KAKO DVIGNITI RAVEN ENERGIJE?

Ste pogosto utrujeni in izčrpani? Kako dvigniti raven svoje energije?

Ste pogosto utrujeni in izčrpani? Kako dvigniti raven svoje energije?

Predviden čas branja 4 minute

Eden od najhitrejših načinov za zviševanje energije je premikanje telesa. Če predolgo ostanete v enem položaju, postane vaše telo omrtvičeno in pretok energije se ustavi. Problem je še bolj zapleten, če se hkrati na kaj skoncentrirate ali ste zaradi česa v skrbeh. Energija se zatakne v glavi, kar občutimo kot napetost, nemir in morda razdražljivost. Če v takem primeru spijete še eno skodelico kave, se boste po začetnem prijetno brnečem občutku počutili samo še slabše.

Poleg tega, da gibanje telesa sprosti napetost mišic, ki so bile predolgo v enem položaju, nas tudi spomni, da imamo telo. Večina dneva smo zaradi zahtev na delovnem mestu odrezani od zaznavanja svojih teles in postanemo le govoreče glave. Ko se telesa spet zavemo, nam to predstavlja olajšanje. Zato po dolgih obdobjih skoncentriranosti kaj radi vstanemo in se pretegnemo.

Ste pogosto utrujeni in izčrpani? Kako dvigniti raven svoje energije?

Pomembna je tudi drža. Kadar spremenite držo, spremenite tudi razpoloženje. Čim bolj napeti in živčni ste, tem bolj boste podzavestno zapirali svojo telesno držo, tako da boste prekrižali roke in noge. To ovira pretok energije, čim dlje boste ostali zaklenjeni v tem položaju, tem bolj napeti in živčni boste. Če odprete svojo držo. Boste sprostili pretok energije, kar občutite kot olajšanje.

Podobno ljudje, ki trpijo zaradi akutne depresije, nikoli ne gledajo navzgor, ampak vedno navzdol. Tudi način dihanja je tesno povezan z našim počutjem. Kadar smo sproščeni ali spimo, postane naše dihanje globlje in počasnejše. Kadar pa smo prestrašeni, postane bolj plitvo. Šok nam lahko dobesedno zapre sapo. Čim manj globoko dihamo, tem manj čutimo. Dihajte, da spodbujate pretok občutkov.

Ste pogosto utrujeni in izčrpani? Kako dvigniti raven svoje energije?

Več kisika v mišicah pomeni več energije. Zelo je pomembno, da redno telovadimo, če želimo povečati energijo in se počutiti bolje. Za katero vrsto telovadbe se boste odločili, je odvisno od vas. Kot pri mnogih drugih stvareh pomaga, če pri tem uživate. Toda, da bi bila učinkovita vas mora prisiliti, da dihate bolj polno, srce vam mora biti hitreje, povečati se vam mora zavest o telesu in po možnosti se morate tudi oznojiti. Mnogi imajo radi tek in jogging.

Če to počnete po delu, se boste vrnili v telo, potem ko ste cel dan delali z glavo, s čimer se boste sprostili. Toda v teh časih povečane zavesti o zdravju je na razpolago še dosti drugih možnosti. Obseg telovadbe naj bo odvisen od vaše starosti in telesne kondicije. Pomembno pa je, da ne pretiravate. Zaposlite mišice, če hočete preprečiti, da bi vam energija zastajala. In tudi če ste utrujeni, ni edina rešitev le spanje. Energija ni kot denar, ki ga ni vel, ko ga enkrat potrošite. Čim več energije porabimo, tem več ko dobimo. Hoja vam poleg vsega drugega pomaga izničiti nekatere nezdrave posledice predolgega sedenja.

Preberite tudi SPADATE MED ASTRO ZNAMENJA, KI SE NEPRESTANO PRITOŽUJEJO? in SPADATE MED ŽENSKE, KI UŽIVAJO KO SO SAME S SABO?