POSVEČATE SVOJEMU ZDRAVJU DOVOLJ POZORNOSTI?

Ste, tudi ko niste v težavah dovolj pozorni na svoje zdravje?
Ste, tudi ko niste v težavah dovolj pozorni na svoje zdravje?

Ste, tudi ko niste v težavah dovolj pozorni na svoje zdravje?

Predviden čas branja 4 minute

Zase bi morali skrbeti, še preden telo začne vpiti, da smo ga zanemarili. Zase bi morali skrbeti, še preden nam življenje prisoli zaušnico. To velja tudi za ljubezenska razmerja, saj pomoč, če sploh, najpogosteje poiščemo takrat, ko je zveza  že v resnih težavah. Najprej upamo, da bodo težave minile same od sebe, nato upamo, da so naključne, in sami sebe preprečujemo, da ni nič resnega, potem se posvetimo drugim življenjskim področjem v upanju, da bomo tako na težave preprosto pozabili, na koncu pa nam jih raznese v obraz.

Toda morali bi jo poiskati takoj, ko opazimo prve simptome in ugotovimo, da jih ne moremo rešiti sami. Takrat moramo poiskati strokovno pomoč, naj gre za telo, za odnos ali za nas same. Pomoč je najbolj učinkovita, ko so težave še v povojih, saj takrat laže spremenimo svoj način vedenja, razmišljanja in čutenja. Zato ne čakajte, da težave eksplodirajo in ste pomoč prisiljeni poiskati. Za telesno zdravje in zdrave odnose je tako najbolje skrbeti, ko smo še sorazmerno zdravi, ne pa šele takrat, ko zbolimo.

Ste, tudi ko niste v težavah dovolj pozorni na svoje zdravje?

Vedno, vedno je pravi čas, da poskrbite za svoje zdravje. Vedno je čas, da razmislite, kako lahko postanete uspešen direktor svoje tovarne zdravil. Če želimo dobro skrbeti za zdravje, ni dovolj, da se izogibamo škodljivim navadam, kot so kajenje, alkohol  ali nezdrava prehrana, temveč bi morali uživati v prednostih zdravja.

Uživati bi morali v telesni dejavnosti, občutku svobode, hvaležnosti in ljubezni, ki jo ustvarjamo in delimo z drugimi ter jo čutimo v sebi in do sebe. Ključno je, da uživamo v zdravju in da smo za zdravje hvaležni. Poleg poslušanja in spoštovanja svojega telesa bi zagotovo morali poslušati in spoštovati tudi svojo dušo. Delajte, kar vas strastno veseli. Redno dajte prostor svojim strastem.

Ste, tudi ko niste v težavah dovolj pozorni na svoje zdravje?

Za zdravje skrbite tudi tako, da ne zanemarjate svojih sanj in si jih poskušate izpolniti. Poskušajte se prehranjevati zdravo. Ne očitajte si, kadar posežete po čokoladi ali ko vam zadiši zelo masten burek. Tak občutek krivde bi vam namreč škodoval dosti bolj kot karkoli sladkega in mastnega. Naredite nekaj zase. Postanite oseba, ki zdravo skrbi zase. To si zaslužite in verjemite, da vam bosta zato hvaležna tako duša kot telo.

Zaplešite na najljubšo pesem, le zato, da bi plesali in se predali brezskrbnosti in svobodi. Naučite si reči NE tistim, ki vam jemljejo energijo. Verjemite, da ko se boste naučili sebi reči DA, boste NE dosti laže rekli energijskim vampirjem. Ne bo vas več pekla vest, ker boste prizadeli tiste, ki ste jim deveta briga. Rešite se vsaj enega toksičnega odnosa in verjemite, da boste lažje zadihali.

Poskušajte si izpolniti vsaj ene sanje. Baterije si moramo napolniti, preden zasveti rdeča lučka in preden pridemo na zadnje odstotke. Zato moramo poleg telesnih poskrbeti tudi za  svoje čustvene, intelektualne in duhovne potrebe. Za svoje zdravje moramo skrbeti, preden nas nanj opozori telo. Za svoje telo pa moramo skrbeti, tako da skrbimo za svojega duha.

Preberite tudi ENOSTAVNI NASVETI ZA ZDRAVJE IN VITALNOST in RAZLIKA MED ZDRAVO REDOLJUBNOSTJO IN PERFEKCIONIZMOM