KAKŠNEGA PARTNERJA SI ŽELIJO TISTI, KI CENIJO UMSKI IZRAZ?

Kakšnega partnerja si želijo tisti, ki cenijo umski, manj pa čustveni izraz?
Kakšnega partnerja si želijo tisti, ki cenijo umski, manj pa čustveni izraz?

Kakšnega partnerja si želijo tisti, ki cenijo umski, manj pa čustveni izraz?

Predviden čas branja: 4 minutes

Za njih predstavlja ljubezen stanje duha, zato je način uživanja njenih čarov odvisno izključno od tega, kakšno je njihovo trenutno mentalno stanje. Če je njihov um jasen, se bodo mentalno povezali s svojim partnerjem in doživeli močan občutek strasti. Odkrito izražajo svoje potrebe in želje ter uživajo v užitkih, ki jih nudi ljubezen. Če pa so mentalno prezasedeni, je tako, kot da ti občutki ne bi obstajali. Stopnja naklonjenosti, ki jo občutijo se giblje od vroče do mrzle, saj dobro vedo, da bo ohranjanje ljubezni pri življenju, ki ga terja prizadevanje, da bi odnos deloval, od njih zahtevalo umski angažma.

Zvezo jemljejo zelo resno in ne vstopijo zlahka vanjo.

Razumejo, da zahteva pozornost in obzirnost. Zaljubljenost opisujejo kot partnerstvo, v katero sta oba partnerja vložila enak delež, zato da bi bilo uspešno, ter imata enako besedo pri tem, kako naj bi delovalo.  So zelo izbirčni pri izbiri svojega partnerja in se zanimajo le za nekoga, ki ga spoštujejo in o katerem menijo, da jim je intelektualno enak. Želijo si partnerja, ki se zanima za enake stvari in ki se lahko tudi sam pohvali z visoko stopnjo integritete.

Kakšnega partnerja si želijo tisti, ki cenijo umski, manj pa čustveni izraz?

Skratka, iščejo nekoga, ki je neodvisen, iznajdljiv in ki se zanaša le nase, ki ni potreben pomoči, oziroma je pripravljen sprejeti odgovornost za svoja dejanja.

Njihov partner mora biti dovolj močan, da se zna postaviti zase ter mora biti dovolj močan, da se zna postaviti zase ter mora biti čustveno samozadosten, po drugi strani pa mora biti dovolj odprt, da se sposoben prenašati njihove posebnosti. Ne zanima jih čustveno zapleten ali krhek odnos ali kdorkoli, ki zahteva veliko podpore, naj si bo časovne ali energetske. Dobro se zavedajo, da ne znajo miriti drugih, zato si ne žele da bi se zapletli v kaj takega in to počeli do konca svojega življenja. Romanca za njih predstavlja miselno igro, saj od njih zahteva jasno glavo brez motenj in osredotočenja na svoj odnos.

Uživajo v razmišljanju o tem, kako so romantični do svojega partnerja in kaj vse so storili, da bi ustvarili popolno romantično okolje.

Kakšnega partnerja si želijo tisti, ki cenijo umski, manj pa čustveni izraz?

Vprežejo svojo domišljijo in izdelajo namišljene pogovore ter odkrivajo načine za izmenjavo fizičnih ugodij, nato pa v mislih vedno znova preigravajo te scenarije. Svetla stran tega je, da je vse dobro premišljeno in dobro načrtovano ter da upošteva prav vsako podrobnost, ko se enkrat zares odloči, da bo na zunaj izrazil, kar je ustvaril v glavi. Na žalost pa v tem tako zelo uživajo v mislih, da tega v resničnem življenju ne uresničijo vedno, zaradi česar se njihov partner sprašuje, ali sploh imajo romantično žilico.

Ko pa se enkrat odločijo, da se bodo romantično izrazili, mogoče to ne bo tisto, kar ima njihov partner za romantično, saj te osebnosti rade delajo stvari, ki niso tipične.

Menijo, da so romantični, če delajo stvari, ki izražajo pozornost. Vendar pa pozornost ne pomeni nujno kazanje čustev, ampak lahko pomeni le, da dajo partnerju vedeti, da mislijo nanj. Če pa se odločijo, da bodo romantični, a iz kateregakoli razloga ni pričakovanega odziva, bodo to razumeli kot osebno zavrnitev in bodo tako umsko kot čustveno izbrisali vsako željo po romantičnosti ter se bodo odrekli celo vsakemu prihodnjemu izražanju tega čustva. Dobro je vedeti, da občutijo potrebo po tem, da bi bili cenjeni in si žele biti povabljeni zavoljo svoje rahločutnosti. Če ne izražajo svojih čustev, to še ne pomeni, da jih ni mogoče zlahka raniti.