VZPOSTAVITE RAVNOVESJE MED ZUNANJO IN NOTRANJO LEPOTO

Kako pomembni sta za vas notranja in zunanja lepota?
Kako pomembni sta za vas notranja in zunanja lepota?

Kako pomembni sta za vas notranja in zunanja lepota?

Predviden čas branja: 4 minute

Lepe ženske so moškim privlačne in poželenja vredne. Vsi se na tihem zavedamo in že dolgo je dokazano, da moški pri izbiri partnerke gledajo na lepoto. Z biološkega vidika pomeni lepota enakomeren, simetričen obraz določeno žensko razmerje med zgornjim in spodnjim delom telesa. Lepota obeta plodnost in zdravje. Toda lepota ni vse. Resnično odločilen je celoten vtis o ženski v katerem se zrcali njena narava. Moški se morda zagleda v žensko, ker je izredno lepa, ali se vanjo tudi zaljubi in ga dolgoročno privlači, pa je odvisno le od njene narave.

Privlačnost je odvisna tudi od prijetnega značaja.

Ljudje s pozitivnimi značajskimi lastnostmi se nam zdijo privlačnejši kot tisti z nesimpatičnimi značilnostmi in sicer povsem neodvisno od njihovega videza. Takoj ko pri nekom zaznamo prijeten značaj, nam je ta oseba v trenutku privlačnejša za kakršno koli razmerje. Zaradi prijetnega značaja je torej oseba v očeh opazovalca dejansko lepša. Klasična lepota torej ni pogoj, da postanemo kraljice. Lepota ni tako pomembna, kot mislijo številne ženske.

Vsak dan ostanejo brez partnerja tako lepe kot tudi manj lepe ženske.

Kako pomembni sta za vas notranja in zunanja lepota?

Samo lepota ni še nobeni ženski zagotovila srečnega zakona. Obstajajo pa ženske, ki z vidika klasične lepote niso posebne lepotice, a so kljub tem carice tako v svojem življenju kot tudi v ljubezni. Te ženske niso dih jemajočega videza, vendar izžarevajo nekaj posebnega, vzbujajo pozornost in obvladajo načela življenja. Ob ženski, ki je zgolj lepa, se lahko moški hitro začne dolgočasiti. Sama lepota je včasih celo daleč od tega, da bi bila kaj posebnega.

Najlepši ljudje so tisti, ki imajo najbolj simetrične in najbolj povprečne obraze.

Kako pomembni sta za vas notranja in zunanja lepota?

Povprečnost pa ne velja samo za lepo ampak o tudi najhitreje pozabimo. Zapolnimo si le tisto, kar izstopa. Ženske, ki počivajo na lovorikah svojega lepega videza, niso kraljice. Kraljice niso nikoli dolgočasne, temveč so vznemirljive. Lepota ima v ljubezni sicer neke začetne prednosti, toda samo z lepoto ne moremo doseči svojih ciljev niti v življenju niti v ljubezni. Namesto, da se pehamo za raznoraznimi lepotnimi ideali, je veliko pametneje, da se ženske osredotočijo na lastno očarljivostjo. Poglobite se  vase in poiščite svoje posebnosti. In ne bojte se svojih posebnosti tudi pokazati.

Tisto nekaj izhaja iz osebnosti.

To pomeni tudi, da se sprijaznimo s svojimi osebnimi slabostmi. Kdor samozavestno sprejema svoje optične  posebnosti, deluje veliko bolj individualno in zanimivo od modelov iz katalogov. Majhne pomanjkljivosti veljajo celo za privlačne. Ampak le, če ženska s takšno pomanjkljivostjo izžareva, da jo sprejema in si jo lahko privošči. Markanten nos se nam zdi neprivlačen le, če opazimo, da spravlja žensko v zadrego. Ne nos temveč njena negotovost je tista, zaradi katere se nam zdi neprivlačna. Sprejmite svoje telo in oblikujte svoj videz. Toda ne pozabite, tisto, kar vas naredi carico, je vznemirljiva celotna osebnost.