V KATEREM ASTRO ZNAMENJU JE ROJENIH NAJVEČ NARCISOV?

Ali veste, v katerem znamenju zodiaka je rojenih največ narcisov?
Ali veste, v katerem znamenju zodiaka je rojenih največ narcisov?

Ali veste, v katerem znamenju zodiaka je rojenih največ narcisov?

Predviden čas branja: 3 minutes

Narcistični posamezniki imajo težavo, ki je tako psihološke kot kozmološke narave. Prepričani so, da se ves svet vedno vrti okoli njih. Želijo si živeti svoje fantazije, v katerih sebe vidijo kot najpametnejše, najbolj talentirane in nasploh najboljše. Vse kar počnejo, počnejo z namenom, da ustvarijo boljši vtis. Zdravi narcisizem je ljubezen do sebe, ki se odraža v realnem samovrednotenju. Za dobro psihično počutje je celo nujno, da smo ponosni nase. Pozornost vzbujajoča dejanja pa so za narcise poglavitna. V katerem astrološkem znamenju so narcisi največkrat rojeni?

OVEN

Za ovne je pomembno da so najboljši, zato se lahko hitro znajdejo v očeh drugih kot narcisi, čeprav sami zagovarjajo tezo, da so le samozavestni ter zadovoljni s sabo. Prav tako ovni ne prenašajo šibkih osebnosti, saj jih ne razumejo. Ne morejo se povezati z ničemer večjim, kot so oni sami, saj v njihovem življenju enostavno ne obstaja nič večjega. Zaradi svoje trdnosti in psihične stabilnosti so do šibkih večkrat brezobzirni. Njihov ponos večkrat na različnih področjih meji na narcizem. Slabih stvari in globokih čustev ne želijo, zato se trudijo, da delujejo vedno vsemogočni in nadpovprečni.

Ali veste, v katerem znamenju zodiaka je rojenih največ narcisov?

LEV

Levi znajo biti pravi narcisi, ki se jih nič ne dotakne. Večkrat pozabijo na frazo česar nočeš, da bi kdo storil tebi, tudi ti drugemu ne stori. Nikakor si ne priznajo, da visok ego žal ni zagotovilo za srečo. Njihovega pomanjkanja obzirnosti, če želite delovati z njimi, nikar ne jemljite preveč osebno. Levi razmišljajo samo o sebi, pomembno jim je da so najboljši, najlepši in seveda najbolj iskani. Levi so značilni po zagledanosti vase, zato obstaja velika verjetnost, da veliko svoje energije vlagajo v svoj videz, kariero, avtomobil, skratka vse kar se opazi na zunaj. Potrebujejo nekaj, s čimer se lahko pohvalijo.

VODNAR

Vodnar mora blesteti in nikakor se ne želi podrediti ter pristati v coni povprečja. Pred občutkom osramočenosti in razvrednotenosti se skuša vedno iznajdljivo obvarovati na različne načine. Ves čas je tekmovalno usmerjen, tudi nadzor bližnjih mu ni tuj, vendar tega ne prizna. Brani se tudi tako, da se izogiba stiku s svojim notranjim svetom, ter soočenjem, ko ga doleti kakšna kritika. Svojo praznino in čas brez dogajanja običajno nadomesti z zunanjim, atraktivnim dogajanjem, vse bo storil, samo da bi bil opažen.

Ali veste, v katerem znamenju zodiaka je rojenih največ narcisov?

ŠKORPIJON

Škorpijon z neprestanim idealiziranjem in vsemogočnimi fantazijami o sebi pravzaprav prikriva okrnjen občutek lastne vrednosti, zaradi česar je še posebej ranljiv in močno odvisen od zunanjega potrjevanja. Vedno mora vedeti vse, znati vse in biti povsod, kjer se odvija nekaj pomembnega. V kolikor ni opažen ali vedno uslišan, pogosto besno izbruhne, zlasti ob kritiki, in poskuša razvrednotiti vse, kar doživlja kot oviro do priznanja, kar sproža tudi njegovo maščevanje. Na videz zelo močni ter v notranjosti ranljivi škorpijoni so globoko v sebi prepričani, da so nekaj posebnega in da so vredni več od drugih.

Pripravljeno za Sensa.si