SIMBOLIKA TAROTA V LETU 2023

Kozmično delovanje arhetipskega vzorca Kočija
Kozmično delovanje arhetipskega vzorca Kočija

Kozmično delovanje arhetipskega vzorca Kočija

Predviden čas branja: 7 minut

Tarot nam s svojimi močnimi arhetipskimi simboli razširjeno pojasnjuje fizična in psihična stanja v določenem obdobju ali za določeno osebo in situacijo v kateri se je znašla. Analiza simbolike tarota nam razkrije matrico, v kateri se nahajamo mi osebno, naši bližnji, sodelavci ali celotna skupnost in država. Karte tarota ponazarjajo s pomočjo velikih, ter malih arkan in simbolov, ki so močno povezani z notranjim psihološkim stanjem. Združujejo vse osnovne vidike zemeljskih in nebesnih sfer, tako da lahko z analizo te simbolike opredelimo tako fizična kot duševna stanja in prodremo v jedro situacije, ki je pred nami ali v kateri se že nahajamo.

Pomaga nam poiskati smernice kaj in na kakšen način storiti, ter kako delovati, da bo naše življenje teklo z manj zapleti, nepremišljenimi koraki in z globljo osebno ter duhovno rastjo.

Zavedati pa se moramo, da je vsaka sprememba, dosežek ali rešitev trajajoč proces, ki ob tem spreminja tudi našo osebnost. Kot astrologijo, tudi tarot združuje prastara mitologija, ki jo iz njene globine in zapletenosti poskusimo prenesti v logičen, konkreten in enostaven način, da nam bo koristila v praksi. Upoštevajoč smernice tarota in skrivnosti si lahko prihranimo mnogo nepremišljenih korakov v določenih situacijah, hkrati pa ob tem osebno rastemo. Pomaga nam, da ne pršimo in trošimo svoje dragocene energije za nepomembne, včasih za nas celo škodljive stvari, temveč da usmerimo svoj fokus v za nas najprimernejšo pot, ki nas bo vodila k realizaciji.

Hkrati nas bodo te smernice učile strpnosti, vztrajnosti, umika v osamo, globljim vpogledom, boljši organiziranosti in večjemu notranjemu zadovoljstvu.

Določena karta z svojim sporočilom lahko pomeni dobesedni pomen njene simbolike, lahko pa ponazarja prenesen pomen lika, povezanega z njegovo simboliko. Leto 2022 nas je simbolika Ljubimca usmerjala k ureditvi odnosov in za nas primerno izbiro med možnostmi naših odločitev.

V kolikor ste ali ste bili v letu Ljubimca aktivni in uspešni z odločitvami za izboljšanje kakršnih koli odnosov in ste že naredili korake v smeri preudarno izbranih sprememb, vam bo pot z arhetipsko simboliko Kočije mnogo lažja, prav tako bo bolj spontano potovati skozi prepreke, situacije in življenje, saj Kočija predstavlja načelo vzroka in posledice preteklih delovanj.

Kozmično delovanje arhetipskega vzorca Kočija

Konec leta 2022 se poslavlja iz ospredja energija Ljubimca in na njeno mesto vstopi z letom 2023 kozmično delovanje arhetipskega vzorca Kočija. Ljudje, rojeni v znamenju Raka bodo imeli priložnost čutiti močnejši vpliv simbolike Kočije. Dosegali bodo lahko veliko bolj rezultate, hkrati pa so ti rezultati odvisni tudi od zasnovanih osnov v letu 2022 pod pokroviteljstvom Ljubimca.

Za osebe, rojene v arhetipu Kočija je v ospredju podrejenost tradicijam, intuiciji,  pretirani domišljiji, senzitivnosti, krhkosti in izreden spomin.

Težave lahko imajo s samostojnostjo, če se oklepajo materinske zaščite. V svojem fantazijskem svetu takšna oseba pričakuje in čaka, da je zanjo poskrbljeno. Prepušča se lenobi in je sposobna bližnje čustveno izsiljevati, ter z njimi manipulirati. V letu Kočije boste imeli ugodne možnosti za selitev, preudarno spremembo zaposlitve in do sedaj zaradi prisotnosti covida preložena potovanja. Ravno zaradi splošno kritične in kaotične situacije virusa v državi je bilo v preteklih dveh letih porušenih, med nekaterimi pa zelo okrepljenih odnosih in velikih spremembah naših spoznanj.

