Bralka Marta se sprašuje, ali je šel mož tokrat predaleč, ali je ljubosumna in krivična?

Jasno mi je, da v današnjih časih razmerja in odnosi izgledajo in delujejo bolj svobodno in drugače. Vendar me zelo muči moja situacija, ki se meni zdi nedopustna, mojemu možu pa popolnoma normalna. Pred letom dni sem se poročila z najboljšim moškim, prijetnim, simpatičnim, uspešnim in ljubeznivim.

Zapletati pa se je začelo že na poroki, saj je mož za svojo pričo izbral svojo prijateljico iz otroštva, za katero govori, da sta kot brat in sestra.

Po naključju je leto mlajša od mene in izgleda fantastično. Seveda je samska. Že na poroki je bil njen govor usmerjen v to, da sedaj ko se je poročil, ne sme biti med njima nič drugače. Za nekaj časa sem vse sprejela in molčala. Ampak, ona enostavno ne odneha.

Bralka Marta se sprašuje, ali je šel mož tokrat predaleč, ali je ljubosumna in krivična?

Nenapovedano se pojavlja v njegovi pisarni, ga vabi na kosilo. Prihaja v naš dom, govori mu, kaj je dobro zanj, svetuje mu na področju dela. Vse skupaj pa je pri meni počilo, ko mi je nekaj dni nazaj rekel, da bo šla ona z nama v zimskih dneh na krajši oddih za tri dni.

Argumentiral je, da je osamljena, da rabi družbo in da je tako zabavna, da bo popestrila vzdušje. Ostala sem v tišini, nato me je napadel besedno, kaj me moti…Kaj naj naredim, saj zaradi tega močno trpim?

Marta

Marta, kaos, ki se dogaja na vašem osebnem področju je opravičen.

Če bi bil problem v vas in bi bila preveč ljubosumna oseba, bi težave povzročila verjetno že na poroki. Toda vi ste se zadržala, saj ste imela upanje, da bo ta prijateljica spoznala, da se je mož vendarle poročil. Poskusite mu zelo jasno, vendar prijazno in diplomatsko razložiti, da vsega tega enostavno niste zmožna več sprejemati. Saj vas določene stvari, povezane s to prijateljico preveč motijo in dušijo.

Dober partnerski odnos temelji na iskreni komunikaciji, zato nikar ne držite vsega v sebi, saj s tem ne boste rešili ničesar.

Povejte mu, kaj je za vas sprejemljivo in česar enostavno ne boste prenašali, oziroma dopuščali. Postavite jasne meje, saj imate vso pravico. Nikar ne pozabite, da je to, kljub temu, da ste se poročili, še vedno vaše življenje. Ter da se vi sama odločate, kaj vam ustreza in kaj vas vznemirja.

Bralka Marta se sprašuje, ali je šel mož tokrat predaleč, ali je ljubosumna in krivična?

Če vas mož resnično ljubi, bo razumel, da si želite, da dopust preživita sama, skupaj, v miru, saj potrebujeta nekaj časa samo zase.

Prijateljica pa je oseba, ki po vsej verjetnosti malce manipulira z njim, ker čuti da lahko. Če on ni dovolj močan, da ji razloži, da jo ima sicer rad. Vendar rabi več prostora zase, mu predlagajte, da to morda storita skupaj.

Prepričana sem, da vas bo mož skušal razumeti in da bo na vse skupaj morda začel gledati tudi iz vašega zornega kota. Lahko se zgodi, da bo prijateljica vse skupaj za nekaj časa zamerila in se umaknila. Vendar če je resnično prava prijateljica se bo tudi vrnila.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKO IMAJO ZA VZVIŠENO, ONA ŽELI BITI UREJENA