HOROSKOP: ŽENSKE, KI CENIJO VSE KAR VSTOPI V NJIHOVO ŽIVLJENJE

Spadate med 3 srečnice zodiaka, ki sta jima podarjeni MOČ CENJENJA in HVALEŽNOST
Spadate med 3 srečnice zodiaka, ki sta jima podarjeni MOČ CENJENJA in HVALEŽNOST

Spadate med 3 srečnice zodiaka, ki sta jima podarjeni MOČ CENJENJA in HVALEŽNOST?

Predviden čas branja 5 minut

Hvaležnost je ena najmočnejših sil v življenju, poleg tega, da naj bi imela dolgoročne učinke na naše zdravje je lahko uporabljena tudi kot način boja proti depresiji in negativnim občutkom. Ena izmed pomembnih moči hvaležnosti je njena sposobnost, da nas prisili, da se umaknemo in najdemo srečo v sedanjem trenutku. Če nekaj cenimo, potem se zavedamo resnične vrednosti tega, kar cenimo, in kadarkoli se zavedamo kvalitete česarkoli, začnemo te iste kvalitete razvijati tudi pri sebi. Če nekoga ali nekaj spoštujemo in cenimo njegovo vrednost, potem to idejo vrednosti vtisnemo v naš um, kar ima za posledico ustvarjanje obsega enake kvalitete v vas samih.

Enako velja, če razumemo in konstruktivno cenimo svojo lastno vrednost.

Če spoštujemo in cenimo tisto, kar smo, in imamo ambicije postati še kaj več, potem s tem svojo miselno pozornost usmerimo na nekaj boljšega in istočasno vse tisto, kar že imamo, sprejmemo za odskočno desko k boljšim dosežkom, a če sebe ne cenimo, potem ostanemo brez odrivne deske, od koder bi lahko segli po čem boljšem. To nam pojasni, zakaj ljudje, ki sami sebe ne cenijo, nikoli ne dosežejo česa več in zakaj takšni ne skoraj vseh področjih njihovega življenja zgolj nazadujejo. Katere ženske zodiaka ste srečnice, ki si znate s pomočjo hvaležnosti ustvariti srečno življenje?

RIBICA

Ribica je globoka in duhovna, zato se zaveda, da če cenimo lepoto česarkoli, s tem v svojih umih prebudimo veličastnejše in boljše razumevanje lepote. Zaradi tega umsko postanemo po obsegu veliko lepši. Enako velja za katerokoli kvaliteto človeka. Ker ribica ceni in spoštuje, zna v sebi razvijati hvaležnost, ki v njej raste, pri čemer pa ji je v veliko pomoč moč osredotočenja oziroma koncentracije. Ribica se zaveda, da se lahko vedno z lahkoto, perfektno ter povsem naravno popolnoma skoncentrira na tisto, kar v celoti ceni in občuduje.

Kadarkoli je za karkoli hvaležna, takrat so ji resnične kvalitete nečesa zelo blizu.

Spadate med 3 srečnice zodiaka, ki sta jima podarjeni MOČ CENJENJA in HVALEŽNOST

Ribica je prepričana, da tisti, ki ni za nič hvaležen, lahko vedno občuti nekakšno pregrado med sabo in dobrimi stvarmi v svojem življenju. Običajno je to pregrado sam ustvaril prav s svojo nehvaležnostjo. A tisti, ki je za vse hvaležen, s tem sebe postavi v osebno držo, kjer lahko vsepovsod vzpostavi boljši stik z najboljšimi stvarmi. Občutek hvaležnosti ribice krepijo z branjem filozofije, analiziranjem psihologije ter vsrkavanjem modrosti vseh teh disciplin.

RAKICA

Rakica se zaveda, da smo vsi bili že kdaj zaradi nečesa razočarani in nismo dobili ravno tistega, kar smo hoteli, vendar je prepričana, da bolj kot smo hvaležni, manj številna bodo takšna razočaranja. Veliko resnice je v govoricah med ljudmi, ki pravijo, da nihče ne čuti potrebe izkazovati pozornost človeku, ki vedno nekaj godrnja. Najpomembnejša plat te zakonitosti za rakico je vsekakor dejstvo, da bolj kot je hvaležna za vse dobro, ki vstopi v življenje, bolj se umsko zbliža s to življenjsko močjo.

Le tako lahko ustvari še boljše in več dobrega na vseh področjih življenja.

Moto rakice je, da bi si vsakdo moral nenehno in z vso močjo, ki jo premore znotraj sebe prizadevati za nekaj, ter se prebuditi v pozitivni smeri. Ker je rakica zelo čustvena, zaznava razlog za hvaležnost v skoraj vseh vidikih svojega življenja. Na vsako malenkost gleda kot na blagoslov.

Spadate med 3 srečnice zodiaka, ki sta jima podarjeni MOČ CENJENJA in HVALEŽNOST

TEHTNICA

Tehtnica je hvaležna za modrosti ter drobne malenkosti. Prepričana je, da je človeško prizadevanje vedno usmerjeno k umski prebuditvi posameznika in ga spodbuja k še bolj zavzetemu, obsežnejšemu in boljšemu delovanju. Če pa človek te svoje miselne sile aktivira, se tudi njegova moč, ki je predpogoj za doseganje veličastnejših stvari, nedvomno povečala. Tehtnica zna pristno začutiti hvaležnost in se še kako dobro zaveda, da vse dokler živi na nižjih nadstropjih svojega razvoja in življenja, ne more doseči kaj več od običajnega.

Šele ko se umsko razvije in privzdigne na višje nivoje strukture.

Šele takrat se ji lahko porodijo zamisli oziroma ideje in v njej prebudijo moči, ki jih na poti razvoja in napredka potrebuje. Tehtnice so pozorne na vsako podrobnost, zato ne preseneča, da cenijo vse drobne malenkosti, ki se nizajo v življenju. Znajo živeti tukaj, sedaj, v trenutku, kar je nujna sestavina za hvaležnost. Prav tako zaznavajo dobro stran katere koli situacije, zato znajo tudi v drugih prebuditi razlog za občutek hvaležnosti.

Pripravljeno za Elle.si