ŽIVLJENJSKA SREČA JE TESNO POVEZANA Z ODNOSI

Sreča in zadovoljstvo sta v veliki meri povezana z odnosi, ki jih imamo z bližnjimi

Sreča in zadovoljstvo sta v veliki meri povezana z odnosi, ki jih imamo z bližnjimi

Predviden čas branja: 4 minutes

Življenjska sreča v veliki meri pride od dobrih odnosov z drugimi ljudmi, tako v družini in osebnem življenju kot tudi pri delu. Pri preučevanju čustvene inteligence, imajo vaše družbene spretnosti več vpliva na uspeh kot intelektualne sposobnosti, vzgoja in izkušnje skupaj. Torej si dolgujete, da postanete strokovnjak za odnose in postanete zelo kompetentni in sposobni v svojih interakcijah z drugimi.

Na srečo se da družbenih spretnosti naučiti.

V širokem razponu lahko razvijete tip prijetne osebnosti, ki bo izjemno povečala kakovost vašega družinskega in osebnega življenja. V procesu točke zbranosti premislite, kdo ste in kaj je za vas pomembno glede na druge. Potem sprejmete jasne odločitve na določena področja in se obvežete do dejanj, ki so osnovana na teh odločitvah. Zatem se disciplinirate, da živite v skladu z odločitvami in obvezami, ki ste jih sprejeli.

Ko ravnate z drugimi ljudmi na način, ki odraža vaše najvišje vrednote, lahko to v sebi čutite.

Sreča in zadovoljstvo sta v veliki meri povezana z odnosi, ki jih imamo z bližnjimi

Ste srečnejši in samozavestnejši. Doživljate višjo stopnjo samospoštovanja. V sebi čutite večji mir in zadovoljstvo. Posledično živite in delate v večji harmoniji z ljudmi okrog sebe. Ko živite v skladu s svojimi vrednotami, vsak del vašega osebnega življenja teče bolj gladko. Vaše vrednosti so izražene z vašim vedenjem, še posebej kadar ste izpostavljeni pritiskom in skušnjavam. Ko ste utrujeni, pod stresem, jezni, se bojite ali ste na dnu, pogosto govorite in delate stvari, ki so popolnoma nepričakovane.

Pogosto izražate vrednote in prepričanja, za katere niste vedeli, da jih imate. Izberite vrednote, v katere verjamete. Te vrednote določite glede na vedenje, ki ga boste uporabili za izražanje teh vrednot. Odločite se, da boste ravnali z vsemi člani svoje družine tako, da bodo kasneje lahko prepoznali vaše vrednote, čeprav jim nikoli niste povedali, katere so. Vrh tega postavite x na svojo najpomembnejšo vrednoto in to tisto, ki ima največji pozitivni vpliv na vaše odnose.

Trdno se je držite pri vseh interakcijah z ljudmi, ki so vam blizu.

Sreča in zadovoljstvo sta v veliki meri povezana z odnosi, ki jih imamo z bližnjimi

Nikoli se ne odklanjajte od nje in ne sprejemajte kompromisov. Vadite to vrednoto, dokler ne postane samodejna in lahka. To je ena od najpomembnejših točk zbranosti v vašem življenju. Ustvarite trditev o življenjskem cilju, ki bo vodila in usmerjala vas in vašo družino v odnosih. Ni potrebno, da je zapletena. Preprosta družinska trditev o življenjskem cilju je lahko nekaj takega. Naš družinski življenjski cilj je, da ustvarimo ljubeče okolje, v katerem se vsaka oseba počuti varno, spoštovano in svobodno, da razvije svoj osebni potencial tako, da postane vse, kar je sposobna postati. Vaša trditev o življenjskem cilju je lahko kratka ali dolga, preprosta ali zapletena.

Glavna stvar je, da se o njej pogovarjate, se z njo strinjate in jo delite z vsakim članom svoje družine. Potem postanete odgovorni za redno ponavljanje in potrjevanje tega življenjskega cilja. Sami morate biti vzor in živeti po življenjskem cilju v vsem, kae rečete ali storite. Izberite si točko zbranosti, posamezno ponavljajoče se dejanje ali vedenje, ki ga lahko vadite, da pokažete svojo naklonjenost temu življenjskemu cilju. To je lahko vaja potrpežljivosti, poslušanja, spodbude ali brezpogojne ljubezni. S poudarjanjem tega vedenja zagotovite, da svoje vrednote živite in sledite svojemu cilju.