Bralec Janez potrebuje nasvet, saj je hči zelo ljubosumna na novo partnerko

Pred nekaj leti se mi je sesulo življenje, saj je žena žal umrla v prometni nesreči. Ostal sem sam s hčerko, ki je v obdobju pubertete. Zelo lepo skrbim zanjo in ji posvečam vso svojo pozornost, ter se trudim po svojih najboljših močeh. Pred nekaj meseci sem spoznal čudovito žensko, s katero sem se nekoliko zbližal.

Ona je ločena in ima dva majhna otroka. Ko sem jo predstavil svoji hčeri je nastal ogromen problem. Popolnoma se je zaprla vase, popustila v šoli, poleg vsega mi očita, da sedaj zanjo več ne bo našel časa. Ter da ona ne želi druge mamice in majhnih otrok v svoji bližini.

Čisto sem že obupan, saj želim hčeri vse najboljše v življenju, vem pa da s tem zapostavljam tudi svojo srečo. Tega vsega si bodoči partnerki sploh ne upam povedati. Saj ne vem če bo razumela. Imam pa občutek, da čuti, da je moja hči odklonilna do najinega razmerja. Janez

Bralec Janez potrebuje nasvet, saj je hči zelo ljubosumna na novo partnerko

Janez, vaše težave so resne in jih nikakor ni smiselno pomesti pod preprogo, ampak se morate z njimi soočiti, kot ste že začel.

Razumljivo je, da ima hči v zvezi z mamino smrtjo še bolečine, dvome in strahove, vendar je minilo že štiri leta, kot opisujete, kar je dovolj, da vam pripada sedaj nova osebna sreča in oseba, s katero boste lahko sproščeno funkcioniral. Res je, da je bila hči navajena, da sta samo vidva, da se ne potrebuje nikomer prilagajati in malce je celo skušala z vami, kar ste sami opazili.

Ker ste prepričani, da je ženska, ki ste jo spoznali iskrena, ter da ste z njo kompatibilen, je prav, da pri tem odnosu vztrajate.

Ni prav, da ga zaradi hčerinega mišljenja zavržete kar tako, saj vam bo kasneje zagotovo žal. Sicer vam bo še nekaj časa hudo. Vendar je nujno za vas, da hči čim prej soočite z dejstvom, da vam pripada osebna, oziroma ljubezenska sreča in da bo ona kljub temu dobila od vas še vedno dovolj pozornosti.

Bralec Janez potrebuje nasvet, saj je hči zelo ljubosumna na novo partnerko

Nikar pa ne delajte napake in ne zahtevajte od nje, da se proti njeni volji druži z vami in novo partnerko ter njenimi otroki, saj jo bo to še bolj razjezilo, oziroma razžalostilo in povečalo prepad med vama.

Ko bo minilo nekaj časa, bo vaša hči sama najverjetneje prišla do zaključka, da ste srečen in zadovoljen v svojem partnerstvu, ter da je tukaj še čisto dovolj prostora zanjo ter za njene želje. Več se z njo pogovarjajte in ji skušajte na miren način razložiti, da boste morali slej ko prej nadaljevati svoje življenje. Saj tudi vi ne morete biti večno sam in osamljen.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi KJE JE MEJA? POMAGATI SINU, KI JE V TEŽAVAH ALI NE?