SUZANA SE BORI Z MOČNIM LJUBOSUMJEM, PROSI ZA NASVET

Bralka Suzana se bori in sooča z močnim ljubosumjem, ne ve kaj naj stori.
Ste se znašli v težavah? Pokličite 090 44 11 za nasvet!

Bralka Suzana se bori in sooča z močnim ljubosumjem, ne ve kaj naj stori.

Predviden čas branja: 3 minute

Moja težava je nekako vsakdanja, vendar z njo iz dneva v dan težje živim. Sem edinka, ki je vedno imela vse na razpolago, to omenjam zato, ker smatram, da je vse to deloma krivo, da sem odkar pomnim zelo ljubosumna, bolj kot vsi, ki jih poznam. Ljubosumna sem na prijateljico, saj smatram, da mi ne namenja dovolj časa, poleg tega se ves čas dobiva tudi z drugimi prijateljicami.

Ljubosumna sem na fanta, ves čas ga obtožujem, da se dobiva s sodelavkami, preverjam njegova sporočila in ga obremenjujem.

Bralka Suzana se bori in sooča z močnim ljubosumjem, ne ve kaj naj stori.

Vem, da je moje početje grozno in že velikokrat sem se odločila, da ne bom več tako delovala, vendar vedno ponovim enako napako. Ljubosumna sem tudi na sodelavke, če so slučajno pohvaljene, takrat postanem močno nervozna in skoraj nesposobna za delo. Vse skupaj se odvija v smeri, da enostavno nikomur iskreno ne privoščim sreče, zavidam tistim, ki so bolj uspešni in tudi tistim, ki so srečno zaljubljeni. Kaj naj storim, saj me vse to močno obremenjuje?
Suzana

Nasvet za bralko

Spoštovana Suzana, všeč mi je, da ste svojo veliko težavo priznali na ves glas, sebi in meni. To pomeni, da ste že v fazi, ko se zavedate, da bo brez tega da bi rešili vaš problem težko delovati v prihodnosti. Ljubosumje je velika nadloga, ki marsikomu povzroči veliko težav in zapletov v življenju, kar ste ugotovili že sami. Najprej se je potrebno sprijazniti, da nam nihče ni dolžan polagati računov s kom se druži, kaj počne itd. Tako kot tudi vam ni vešč, če se kdo spotika ob vašo zasebnost.

Opazili ste, da se vam fant in prijateljica izmikata, saj ne vesta več, kako bi se do vas obnašala, saj vedno najdete kakšen razlog za ljubosumje.

Bralka Suzana se bori in sooča z močnim ljubosumjem, ne ve kaj naj stori.

Pogovorite se z obema in jima iskreno razložite, da imate veliko težavo. Le tako bosta verjetno lažje razumela vašo stisko in vaše nenehne dvome, ki so zanju zagotovo obremenjujoči. Prav je, da ste na delovnem mestu ambiciozni in tekmovalni, ni pa prav, da vas v notranjosti močno grize, če je pohvaljen kdo drug. Tako kot si vi zaslužite hvalo in vam le ta godi, tako si tudi drugi zaslužijo pohvalo, sprejmite to in veliko lažje vam bo.

Ljubosumje je nekaj, kar vam zagotovo ne bo polepšalo in olajšalo življenja, zato se mu čim prej skušajte resnično izogniti. Ko se boste naučili zaupati in verjeti, vam bo vse skupaj lepše in lažje, tudi odnosi z drugimi. Dokler je prisotno močno ljubosumje, je zamegljeno sproščeno delovanje.

Pripravljeno za Govori.se