Nikar ne pozabite, da manipulativni svet omogoča osebno izbiro

Predviden čas branja: 3 minutes

Ljudje sodobnega časa smo postali vizualni kompjuterji. Ne opazimo več, da so naše oči neprekinjeno usmerjene v hitro menjavo slik, na veliko ponudbo vizualnih dražljajev, ki jih posredujejo reklama, ponudba raznovrstnega blaga, kino, televizija, moda in druge oblike.

Naše oči so priklenjene, vezane, manipulirane, vpete v svet, ki ga oblikujejo drugi, neodvisno od našega okusa, občutij, čustev in možnosti za predelavo čutnih vtisov.

Nikar ne pozabite, da manipulativni svet omogoča osebno izbiro

Manipulativni svet omogoča osebno izbiro. Nismo več gospodarji svojih lastnih oči, ki so postale podložnik industrije, politike in potrošnje. Zaradi tega načina življenja izginjata osebni čustveni svet in duhovna zasebnost. Nismo svobodni pri izbiti stvari, saj smo pod nenehnim pritiskom, da gledamo tisto, kar nam predstavljajo drugi. Smo vodeni in usmerjeni. Ponoči sanjamo, da predelamo dnevne vtise, sicer bi zblazneli. Čez dan smo vedno znova zapeljani v manipulativna sanjarjenja, ki nam komajda dopuščajo lastne odločitve. Vsiljeni so nam dražljaji, neodvisno od tega, ali jih želimo in prenašamo.

Najbolj nenavadno pa je, da različne dražljaje sprejemamo, ker je to za nas najudobneje.

Spoznati moramo, da smo ljudje duhovna in razumna bitja, zmožni sprejemati odločitve in jih uresničevati. Lahko predvidevamo posledice, ki nam omogočajo, da postanemo bolj pravični do sebe in da ponovno vzpostavimo harmonijo s samim seboj. Zavedati se moramo nevarnosti, ki jo povzroča poplava vizualnih vtisov, in si predpisati obdobja počitka in miru. Obdobje vizualnega miru vodijo k obnovitvi razmerja med duhom in telesom. Omogočijo nam, da se odpremo in pripravimo na nove stvari, ki imajo trajno vrednost. Včasih moramo priznati, da smo zaradi vsakdanjih vizualnih vtisov utrujeni, nejevoljni in da se ne moremo več obvladovati.

Spoznati moramo vzornike svojega nerazpoloženja in jih vsak iskati v samem sebi.

Prizanašati moramo ljudem, tako da obvladujemo razpoloženja, ki jih v nas povzroča vizualni stres. Najpreprostejša rešitev je pogosto že v tem, da spoznamo vzroke. Ker si postavljamo prevelike zahteve, pogosto pozabljamo na medsebojno ljubezen. Kadar imamo občutek, da drugi nepravično ravnajo z nami, se namesto jeze in užaljenosti poskušajmo prilagoditi v okviru svojih vsakokratnih možnosti.

Nikar ne pozabite, da manipulativni svet omogoča osebno izbiro

Ne smemo narediti napake, da zanikamo vse okoli sebe.

Odpovedovanje stvarem, ki presegajo naše moč, nikakor ne pomeni, da moramo vse zavračati. Ne smemo dopustiti, da pritožbe postanejo naš stalni spremljevalec, kajti takšno vedenje učinkuje kot nalezljiv virus. Kljub vplivom iz okolja, ki so usmerjeni proti naši biološki naravi, lahko uživamo življenje.

Pomembno je le, da verjamemo v zdravilne moči naših lastnih misli in predstav, v pozitivne učinke našega lastnega razmišljanja in ravnanja. Spoznati moramo, da so misli tiste vezi, ki realnost povezujejo z željami, lastnost misli in sproščenost sta najučinkovitejša zaščita pred bolečinami v teh vezeh. Ne pozabimo, da se znamo smejati.

Zakaj se nam večkrat pojavljajo notranji konflikti?

Mnogi konflikt se v življenju pojavljajo zato, ker ostajajo naše osnovne potrebe in hrepenenja zatrta in nezadovoljena.

Kakšno prednost imajo ljudje, ki jih obdaja čista, svetla energija?

Ljudje s čistim energetskim telesom imajo dobro razvito intuicijo, ker so povezani z naravo in znajo presoditi, kaj je prav in dobro v življenju in kaj ni.