ŽENSKE, KAJ JE TISTO KAR MOŠKE MOTI?

Katere so manj privlačne lastnosti žensk, ki moške vznemirjajo?
Katere so manj privlačne lastnosti žensk, ki moške vznemirjajo?

Katere so manj privlačne lastnosti žensk, ki moške vznemirjajo?

Predviden čas branja: 4 minute

Če bi obstajal seznam ženskih lastnosti, ki se moškim zdijo najmanj privlačne, bi bila klepetavost precej pri vrhu. Tisti, ki nosijo srce na dlani, nas kaj hitro začnejo dolgočasiti. Kdor veliko govori, izda veliko o sebi zato ga je mogoče hitro spregledati. Poleg tega je klepetavost pogosto znak pomanjkanja empatije. Neprijetna lastnost, ki kaže na egoizem. Moški ne marajo dolgih, površnih pogovorov. Ko se oni dobijo na pivu in se pogovarjajo, si kratko in jedrnato povejo, za kaj gre in kaj jih muči.

Četudi se vmes smejijo najneumnejšim šalam, moški pri vsem, o čemer govorijo, hitro preidejo k bistvu in ne ovinkarijo.

Radi imajo objektivnost. V njihovem svetu je mogoče vse smiselno in jasno razvrstiti. Njihovo življenje je usmerjeno k dejstvom. Tudi v njihovih moških pogovorih se vse vrti okrog dejstev; avtomobilom, orodja, politiki, službi ali nogometu. Solzavosti se pravi moški večinoma izogibajo. Moški je moški le, če ima svoja čustva pod nadzorom. In že zaradi tega imajo moški le redko razlog, da bi ure in ure razpredali o čustvih. Zato so tudi zelo veseli, če se jim ni treba zapletati v dolge, čustveno obarvane telefonske pogovore.

Katere so manj privlačne lastnosti žensk, ki moške vznemirjajo?

Kratek, očarljiv pogovor je moškemu veliko ljubši kot partnerkino dolgovezenje o svojem trenutnem čustvenem stanju, o čemer se lahko tako in tako bolje pogovori s katero od svojih prijateljic.

Poleg tega se morajo ženske, ki so v razmerju, zavedati, da imajo moški radi jasne izjave. Moškemu morate čim razločneje povedati, kaj želite in kaj vas moti. Ne znajo namreč prav dobro brati med vrsticami. Povejte mu torej, kaj vas moti. Če vam kaj leži na duši, potem to partnerju povejte brez ovinkarjenja in čim prej. Pri moških ne boste dobile nikakršnih dodatnih točk, če boste iz prijaznosti zadržale mnenje zase. Ženske, ki se uklanjajo in ne povedo, kar mislijo, veljajo za šibke ženske, ki jih je mogoče manipulirati.

Nasprotno pa se zdijo moškim seksi močne ženske, ki imajo lastno mnenje.

Katere so manj privlačne lastnosti žensk, ki moške vznemirjajo?

In takšne ženske so kraljice, ki se poročijo. Vsekakor pa gre pri partnerstvih, v katerih je treba pogosto razpravljati o razmerju, sklepati, da ni vse tako kot bi moralo biti. Ker se moški bolj orientirajo po dejstvih, jim  čustveni notranji svet žensk ni popolnoma razumljiv. Pogovori o razmerju, v katerih se razpravlja o čustvih, moškim zato pogosto ne predstavljajo drugega kot stres. Nemalo med njimi pa jih celo navdajajo z grozo. Pametna kraljica se zna izogniti situacijam, zaradi katerih bi bili takšni pogovori sploh potrebni. Takoj na začetku postavi moškemu meje in mu pove, kaj želi.

Če moški te meje prekorači ali v osnovi ne upošteva njenih želja, se lahko ženska odloči, da glede tega nekaj naredi. Zato pa sta potrebni moč in neodvisnost. V skrajnem primeru se lahko odloči, da moškega zapusti. Vsak moški si skrivaj želi žensko, ki mu je zmožna postaviti meje. S tem mu da vedeti, da njune zveze ne gre jemati za samoumevno. Moški dojame, da v njenih očeh ni brez napak in da bi lahko teoretično zmogla tudi brez njega. Zaradi dejstva, da se je kljub temu odločila zanj, se mu zdi privilegij biti z njo. Razmerje s takšno žensko bo razumel kot obogatitev in ne kot obvezo.