Bralka iris se je znašla v težavah, saj njenega partnerja moti, da uporablja Facebook

S fantom sva skupaj že nekaj mesecev, opažam, da se med nama vedno bolj pojavljajo razlike, največji problem pa so postala družbena omrežja. Sama sem zelo odprta oseba in glede na dejstvo, da sem se preselila v drug kraj, je facebook odlična povezava z vsemi, ki so del moje preteklosti, poleg tega je odličen tudi zato, ker sem vedno o vsem informirana. In ja, rada tudi komentiram in všečkam, ter dodam kakšno sliko.

Bralka iris se je znašla v težavah, saj njenega partnerja moti, da uporablja Facebook

Kaj hujšega za mojega fanta, ki ne mara facebooka. Celo profila nima odprtega.

Pred kratkim me je dobesedno napadel, ko je bil pri prijatelju, ki mu je pač odprl moj profil. Obsodil me je, da potrebujem pozornost, da se nastavljam, da delim neprimerne slike in da očitno ne želim biti več z njim. Kaj? Kako? Moje fotografije so zelo primerne, na vseh sem sicer nasmejana, vendar dostojno oblečena in urejena. Moje objave so včasih šaljive, vendar zakaj pa ne? Sploh ne vem, kaj naj si mislim o vsem skupaj. Preprosto, ne razumem ga.

Iris

Nasvet za bralko:

Spoštovana Iris, res je čudno, da vaš fant ne razume, da ste prisotna na facebook omrežju, saj je to v današnjih časih nekaj povsem samoumevnega in vsakdanjega. Na portalu lahko najdemo tudi babice in tete, torej je jasno, da vaš namen ni iskanje novega partnerja, ampak le druženje z ljudmi, ki jih poznate, pa zanje enostavno ne najdete pravega časa. Skušajte pa razumeti, da je za vašega fanta vse skupaj nekaj novega, nekaj nevarnega, poleg tega pišete, da odlično izgledate.

Bralka iris se je znašla v težavah, saj njenega partnerja moti, da uporablja Facebook

Morda se je samo ustrašil, da ste prisotna v svetu, kjer on ne funkcionira in mu je neznan.

Predlagam, da se skupaj z vami usede za računalnik, ter da skupaj pregledata vaš profil. Razložite mu, da ga imate rada, vendar je druženje za vas ključnega pomena, zato se mu ne mislite odreči. Morda ga s tem prepričate, da tudi on odpre svoj facebook profil, le tako bo vaše korake veliko lažje razumel in morda bo surfanje po facebooku tudi zanj nova, zanimiva izkušnja za prihodnost.

Verjemite, da bo začel, ko bo malce spoznal vse skupaj na vaše početje drugače gledati, tako da, če ga imate rada, se potrudite, da rešita napetost, ki je med vama in vama povzroča napetosti in konflikte. Vi pa naredite korak v smeri, da boste nekaj časa objavljali slike, ki zanj niso sporne.

Pripravljeno za Govori.se