Nataša je naletela na moškega, ki ima psihične težave, prosi za nasvet

Pred letom dni sem spoznala moškega, ki me je očaral in s katerim sem se spustila v ljubezensko razmerje. Nisem pričakovala niti nisem opazila, da ima on resne psihične težave, saj mi je prikrival, da se je pred leti že zdravil v psihiatrični bolnišnici, kar sem izvedela naključno od znancev. Ker z desetletnim sinom živiva sama, se je ob prepiru s tem moškim v mojem stanovanju v meni pojavil strah, da bi mi morda lahko celo škodil.

Zelo se je vznemiril, se začel tresti in vpiti name. Začela sem se spraševati, ali je to razmerje primerno zame, ne vem če imam dovolj moči, da so soočim z boleznijo, po drugi strani ga imam zelo rada, saj je to po dolgem času oseba, ki je do mene spoštljiva. Kako naj rešim situacijo, saj nikakor ne želim škoditi svojemu otroku?

Nataša

Spoštovana Nataša, v ljubezni enostavno ni pravil in večkrat se v življenju znajdemo v situaciji, ko ne vemo, kaj je prav, upoštevati razum ali srce, ker v kočljivi situaciji oboje skupaj žal ni izvedljivo. Veliko ljudi ima v današnjem času psihične težave, ampak si tega ne upajo naglas priznati. Saj se bojijo, da v družbi ne bodo sprejeti, tako je verjetno tudi pri vašem partnerju, ki očitno ni zbral dovolj poguma, da bi vam pravi čas razložil svojo situacijo.

Nesmiselno je, kriviti ga, da vam je lagal, saj je verjetno imel konkretne razloge, verjetno tudi dvom, ali boste vi vse to znali sprejeti.

Odločitev, ali ostati z njim v razmerju je odvisna od vas, saj ste vi tista, ki se boste morala, če boste ostala v razmerju prilagajati njegovi bolezni in morebitnim situacijam, ki so z njimi povezane. Pogovorite se z njim in ga poprosite, da vam razloži podrobnosti, povezane s svojo boleznijo, saj se boste le tako lažje odločali, kako dalje.

Nataša je naletela na moškega, ki ima psihične težave, prosi za nasvet

Sama ste kovač svoje sreče, zato je pomembno da naredite analizo plusov in minusov vajinega razmerja.

Vprašajte se, če vam res ogromno pomeni, ter če ste ob njem resnično srečna, ali gre morda samo za začetno fazo zaljubljenosti. Najbolj pomembno pa je, da zaživite s polno paro, brez večjih obremenitev in negativnih vzorcev.

Prilagajanje je v razmerju sicer potrebno.

Vendar do določene meje, zato nikar ne imejte občutka, da morate vse slabe strani tega moškega sprejeti in pomesti pod preprogo. Prav je, da ste se ob dani situaciji zamislila nad vsem skupaj in prav je da ste sprožila zanimanje oziroma se odločila, da se z zadevami čim prej soočite.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA LILIJANA JE RAZOČARANA NAD MOŠKIMI