V letu Kočije se vam ponuja priložnost, da se stvari postavijo na pravo mesto in kjer je neizbežno, pričnejo delovanja, ki težijo k popolni spremembi, ter novim, prodornejšim korakom.

Precej teh sprememb bo vezanih na dom, družino, okolje, selitev, ureditev prostorov, tako družinskih kot poslovnih, prav tako tudi na spremembe na poslovno kariernem področju. V veliko podporo nam bo vidik leta Kočije, ki nam nudi priložnost, da oplemeniti vse spremembe, ki se bodo zgodile v prihajajočem letu v plodno pobiranje sadov tako na osebnem, kot na materialnem in poslovnem področju.

Kozmično delovanje arhetipskega vzorca Kočija

Mnogi bodo zmogli zaceliti rane in spustiti bolečino krutih, bolečih in celo usodnih situacij, preživetih v preteklem obdobju.

Pričakujejo lahko notranjo osvoboditev,  manj strahov, stresnih in agresivnih situacij. Leto Kočije je dejansko nežen, ljubeč balzam za vse, ki jim je virus, bolezen ali smrt bližnjega, sprememba v gospodarstvu, politični sistem, nesoglasja in napetosti zaradi tako imenovanega prisilnega ostajanja v ožji družini, zmanjšana kupna moč in kolektivna panična agresija odvzela varnost notranji mir, zdravje, ter jih pahnila v obup, nemoč, depresijo, žalost in na skrajni prag preživetja.

Leto 2023 ponazarja simbolika Kočije kot ustvarjalno, spodbujevalno leto, ki ga spremljajo potovanja in spremembe v vse smeri.

Pokaže se povečana potreba po premikih na duhovni poti. S podpornimi vibracijami Kočije vam bo uspelo najti ravnovesje med telesno in duhovno močjo. Zunanja podoba simbolike Kočije predstavlja moč in voljo do odstranjevanja nekoristnega in lažnega iz vašega življenja, ter miselnih vzorcev, da boste lahko obnovili in osvežili vse kar je za vas koristno, naravno in resnično. Ponovno boste lahko vzpostavili notranje ravnovesje in pričeli delovati v smeri zadovoljnih sprememb na prav vseh življenjskih področjih. Tako kot črni vodni zajec, tudi smernice Kočije podpirajo uskladitev mirovanja z vzporednim modrim delovanjem. Zdaj se približuje dolgo pričakovano obdobje z veliko možnostjo realizacije zadanih ciljev in pozitivnih sprememb.

Kozmično delovanje arhetipskega vzorca Kočija

Pozornost moramo usmeriti v zmernost načrtovanih sprememb, da ne bo prišlo do sesutja na pol poti zaradi poskusov sprememb na preveč področjih hkrati.

Potrebno bo izbrati prioritetno načrtovano spremembo, se nanjo osredotočiti in jo popeljati čez vse procese v izpolnitev, saj to ni čas za množico razpršenih poti, ampak potovanje po začrtani poti k podvigu posamezne dovršene spremembe. Leto 2023 bo prepleteno na poti Kočije z raznolikostjo in pozitivnimi življenjski spremembami, ki so bile do sedaj zaradi osebnih in državnih situacij zadušene in ustavljene. Zmožni boste uskladiti potrebo po aktivnem delovanju in hkrati po stanju mirovanja, ter počitka izčrpanega uma zaradi preteklih kaotičnih izkušenj.

Izpostavljeno je pet periodičnih obdobij, v astroloških znamenjih Vodnarja, Bika, Raka, Leva in Škorpijona. V obdobju Vodnarja (od 20. januarja do 18. februarja) bo še čutiti prikrit notranji nemir. Primeren čas za izvirne, popolnoma nove zamisli in podvige je v obdobju Bika (od 20. aprila do 21. maja). Rakov čas (od 21. junija do 22. julija) bo namenjen posebni pozornosti in skrbi zase. Pomembno je, da boste velik del svoje pozornosti posvetili pokrivanju potreb po bivanju z samim sabo (samoto), negovanju sebe in s harmoničnim odnosom do svojih bližnjih. Obdobje Leva (od 23. julija do 20. avgusta) je zelena luč za odprto ustvarjalnost in mikavne, nove priložnosti brez blokad in zadržkov. V popolni odprtosti boste lahko izrazili svojo ustvarjalnost. Čustven čas Škorpijona (od 23. oktobra do 21. novembra) vam bo oblikoval odločitve ali dejanja, povezana z vsem tistim, po čemer že dalj časa hrepenite s srcem in umom.  

Pripravila T.C.