ZNATE POSTAVITI SVOJE EMOCIONALNE POTREBE NA PRVO MESTO?

Ali ste sposobni postaviti svoje emocionalne potrebe na prvo mesto?
Ali ste sposobni postaviti svoje emocionalne potrebe na prvo mesto?

Ali ste sposobni postaviti svoje emocionalne potrebe na prvo mesto?

Predviden čas branja: 3 minutes

Če želite, da postane ljubezen stvarnost vašega srca, je nujno da vaš razum izda dovoljenje za to, če pa imate napačna prepričanja o ljubezni, se vaše srce ne more naučiti jezika ljubezni. Srce in razum morata biti usklajena. Nesmiselno je postavljati potrebe drugih pred svoje, vse dokler niso zadovoljene vaše primarne emocionalne, intelektualne in eksistencialne potrebe.

Spremeniti moramo tudi svoje razmišljanje o brezpogojni ljubezni, ker klasično razumljeni koncept sploh ni mogoč, ker je spoštovanje nujni pogoj za ljubezen.

Ali ste sposobni postaviti svoje emocionalne potrebe na prvo mesto?

Za popolni mozaik resnične ljubezni je treba razbiti še eno zmoto. Mnogi trdijo, da ne znajo ljubiti ker jih nihče ni ljubil in jih nihče tudi ni naučil, kako se ljubi. Domnevajo, da bi znali ljubezen prepoznati in živeti, če bi jih kdo ljubil. Navadno so starši prvi na tapeti. Večina staršev ima zdrav in lep namen koristiti svojim otrokom, toda preprosto nimajo zdrave življenjske izkušnje, ki bi jim omogočila ustvarjanje sreče.

Večinoma postanejo starši v trenutku, ko še niso dovolj zreli, da bi skrbeli zase, kaj šele za otroke in najpogosteje v odnosih, ki nimajo nobene zveze z ljubeznijo. Nekatere je povezala zaljubljenost, nekatere samo površni seks, nekatere občutek, da je čas, da se ustalijo. Obstajajo pa tudi iskreni in zreli pari, vendar niso tako zelo pogosti.

Preden pa se odpravimo osvajat lepoto svojega življenja, je treba izkusiti pristnost življenja.

Treba je zaslutiti, doživeti, vnaprej občutiti, kaj je v resnici življenje. Celo že samo slutenje resnice je dovolj. Celo če ste samo enkrat doživeli lepoto v njeni izvirni obliki. Če ste samo enkrat doživeli resnično ljubezen, ste sposobni ustvarjati življenje, kakršno želite. Da, vse se začne z eno samo pristno izkušnjo bistva življenja. To nam daje voljo in moč, da se posvetimo ustvarjanju zdravih prepričanj, ta pa nato ustvarijo zdrave življenjske izkušnje. Potem te izkušnje rojevajo še bolj zdrava prepričanja, ki ustvarijo še bolj zdrave življenjske izkušnje.

Ali ste sposobni postaviti svoje emocionalne potrebe na prvo mesto?

Začeli boste v svoje življenje privabljati ljudi, s katerimi lahko imate bolj izpolnjene in zdrave odnose.

Tako boste iz osebe, ki je čedalje bolj pripravljena na ljubezen, postali oseba, ki to ljubezen živi z vsako celico v vsakem delu svojega telesa, v vseh občutjih in mislih, ter v vseh odnosih. Tako lahko spoznate ves zanos ljubezni. Tudi, če vam ni nihče pokazal, da ste je vredni ali kako jo je treba živeti.

Igrajte se z orodji srca, s tem negujete svoje srce in mu pomagate, da ozdravi. Pomagajte mu, da se nauči ljubiti. Postanite sami sebi idealni roditelj in skrbite zase  tako, kot ste želeli, da starši skrbijo za vas. Bodite vztrajni. Učiti ljubiti sebe najpogosteje ni preprost in kratkotrajen proces.