ELEMENTI: ZDRAVILNA MOČ MIRU IN TIŠINE V LETU 2023

Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?
Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?

Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?

Predviden čas branja: 12 minut

Občasno vsak izmed nas potrebuje nekaj časa samo zase, da stopi v svoj svet tišine, ne zavedamo pa se dovolj kako je lahko ta trenutek, čas tišine pomemben za lažje delovanje in za naš obstoj. Posebej v zadnjih letih hitrega tempa in kaotičnega stresnega delovanja to notranjo tišino potrebujemo še toliko bolj. Prav v letu 2023, ki bo prelomno leto velikih sprememb in izzivov, pomembnih za našo daljšo prihodnost je zadnjič čas, da ozavestimo koliko pomemben za nadaljevanje in prave odločitve je ta mir, ki nam bo v notranji tišini dal mnoga spoznanja in odgovore na naše dvome, zbeganost, neodločnost, izčrpanost, hkrati pa zacelil maše ranjene, trpeče duše. Samo od nas samih je odvisna odločitev koliko se zavedamo potrebe po tišini in koliko si žalimo izboljšati naše počutje, da bomo lažje, bolj umirjeno, z manj stresa in posledično bolezni potovali skozi ovire, kaos in prepreke po naši življenjski poti.

Naj bo konec nesmiselnih izgovorov, da nimate časa, da ste preobremenjeni, da se vam mudi, ker imate še goro opravkov, saj si s tem samo slabšate že tako natrpan um in počutje.

Ravno zaradi tega bi si morali vzeti čas in se zliti z tišino miru, da se okrepite, si  odpočijete, zbistrite in ustavite vrtoglavo nasičen um, nahranite svojo dušo, da boste lahkotneje, bolj preudarno in optimalno delovali. Zato da vsemu sledite in ste uspešni, ne rabite žrtvovati sebe, svojega zdravja, ter fizičnega in psihičnega počutja. Vprašajte se, a si res ne zaslužite umirjenega, sproščenega, igrivega in radostnega počutja, da tako grdo in sebično delate z sabo, da ne slišite klica na pomoč iz globin vaše notranjosti. Ta klic vas prosi, da si vzamete čas, se ustavite, umirite um in dovolite da vas napolni z svojo ekstremno zdravilno močjo.

Le tako pripravljeni boste sposobni brez posledic za zdravje iti čez prepreke in obvladovati težave na poti k ciljem in uspehu.

Obveznosti bodo na ta način postale manj zahtevne, obremenitev zmanjšana, koraki lahkotnejši, pridobili boste čas za razvedrilo, družino, otroke, počutili se boste boljše. Vaše življenje bo postalo harmonično, delovanje pa premišljeno, usklajeno in plodnejše. Pogled v ogledalo bo prikazoval zadovoljno, umirjeno osebo, ki izžareva notranji mir, ne pa panično, nervozno in izčrpano razvalino. Verjetno se boste takrat vprašali kaj je bilo tisto, kar vam je preprečilo, da bi se že prej uravnovesili. Ravno to, da se niste večkrat na kratko prepustili notranji tišini in se napajali z njeno zdravilno močjo, je bilo to.

Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?

Zdravilno moč notranjega miru in tišine lahko venomer, kadar koli in neomejeno črpate iz globin svojega vrelca energijske moči.

Poglobitev vase nikakor ne pomeni zapravljanje, temveč pridobivanje časa, energije in spočitih, zbranih misli, s katerimi bo viden pozitiven rezultat na osebnem, poslovnem področju, čustvenih odzivih ter vseh odnosih. Možnost izbire načina sprejemanja miru in tišine znotraj vas kljub zunanjemu kaosu je prepuščena vam, saj je teh načinov in tehnik mnogotero, toliko kot je ljudi z svojo edinstveno osebnostjo, vi pa si boste izbrali tisto, kar boste najbolj začutili, da vam najhitreje, spontano omogoči umirjen vpogled in poglobitev vase.

Priporočljivo je, da informativno spoznate, pobrskate, poslušate ali pogledate kako to ustvarijo drugi, v tem že izkušeni, poskusite več že znanih in nato začutite katero boste izbrali zase. Morda boste ustvarili čisto svojo, ni pomembno, pomembno je samo, da vam odgovarja in da z njo najdete svojo notranjo tišino, pripravljeno na vaše poslušanje. Um in telo vam bosta vedno hvaležna za dovajanje zdravilne tišine in miru.

Povezovanje z notranjostjo lahko dosežemo z različnimi vrstami meditacijami, jogo, mantrami, kreativno vizualizacijo, čuječnostjo, prizemljitvijo in še z mnogo drugimi načini osredotočanja.

Že sama meditacija se razčlenjuje na več vrst. Na začetku je prav, da poskusite nekaj različnih veščin, ko pa izberete med njimi, jo poskušajte vztrajno izvajati na začetku vsakodnevno vsaj 10 minut, da osvojite tehniko zase najprimernejšega načina globoke sprostitve in povezanosti s sabo. Pri tem na bodite neučakani, temveč strpni in vztrajni, saj je na začetku težko v parih trenutkih, minutah pregnati ali izbrisati množico bliskovitih zbeganih misli, goro informacij, ki nenehno pritekajo v vaš um.

