Iris je v razmerju z moškim, s katerim manipulira cela družina, tudi sorodniki

Razočarana sem že nekaj časa, saj sem v razmerju z moškim, s katerim manipulirajo ne samo starši, ampak tudi sorodniki. Zaradi finančne stiske sva se nekaj mesecev nazaj preselila k njemu domov. Vedela sem, da ne bo enostavno, ampak nisem si pa mislila, da bo tako nevzdržno.

Moj moški, za katerega sem bila prepričana da je odločen in samozavesten se je v tem okolju prelevil v copato. Takšno copato, da lahko prav vsak pometa z njo. Vso to jezo in agresijo, ki se potem kopiči v njem, ker ne zna reči ne, pa prenašam jaz. Zato se krha tudi najin odnos. Povedala sem mu, da sicer lahko kdaj kaj pomagam pri hišnih opravilih. Vendar da si jaz ne bom dovolila, da mi njegovi starši in sorodniki govorijo kaj naj počnem in mi dajejo razna opravila, ter me potem še nadzirajo.

Iris je v razmerju z moškim, s katerim manipulira cela družina, tudi sorodniki

Dovolj imam in ne vem več kaj naj naredim, saj se on ne premakne.

Nazadnje mi je odgovoril, da če ne bo prijazen do njih, ne bo kasneje dobil nobene dediščine. Ali je to vse skupaj znak, da sem na napačni poti?

Iris

Draga Iris, že v sam odnos s partnerjem je potrebno veliko vlagati, se prilagajati in sprejemati.

Vse skupaj pa je še veliko težje, če so zraven prisotni še njegovi družinski člani, kar pomeni, še več različnih karakterjev. Le ti bi se morali za dosego sožitja medsebojno prilagajati. Žal ne smeva spregledati dejstva, da bo njegova družina v vašem življenju ostala, dokler boste z njim v razmerju. Zato ni smotrno odlašati s težavami, povezanimi z njimi. Ko boste partnerju na umirjen način razložili, kaj vas resnično moti, boste začeli čutiti manj jeze in zamer do njega in sorodnikov.

Iris je v razmerju z moškim, s katerim manipulira cela družina, tudi sorodniki

Razumem, da ste vi odraščali v drugačnem okolju z drugačnimi vrednotami. Vendar ste sedaj tukaj, v njegovem okolju, kjer se bo če želite ostati in normalno živeti potrebno prilagoditi. Predlagajte partnerju, da se naslednjič, ko ga bodo starši ali sorodniki ponovno nekaj prosili, pogovorita o vsem in skupaj sprejmeta odločitev. Verjemite, da se bo na takšen način partner kmalu začel sam zavedati, da mu starši in sorodniki diktirajo. Le tako bo morda spoznal, da lahko kdaj reče ne.

Predlagajte mu, da nameni nekaj prednosti vajinemu skupnemu času.

Potem ne boste toliko užaljeni, če bo kasneje počel nekaj drugega. Če ga oni v tem času pokličejo, naj jim razloži, da ne more, da se bo javil kasneje. Začeti jim mora postavljati meje. Dolgoročno pa vama predlagam, da delata na tem, da se osamosvojita. Saj bo le tako vajin odnos zopet takšen, kot si ga želite vi in po tihem verjetno tudi on.

Pripravljeno za Govori.se
Preberite tudi KAJINA MAMA IMA RESNE TEŽAVE Z ALKOHOLOM