IZBERITE OSEBNO SVOBODO

Osebna svoboda je prava izbira
Osebna svoboda je prava izbira

Osebna svoboda je prava izbira

Predviden čas branja: 4 minutes

Kadar znamo izbrati, s kom bomo vzpostavili odnose, izberemo osebno svobodo. Večina težav, s katerimi se srečujemo iz dneva v dan, izvira iz medosebnih odnosov. Naj gre za  konflikt ali reševanje težav, vedno so v situacijo vpleteni drugi ljudje. Tudi v čustvih, ki jih doživljamo in se jih spominjamo, naj gre za lepe ali slabe trenutke, vselej nastopajo ljudje. Vsaka rana ima obraz in ta obraz ima ime. Toda spomini ali čustva, ki včasih privrejo na dan, ne smejo biti ovira za doseganje naših sanj. Človek je družabno bitje in kot tak mora z drugimi izpostavljati odnose.

Dejstvo je, da nam pri tem pogosto spodleti, zaupamo napačnim ljudem in se vanj navežemo, ti pa poskušajo na vse načine sabotirati naše sanje.

Zato lahko rečemo: Povej mi s kom hodiš, in povedal ti bom, kam boš prišel. Naš cilj je učinkovati izbrati, kdo nas bo spremljal na poti do naših sanj. To so zlata vredni ljudje in povezave, ki bodo stoodstotno izboljšali naše sposobnosti. Komunikacija je bistveni del našega življenja; ves čas se sporazumevamo z drugimi in največkrat to počnemo z besedami. Komunikacija deluje tako, da eden govori, drugi posluša in prejme informacije. Tudi če v pogovoru sodelujeta dve ali več oseb, ne gre nujno za dialog. Če nihče ne dojame, kaj drugi govori, se pogovor hitro lahko spremeni v monolog.

Če pa se nasprotno zgodi izmenjava besed, mnenj, zamisli, resnic, to lahko vpliva na odločitve, ki jih sprejemamo.

Ne da bi se zavedali, besedam drugih velikokrat pripisujejo vrednost, ki si je ne zaslužijo. Namesto da bi jih dojemali kot nasvet, postanejo velika motnja ali ovira, saj se prelevijo v prepričanje, ki a ga je treba zavreči. Da bi se izognili zmedi, morate o zadevah premisliti. Če nenehno poslušate strupene zunanje glasove, boste ponotranjili sporočila, kot so: Ne bo ti uspelo. Ne znaš z denarjem. Nisi sposobna. Nisi se dovolj pripravi. Ne znaš sama preživeti. Seveda so to neresnice in zavajajoča prepričanja, ki ste jih sprejeli za resnico, potem pa so vas prepričali, da ne boste zmogli doseči ničesar, kar ste si zastavili.

Edino bitje, ki vas lahko omeji, ste vi sami.

Nihče ne sme dvomiti ali soditi o vaših sposobnostih. Šele ko vsak sam prevzame nadzor nad svojim življenjem, je sposoben prepoznati svoje pomanjkljivosti in prednosti ter lahko ovrže vse tiste besede, ki so ga tako dolgo omejevale ter ga vodile v otopelost in frustracije. Šele ko se osvobodite teh neresnic, lahko začnete postopek duševne, čustvene in duhovne razstrupitve, da se pripravite na najboljšo in edinstveno različico samih sebe. Morda ste se leta trudili doseči srečo in uspeh v skladu z merili drugih, morda ste se trudili uresničiti cilje, ki so koristili samo tistim okoli vas, niso pa ustrezali vam. Ne da bi o tem pretirano premišljevali, ste si verjetno prizadevali doseči cilje, ki vas niso zares zanimali.

Ali ti cilji prispevajo k vaši sreči ter čustvenemu, telesnemu in duhovnemu dobremu počutju? Ali pa tečete samo zato, da bi tekli, ne da bi vedeli, kam želite?  Manj časa ko porabite za poslušanje tujih ali notranjih glasov, ki vas skušajo preusmeriti z vaše poti, boljše rezultate boste dosegli. Večkrat ko prisluhnete notranjemu glasu, svoji notranji uri in se posvetite temu, kar govori vaše srce, večje uspehe boste želi. Drugi ne vedo, iz česa ste narejeni, kako neomejene so vaše sile, tega še sami ne veste. Šele ko boste hodili, tekli in se borili za svojo strast, za tisto, kar vas žge v notranjosti, boste ugotovili, iz česa ste. Resnica je v vas in samo vi jo lahko prebudite.