Blanka se sprašuje, kje je meja. Ali naj pomaga sinu, ki jo sicer ne spoštuje v težavah ali ne?

Sem samska mama, ki se iz meseca v mesec težko preživlja. Sin je odšel nekaj let nazaj v tujino. Vsa leta je dobro funkcioniral, pred nekaj meseci pa je izgubil službo, prihrankov nima, prepuščen je sam sebi. Sedaj je sporočil, da se vrača domov. Ne vem, kaj naj storim, kako mu naj pomagam.

Razmišljala sem tudi o tem, da mu predlagam, da se vrne domov in da bova skupaj že nekako shajala, čeprav me je tega po drugi strani strah.

Nimam nikogar, da bi se obrnila nanj, niti za pogovor, zato se obračam na vas.

Z bivšim možem sva že nekaj let v slabem odnosu, česar sem se nekako že privadila. Sin se bo vrnil sam, brez partnerke, brez službe in brez denarja, prepričan da mu vse pripada. Mož je seveda nad njegovim prihodom domov navdušen in ga pri vseh njegovih nesmiselnih podvigih celo podpira, ni pa mu pripravljen pomagati finančno. Sama sem nemočna, sin se verbalno spravlja name in me ponižuje. Kako naj rešim situacijo?

Blanka

Blanka se sprašuje, kje je meja. Ali naj pomaga sinu, ki jo sicer ne spoštuje v težavah ali ne?

Spoštovana bralka, marsikdo je v današnjih časih na pragu revščine.

Nezmožen pomagati svojim bližnjim, tako da skušajte nekako sprejeti, da niste edini, ter da niste vi krivi za nastalo situacijo. Sin vas bo moral razumeti, da še sami zase nimate dovolj denarja, kaj šele, da bi finančno pomagali njemu. Tukaj gre verjetno bolj za vašo bolečino, ki se je morate čim prej osvoboditi. Saj slabo vpliva tudi na vaše psihično in zdravstveno stanje.

Potrebujete kvaliteten nasvet? Svetovanje in pogovor 090 66 56

Poleg tega morate razumeti, da je vaš sin odrasla, samostojna oseba, ki mora sama poskrbeti zase. Znebite se občutka, da ste vi odgovorni za njegovo nesrečo, saj s tem njemu popolnoma nič ne pomagate. Raje ga usmerite v dejstvo, da razmisli, da bi ostal v tujini in našel drugo delo, kar je verjetno lažja odločitev od te, da si delo išče tukaj. Morda je nezadovoljen tudi na čustvenem področju, kar še dodatno vpliva na njegovo počutje.

Poskrbite, da bo njegov obisk poln veselja, dobre volje in vaše naklonjenosti, nikar pa mu ne dajajte občutka, da se vam smili.

Povzdignite ga, ter mu vlijte zaupanje in dobro energijo, ter ga spodbujajte. Priporočljiv je tudi iskren pogovor, vsekakor pa je dobro da skupaj pretehtata vse možnosti, saj je pri konkretnih odločitvah trenutno izgubljen in morda sam ne vidi prave slike celotne situacije.

Smernice, ki mu jih boste podarila, bo zagotovo sprejel s hvaležnostjo, saj je energetsko izredno povezan z vami.

Vsekakor pa tudi vi poskrbite malce, da okrepite svoje družabno življenje in se znebite osamljenosti. Seveda pa sta na prvem mestu samozavest in samospoštovanje, ki vas je glede na situacije v zadnjem času malce zapustilo, zato ga morate povrniti.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi NATAŠA JE NALETELA NA MOŠKEGA, KI IMA PSIHIČNE TEŽAVE