ZDRAVA PREKINITEV ODNOSA IN NOV ZAČETEK

Kako na ustrezen način prekiniti razmerje, ki vas ne osrečuje in kako začeti znova?
Kako na ustrezen način prekiniti razmerje, ki vas ne osrečuje in kako začeti znova?

Kako na ustrezen način prekiniti razmerje, ki vas ne osrečuje in kako začeti znova?

Predviden čas branja 4 minute

Daljše nezadovoljstvo z zvezo prej ali slej privede do misli na ločitev. A partnerstva ne smete končati iz afekta ali zaradi situacije, ki je sodu izbila dno. Ločitev je proces, ki se začne s kritičnim razmišljanjem o zvezi. Najprej se vprašajte, kaj na splošno pričakujete od zveze’ Katera pričakovanja izpolnjuje moje sedanje partnerstvo? Ostajata možnost in želja, da se obstoječe pomanjkljivosti odpravijo, ali je prepad med željami in resničnostjo postal prevelik? Pogosto pomaga mnenje nekoga od zunaj, ki lahko partnerstvo oceni z večje razdalje in manj čustveno.

Neodločni naj poiščejo nasvet pri ljudeh, ki jim zaupajo, ki so na njihovi strani in znajo molčati.

To je lahko tako dober prijatelj kot družinski člani, ki tudi partnerja dobro poznajo in si lahko ustvarijo mnenje o zvezi. Pomembno je, da vprašate nepristransko mnenje. Nenazadnje naj tretji ne prepriča nekoga v morebiti nepotrebno ločitev ali pa v ohranjanje pri življenju na propad obsojenega zakona ali partnerstva. Ko je eden od partnerjev prepričan v svoje želje, naj išče konstruktiven pogovor z drugim partnerje, ta je lahko povsem presenečen, ker sam zvezo morebiti vidi kot povsem nedolžno in celo v redu.

Ali pa se mu po glavi pletejo podobne misli in je vesel vzpodbude.

Kako na ustrezen način prekiniti razmerje, ki vas ne osrečuje in kako začeti znova?

Pomembno je, da takšnih pogovorov ne zaznamujejo prepiri, izbruhi jeze in jok. Če to ovira pot do razumne rešitve, je pametno vključiti enega od družinskih članov ali strokovnjaka za pare. Prvi in najtežji korak je, da si sami priznate, da je zveza propadla in da si res želite ločitve. Če vam manjka prave odločnosti, prosite okolico za moralno podporo. Sicer si boste morda znova premislili in tako bo ločitev postala neskončna groza. Če je partner pošten in prijazen, s svojo odločitvijo stopite do njega in mu mirno pojasnite, zakaj si želite ločitve to je najmanj, kar si zasluži.

Če pa je že od nekdaj manj prijazen in vzkipljiv, se srečajta na nevtralnem terenu ali imejte za vzpodbudo ob sebi nekoga tretjega, ki je nepristranski. Ne pustite se prepričati, kajti kar se desetletja ni spremenilo, se tudi zdaj ne bo nenadoma izboljšalo. Prav tako se ne pustite ustrahovati. Ne zaslužite si skupnega življenja, ki temelji na strahu.

Kako na ustrezen način prekiniti razmerje, ki vas ne osrečuje in kako začeti znova?

ODPRTI ZA NOVO PARTNERSTVO

Ne glede na to, ali ste ovdoveli ali bili zapuščeni, pri vsakem človeku žalovanje počasi pojenja in življenje znova postane bolj pisano in vredno življenja. A še posebno ovdovelim je težko razviti zanimanje za novega parterja. Poveča se njihov strah pred izgubo in imajo občutek, da preminulega partnerja varajo. A preminuli partner bi si zagotovo želel , da bi bili znova srečni. Tudi okolica bo vesela, da ste začeli novo življenje.

To pa ne pomeni, da je umrli partner pozabljen in da je obdobje žalovanja popolnoma končano, kajti to ne bo nikoli.

Kdor je zapustil ali sam bil zapuščen, se bo dolgo spraševal, kaj bi bilo, če bi bila še skupaj ali spet prišla skupaj? Če se v tej fazi na slepo vržete v novo zvezo, bo novi partner že vnaprej degradiran v našilo. Nova zveza ima možnost za uspeh šele, ko se čustveno povsem osvobodite od bivšega partnerja. Le takrat boste sposobni zavestno oblikovati novo zvezo, ne da bi preprosto posnemali prejšnjo.

Preberite tudi HOROSKOP: KDO IMA NAJVEČJE TEŽAVE Z LJUBOSUMJEM? in ŽENSKE, KI SI MOČNO ŽELIJO POROKE SO ROJENE V ZNAMENJU…