HOROSKOP: KDO IMA NAJVEČJE TEŽAVE Z LJUBOSUMJEM?

Katera astrološka znamenja imajo največkrat težave z ljubosumjem?
Katera astrološka znamenja imajo največkrat težave z ljubosumjem?

Katera astrološka znamenja imajo največkrat težave z ljubosumjem?

Predviden čas branja 6 minut

Kaj je tisto, kar vas sprva pritegne k človeku, potem pa vas pripravi do tega, da si želite vse življenje ostati z njim? Ljudje smo naravno programirani, da iščemo družbo drugih ljudi. Imamo prirojeno potrebo po ljubezni, povezovanju z drugimi in občutku pripadanja in sprejemanja. Druženje in sodelovanje nam omogočata razvoj sposobnosti, da v življenju kaj dosežemo, seveda pa tudi to, da se razmnožujemo. Kadar te temeljne potrebe niso zadovoljene, nastopi osamljenost, nato pa še depresija, nizko samospoštovanje in s tem povezane telesne bolezni, kot so bolezni srca. Kadar nekoga prvič srečamo, začnejo v naše možgane prihajati različni signali.

Na zavestni ravni vas verjetno privlačijo telesne značilnosti, status ali posebnosti v vedenju.

Podzavestno pa najbrž iščete nekoga, ki ima podobne lastnosti in podobne življenjske izkušnje kot vi na primer starše. Dekleta, ki imajo z očetom dober odnos, pogosteje iščejo morebitnega partnerja, ki mu je podoben. Če dekletov odnos z očetom ni dober, bo pogosto odklonila človeka, ki mu je podoben. Pravzaprav isto velja tudi za vas. Če sovražite nekatere svoje značilnosti, boste najverjetneje zavrnili človeka s enakimi značilnostmi. Če kljub temu vztrajate s tako osebo, nemara zapravljate čas in energijo, kajti tak odnos se bo zelo verjetno končal s prepiri in razpadel.

Katera astrološka znamenja imajo največkrat težave z ljubosumjem?

Zakoni privlačnosti ugotavljajo, če se imate radi, boste naravno imeli radi ljudi, ki jih spoznavate, oni pa bodo imeli radi vas. Če ste prepričani, da vas nikoli nihče ne bo mara ali da nikoli ne boste srečali tiste prave ali pravega, gradite ovire, zaradi katerih v vaše življenje ne bo nikogar. Tak notranji glas je škodljiv in vsakemu zoprn.

OBVLADAJTE ZELENO POŠAST V SEBI

Nič ne uniči odnosa tako hitro kot ljubosumje. Ljubosumni partner zaznava v razmerju grožnje, ki mu povzročajo neznosno bolečino. Če trpite zaradi ljubosumja, veste, da povzroča najrazličnejše občutke, med katerimi so sram, strah, bolečina in jeza. Negativne misli o sebi pogosto obsegajo očitke, negotovost, samopomilovanje in zamero. Bojite se prizadetosti ali razočaranja in se izredno trudite, da bi se jima izognili, to pa počnete tako, da partnerja kar naprej sprašujete, ga nadzirate in mu ne daste miru.

Ljubosumje lahko vodi v napadalno ali nasilno vedenje, česar nikoli ne smete trpeti.

Mogoče si želite, da ne bi bili več ljubosumni, pa ne veste, kako bi ustavili misli, ki se vam podijo po glavi. Če se pogosto zaljubite v napačen tip osebe in vas privlačijo ljudje, ki niso dosegljivi, ker so poročeni ali vezani, to lahko kaže, da imate težave, povezane z zapuščanjem. Če so vas v otroštvu čustveno in telesno zapustili ali zanemarjali, ni nič čudnega, če se v poznejših letih bojite vezati.

Katera astrološka znamenja imajo največkrat težave z ljubosumjem?

KATERA ZNAMENJA ZODIAKA SO NAJBOLJ PODVRŽENA LJUBOSUMJU?

ŠKORPIJON

Škorpijon je znan kot najbolj ljubosumno in manipulativno znamenje zodiaka, saj ves čas hrepeni po moči in strasti. Ko je le tega za njegov okus premalo, se bo počutil ogroženega. Ko škorpijon postane ljubosumen, ne izbira besed in se težko zadržuje pred raznimi obtoževanji. Ljubosumni so lahko na skoraj vse. Ne glede na to, ali gre za partnerja ali zaradi uspeha prijatelja. Imajo močne občutke, ki se lahko hitro preobrazijo v divja čustva. Težko zaupajo drugim in pogosto čutijo potrebo po nadzoru nad situacijami. Škorpijoni so ponavadi izjemno zaščitniški do svojih ljubljenih in lahko včasih dovolijo, da jih njihova ljubosumna nagnjenja premagajo.

RAK

Občutljivemu raku lahko že rahla zaničljivost povzroči veliko zavist. Rak sebe vidi kot najboljšega partnerja in prijatelja, ki si ga človek lahko želi. Resnično so predani ljudem, ki so jim blizu, morda celo preveč, zato je ljubosumje nekaj, česar se zelo težko znebijo.  Če je rak ljubosumen, mu povejte, da vam je žal. Raki hitro postanejo ogroženi in negotovi, če njihov partner ali bližnji prijatelji namenjajo preveč pozornosti nekomu drugemu. Kot zelo intuitivni posamezniki hitro zaznajo vsak namig o spogledovanju in lahko postanejo posesivni, da bi zaščitili tisto, kar imajo za svoje. Pogosto imajo težave z zaupanjem, zato so morda nagnjeni k sumničavosti, tudi če ni razloga za skrb.

Katera astrološka znamenja imajo največkrat težave z ljubosumjem?

LEV

Lev mora biti najboljši in če se zgodi, da nekdo drug zasede prvo mesto, se zagotovo prebudi ljubosumje. Lev pričakuje, da bo v središču pozornosti, ter da nadzira vse kar ga obdaja. Ko mu nekaj uide, se prebudi ljubosumje. Čeprav je eno izmed najbolj zavistnih znamenj, je malo verjetno, da bo lev jezen ali maščevalen, zato samo počakajte, da njegovo ljubosumje mine. Čeprav se morda zdijo levi samozavestni in neodvisni, se pod vsem tem skriva strah pred zapuščenostjo in izdajo, ki lahko vodi v ljubosumje. Pogosto se počutijo ogrožene zaradi uspehov drugih ljudi, zaradi česar hitro postanejo ljubosumni.

Občutek zapustitve ali osamljenosti se lahko pojavi pri kateri koli starosti in pri vsakomur.

Izkušnja je lahko travmatična in podobna žalovanju. Nenehno se bojite, da vas bodo zapustili, in nikoli ne veste, ali bodo vaši ljubljeni ostali v vašem življenju. Te občutke povzročajo različne stvari, navadno pa se pojavijo: pri občutku osamljenosti v odnosu, pri materi, ko otroci odrastejo in odidejo od doma, pri razpadu odnosa, pri otroku, ki ga dajo v posvojitev, pri izgubi službe in poklicnega statusa. Težave zaradi zapustitve lahko povzročijo tudi reaktivno motnjo navezanosti ali motnjo navezanosti, tudi v kasnejših letih.