Prav tako ni enostavno tega s skrbmi in obveznostmi nasičenega občutka, ki vas preganja k aktivnosti, preprosto na klik izbrisati.

Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?

Verjemite pa, da ko vam bo prvič uspelo prodreti v jedro miru in tišine, boste začutili globoko spokojnost, izgubili težo in breme vsakdana, lahkotno lebdeli v niču, ko vas nobene silnice ne bodo preganjale in enostavno samo boste, se boste želeli v to nirvano miru vedno vračati. Po vrnitvi iz katere koli sproščujoče tehnike pri vstopu v zunanjost boste začutili in spoznali, da se počutite bolje psihično in fizično. Telo bo lahkotnejše, utrujenost zmanjšana, um bistrejši, misli bolj umirjene in osredotočene, koncentracija osvežena, skratka vaše telo in um regenerirana. Tako malo je potrebno, da tako veliko storimo zase.

Dobro za vse, ki želite doseči globok notranji mir in prisluhniti tišini je da naprej posvetite začetni čas pravilnemu dihanju, ki je temelj katere koli tehnike sproščanja ali osredotočanja.

Ob pravilnem globokem dihanju se lahko umirimo in sprostimo v zelo kratkem času, včasih je že dovolj par pravilnih globokih  vdihov in izdihov. Prednost tehnike dihanja je, da jo lahko izvajamo kjerkoli in kadar koli. Nekateri začetniki  in tisti ki jih skrbi potek se radi odločijo za vodeno meditacijo, ter prepustijo način izvajanja mojstru, ki vodene meditacije izvaja. S tem načinom lažje in hitreje dosežejo prve vidne rezultate.

Ker smo zaradi množice obveznosti, tekme z časom, obremenjenostjo, težavami, jezo, žalostjo, obupom in bolečino večina časa mentalno nekje drugje, bodisi v preteklosti ali prihodnosti, pozabljamo nase tukaj, zdaj, v tem trenutku.

Da ta pomemben trenutek vzpostavimo se lahko poslužimo izvajanja čuječnosti, ki nas bo povezala z dušnim mirom sedanjega stanja notranje tišine. Tudi čuječnost lahko izvajamo kjerkoli, zanjo lahko izkoristimo vožnjo v službo in ne bomo imeli izgovora, da je nimamo časa izvajati. Za nobeno tehniko sproščanja ni težava čas in natrpan delovnik, ampak je pomembna samo naša odločitev, potem je vse enostavno in možno. Namen vzpostavitve notranjega miru in tišine je povezati se s pravo bitjo, umiriti um, utišati vse moteče miselne kaose, dvigniti raven energije, dobiti uvid v dejansko stanje počutja delovanja, občutkov, sprejeti videne in slišane predloge ter smernice, najti odgovore, rešitve vaših nerešenih, problematičnih situacij, ki vam črpajo energijo, otežujejo delovanje in kratijo napredek, ne pa uživanje mavričnih barvnih spektrov, pričakovanja videnja božjih bitij, angelov ter pravljične dežele.

Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?

Zavedati se morate, da je poglobitev vase, v mir in tišino resen proces celotne osebnosti, rušenje in sesutje ega, spoznavanje bistvene resnice, postavitev na nazaj k soočanjem kaj in kako sploh počnete določene stvari, da je vaše stanje takšno in tam kjer je, je nabiranje moči za potrebne spremembe in okrepitev za lahkotnejše, optimalnejše vsakodnevno delovanje, je pot do obvladanja stresnih situacij, ter pravilnih, preudarnih odzivov na dogodke. Z njo boste lahko odstranili uničujoče čustvene ter miselne vzorce in pridobili nazaj svojo moč.

OGNJENA ZNAMENJA: Oven, Lev, Strelec

Oven, Lev in Strelec so prijatelji ognja, zato je energijska povezava z njim močna, ter prodorna. Da dosežejo stik s svojim notranjim plamenov potrebujejo zaradi svojega intenzivnega temperamenta,  značilnosti in osebnosti meditativno tehniko, ki jih bo najprej ustavila in pogasila, da se sploh omogoči vstop v povezavo notranjosti. Za njih je vsaj na začetku, dokler jih ta čudovit proces povezave še ne osvoji, primerna enostavna, jasna, usmerjena in prodorna veščina sproščanja, kot je meditacija v gibanju med hojo z osredotočanju na korake, sprostitev pod deročim slapom, ki jim bo najprej utišal ter pogasil kaotično zmedo tisočerih misli vedno delujočega aktivnega uma.

Pomembno je, da dosežejo notranjo tišino in tratak, oziroma vajo strmenja, ki poteka s plamenom sveče.

