KAJ VAM PRINAŠA OBDOBJE RETROGRADNEGA JUPITRA V BIKU?

Retrogradni Jupiter v znamenju bika vas vodi k poglobitvam
Retrogradni Jupiter v znamenju bika vas vodi k poglobitvam

Retrogradni Jupiter v znamenju bika vas vodi k poglobitvam

Predviden čas branja 4 minute

Jupiter se je 4. septembra obrnil retrogradno na 15. stopinji znamenja bika. Retrogradno se bo gibal skoraj štiri mesece, do 30. decembra 2023. V astrologiji Jupiter velja za izjemno srečen planet, tudi ko je retrograden nima tako močnega vpliva, kot npr. Merkur in Venera. Če želite razširiti svoj um, potovati po svetu, vplačati srečko ali tvegati v kateri koli situaciji, vedite, da je Jupiter glavni planet, ki vam podarja dostop do teh neverjetnih možnosti, saj je znan po energičnem duhu.

Retrogradni Jupiter vas nagovarja k tehtnemu premisleku, preden se dokončno odločite in skočite.

Želja po tesnem povezovanju z drugimi bo velika, vendar bo težko razumeti drugo perspektivo, še posebej, če se ne ujema z vašo zaznavo. Občutki se bodo odrazili na globlji in širši ravni, zato jim namenite dovolj pozornosti. Retrogradni Jupiter v biku od vas zahteva, da si vzamete čas, da ponovno razmislite o finančnih naložbah, odnosih, umetniških prizadevanjih in o tem, kako skrbite zase. Potreba po dekadenci, popuščanju in skrbi zase bo zelo pomembna.

Počitek in sprostitev sta ključen del tega tranzita, saj bik rad trdo dela in počiva. Vendar vpliv ne izključuje tudi sproščene zabave.

Retrogradni Jupiter v znamenju bika vas vodi k poglobitvam

Kot pri vsaki retrogradnosti bi morali poskusiti brati med zamegljenimi vrsticami. Spoštovanje meja drugih ljudi in ohranjanje svojih meja lahko naleti na težave. Vendar se morate zavedati, da ne morete prezreti želja in potreb tistih, ki jih imate radi. To pomeni tudi razumevanje, ter to, da ne boste vedno dosegli tega, kar si boste zamislili.

Pomembno bo ohraniti odprt um, biti manj togi in se prepustiti toku, čeprav je lahko vse to izjemno zahtevno. Zadeva, na katero morate biti pozorni, je zaupanje ljudem, preden si to zaslužijo. Namesto da iščete dejstva in odgovore drugje, se ravnajte po svojem instinktu. Če vam karkoli ni všeč, je čas, da to opustite.

Jupitrovi tranziti vas bodo potisnili preko meja, kar vas bo spodbudilo, da ohranite vero vase in greste naprej bolj pogumno.

Prebudila se bo želja po skoku v neznano, predvsem zaradi izjemne izkušnje in širitve zavesti. Medtem ko se premika nazaj, vas Jupiter lahko spodbudi, da vidite širšo sliko. Ker Jupiter nadzoruje znanje in modrost, retrogradnost planeta spodbuja tudi veliko filozofiranja in dvomov o pravilih.

Retrogradni Jupiter v znamenju bika vas vodi k poglobitvam
Foto lookstudio on Freepik

Čas retrogradnosti je priložnost, da spremenite svoj pogled na finance ter imetje.

Morda boste zaznali željo po pretiranem uživanju v stvareh, ki jih dejansko ne potrebujete. Čeprav se vam bo zdelo, da ste na preizkušnji, vam bo njegova energija poenostavila življenje in vam omogočila, da boste razjasnili, kaj resnično potrebujete. Ker je planet filozofije, je retrogradni Jupiter tudi priložnost za iskanje modrosti in pridobivanje znanja na bolj samorefleksiven način. Namesto iskanja zunanjega sveta, se bo bolj pomembno poglobiti vase.

Obdobje bo na kožo pisano predvsem tistim, ki iščete sami sebe in se že nekaj časa sprašujete, če ste na pravi poti. Energija retrogradnosti vas bo pahnila v tehten razmislek in vas postavila pred dejstvo, da si začrtate bolj realne cilje in smernice. Pazite, da ne boste spregledali raznih pomembnih smerokazov. Z ljubezenskimi zadevami se v tem obdobju ne boste preveč obremenjevali, bolj pomembno vam bo da rastete.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi ASTRO ZNAMENJA, KI SO SPOSOBNA PREMAGATI SLABE NAVADE IN SKUŠNJAVE in ASTROLOŠKA ZNAMENJA, KI RAJE SLEDIJO KOT VODIJO