NOTRANJE POTOVANJE K ZAVEDANJU SAMEGA SEBE

Ste se že odpravili na notranje potovanje k zavedanju samega sebe ter skrbi zase?
Ste se že odpravili na notranje potovanje k zavedanju samega sebe?

Predviden čas branja: 3 minute

Ste se že odpravili na notranje potovanje k zavedanju samega sebe ter skrbi zase?

Imej se rad. To frazo pogosto uporabljamo, toda ali se vedno zavedamo njenega resničnega pomena? Preden se imate lahko radi, je potrebno, da se poznate. Da bi spremenili samega sebe, pa morate biti sebični. Kako se odzivate na to izjavo? Nekateri običajni odgovori so: ne spodobi se biti sebičen. Vedno so mi govorili, naj ne bom sebičen in naj delim svoje stvari z drugimi. Sebični ljudje izkoriščajo druge. Učili so me, naj vedno najprej mislim na druge.

Včasih je popolnoma primerno, da smo sebični.

Ne moremo resnično spoznati svojega jaza, če vedno dajemo prednost drugim. Morda si boste morali najprej dati dovoljenje, da začnete skrbeti zase. Poskušajte si vzeti nekaj časa vsak dan, tudi če je to samo nekaj minut, za razmišljanje izključno o svojih potrebah. Zaslužim si, da posvetim čas izključno svojim potrebam. Kako se počutite, ko to rečete? Kaj pa vsi drugi, ne vem, ali si to resnično zaslužim, ljudje me morda ne bodo marali, če bom sebe postavil na prvo mesto, trapasto se počutim, skrbi me, kaj bi to lahko pomenilo, krasno, kako naj to dosežem.

Ste se že odpravili na notranje potovanje k zavedanju samega sebe ter skrbi zase?

Kako pogosto brez razmišljanja sprejmemo zamisel o lestvici lastne vrednosti, ki temelji na primerjavi z drugimi.

Ko iščemo vzorce zunaj sebe, pridobimo nekaj malega varnosti,, ki pa je lažna. Lahko nas zavede udobje omejenega odločanja in nas omami splošno veljavno mnenje, če bi uporabili proizvod s takšnimi lastnostmi in bi bili tudi mi videti tako elegantni bili tako samozavestni govorili bi tako inteligentno kot kdo? Ali ste se kdaj primerjali z drugimi?

Kako veste, da ste pametni, vredni zaupanja, lepi, srečni, da pravilno delate, da delate narobe?

V vaši notranjosti ni nikogar drugega.

Nihče drug ne more izkusiti vašega lastnega zadovoljstva ali pomanjkanja le tega. Le vi veste, kako je biti to, kar ste. Če iščete zunaj sebe, da bi našli podobnost primerjav, potem uspešno zanikate lastno moč, ki jo imate pri sprejemanju odločitev. Ko to počnete, si ne priznavate svoje edinstvene dediščine, lastnega izjemnega prostora na tem svetu. Vsakič, ko se primerjate z nekom drugim, ne zaupate v lastno sposobnost, da bi pravilno izbrali. Delujete iz zavesti žrtve, vaše samospoštovanje je majhno in še vedno pada.

KAMORKOLI GREM, TAM SEM

Ste se že odpravili na notranje potovanje k zavedanju samega sebe ter skrbi zase?

Sem edinstven. Kako se počutite ko to izjavite? Vsak izmed nas je edinstven in kamorkoli gremo, vzamemo s seboj svojo individualno posebnost. Notranje potovanje k zavedanju samega sebe je zelo osebno. Nihče drug ne potuje po vaši posebni poti, čeprav drugi lahko potujejo skupaj z vami. Nihče drug ne more najti vaše poti, le vi jo lahko. Če naletite na svoji poti na oviro, jo lahko odstranite le sami. Sami pometate svojo cesto.

Če ne čistite svoje poti sproti, bo postala natrpana z razvalinami in obtičali boste, nič več ne boste mogli naprej. To pomeni, da je vaša energija blokirana. Ko povezujemo dosežemo ravni zavedanja, ki so veliko dlje od ravni zavestnega mišljenja. Na teh novih ravneh se učimo zelo ustvarjalnih načinov soočanja s problemi, načinov, o katerih naš racionalni um še sanja ne.