To veščino lahko zelo hitro osvojijo, saj se z ognjenim plamenom počutijo domače, varno in za njih pomembno, da ga vidijo konkretno. Za njih je prioriteta vstopanja v tišino bistvena za obvladovanje eksplozivnega značaja, prehitrega drvenja iz ene situacije v drugo aktivnost, za obnavljanje energijskih baterij. V tišini bodo spoznali, da tudi oni kdaj potrebujejo trenutek zase v popolni notranjem miru z odkopom uma in pretirane aktivnosti, saj jim je pojem počitek velika neznanka.

Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?

ZRAČNA ZNAMENJA: Dvojčka, Tehtnica, Vodnar

Zračna znamenja bodo dobila odlično izkušnjo z meditacijo osredotočenja npr. na oblake, nebo, orle z razprtimi krili, s katerimi se poistovetijo in prodro v višje sfere, ki jih bodo popeljale v center notranjega stanja, ter odstranile nepotrebne, nepomembne miselne vzorce. Lažje se bodo sprostili udobno, leže. Dobre izkušnje lahko dosežejo tudi z meditacijo osredotočenosti na dihanje. Tudi z kreativno vizualizacijo bodo dosegali pričakovane rezultate, vendar se naj ne spuščajo v podrobnosti tehnike in je ne proučujejo, temveč naj jo naj preprosto samo sprejmejo, odstranijo miselni nadzor, se ji prepustijo in začutijo tišino.

Vsakič, ko zaznajo, da so se izgubili v čustvih, nerealnih pričakovanjih ali paniki, se lahko z to veščino sestavijo, umirijo, ustavijo in spočijejo v tej zdravilni tišini.

Naučiti se morajo, da zato da vstopijo v svoj mir ne potrebujejo načrtov in planiranja, meditativne glasbe, prižganih sveč in popolne zunanje tišine, celotnega odmika, ampak samo odločitev trenutka zdaj, ne jutri, ko bom pripravljen. Z odlašanjem samo poglabljajo že tako prizadeto čustveno stanje, izgubljajo energijo in zapadajo v nemir ter paniko, namesto v osvoboditev in harmonično delovanje.

VODNA ZNAMENJA: Rak, Ribi, Škorpijon

Plavajoča vodna bitja bo v globoko tišino najlažje popeljala meditacija na gladini nežnih valov. Ker je voda z obrežjem njihov dom, lahkotno dosežejo notranjo tišino tako, da se mentalno potopijo v globino oceana ali naredijo meditacijo lebdenja na gladini vode, kateri se prepuščajo vodenju mirnih valov. Zanje je učinkovita in primerna tudi  vodena meditacija, ki jih bo popeljala v njihovo jedro notranje miru naravnost, brez da bi zapadli v neko sanjarjenje. Na ta način bodo spoznali do potankosti kaj se z njimi, njihovo psiho in vsakim delčkom fizičnega telesa dogaja, prejeli smernice umirjenega uma in razkrili kaj se skriva v zakriti globini notranjosti.

Kako poiskati, glede na element v katerem ste rojeni v letu 2023 zdravilno moč miru in tišine?

Vse pridobljene informacije bodo lahko po procesu ozavestili.

Nato se bodo z njimi soočili in jih uporabili kot popotnico za svoje preobrazbe, ki je za njih še kako potrebna, da se ne zadušijo s svojimi škodljivimi obremenilnimi čustvi, katere jih oklepajo v primežu, ter jim preprečujejo korak v nujno spremenjeno aktivno delovanje. Zliti s tišino vprašajte svoje srce kaj si res želi in tega ne živi, kaj je vaše pravo poslanstvo in brez odlašanja naredite nekaj v tej smeri, da stopite iz čustvenega suženjstva, se prebudite in  zaživite svojo zadušeno osebnost v celoviti preobrazbi. Moč tišine vam bo pomagala aktivirati vašega notranjega bojevnika.

ZEMELJSKA ZNAMENJA: Bik, Devica, Kozorog

Zemeljska znamenja bodo uspešna z meditacijami v naravi, na skali, ob mirnem jezeru, cvetočem travniku, seveda miselno. Zaradi svoje povezanosti z naravo so njihove poglobitve izredno prodorne in učinkovite. Bližji jim je ležeči položaj sproščanja in poglobitve v svoj mir in tišino. Poslužujejo se naj tudi izvajanja čuječnosti.

Z zdravilno močjo miru in tišine bodo sposobni vzpostaviti močno povezavo z intenzivnim napajanjem, kar jim bo umirilo telo in dušo, jih popeljalo v spokojno tišino, odstranilo nepotrebne vzorce, ter jih revitaliziralo.

S tako prečiščenim, spočitim umom bodo dobili jasnejši pogled na situacije, ki jih bodo lahko premišljeno in spontano rešili. Pripomogle bodo, da bo prehod v spremembe milejši, varnejši in učinkovitejši. Modro je, da namesto nepotrebnega razglabljanja, obsojanja sebe in nemoči brez odlašanja uporabijo eno izmed predlaganih tehnik, ter se končno osvobodijo bolečin in čustvenih travm preteklosti.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi SIMBOLIKA TAROTA V LETU 2023