleg tega tudi svoje trenutno stanje, temveč boste postavili temelje za lepšo, srečnejšo, bogatejšo in plemenitejšo prihodnost.

Ko pridemo do teh notranjih moči, se ne bomo osvobodili življenjskih izkušenj, odločitev, preprek in nevolje, ampak nas bodo te notranje spremembe zagotovo osvobodile nepotrebnega mučenja, velikih problemov in kar je najnujnejše trpljenja. Tudi najbolj krivična usoda izgubi svojo moč, ko se povzpnemo k višjim ciljem. Izgubi moč pred človekom, ki se preneha boriti z njo, temveč jo pričakuje razširjenih rok, željan, da se nauči nekaj novega.