ŽENSKA ENERGIJA JE SILA ŽIVLJENJA

Zakaj so ženske tako zelo posebne?
Unsplash.com

Zakaj so ženske tako zelo posebne?

Predviden čas branja: 4 minute

Ženska sila je dosti več kot samo ženstvenost. Je sila samega življenja, izkusimo pa jo lahko na številne načine. Ko zaslišite svojo najljubšo glasbo, se začne vaše telo samo od sebe gibati. Z zaprtimi očmi krožite z rokami in migate z boki. Zdi se, da sta telo in glasba spojena v eno. Ples je eleganten, a spontan, nič ga niste vadili. Takšen je ples ženske energije, ples ljubezni brez cilja, telesno slavljenje življenja. Energija, ki je gibalo življenja, je sila ženstvenosti. Je neustavljiva, vir vsega življenja. Omogoča kroženje krvi, dihanje. Ženska sila je življenje. Njeno gibanje lahko čutimo v slehernem trenutku, ko ji odpremo svoje srce oziroma se zlijemo z njo.

Ženska energija nas privlači in očara, tako kot zvezda, luna, roža ali sončni zahod.

Pomaga nam, da svoje srce odpremo lepoti in ljubezni. Za žensko z žensko spolno esenco je odnos na prvem mestu. Če je odnos dober, je globoko v sebi srečna. Kadar je srečna v svojem odnosu, kadar občuti pretakanje ljubezni, se to vidi; ženska sije. Jasno pa je tudi, kadar ni srečna. Svoj intimni odnos doživlja kot središče svojega čustvenega jaza. Celotna paleta njenih čustev je odvisna od tega, ali je njen odnos prežet z radostjo ali bolečino. Vzdušje v intimnem odnosu obarva njen vsakdanjik, vpliva na njeno delo v službi in na pogovore s prijatelji.

Zakaj so ženske tako zelo posebne?

Zdi se, da barva njenega intimnega odnosa najsi bo temna ali svetla vpliva na vsa življenjska področja, od vsakodnevnih opravil do njene sposobnosti funkcioniranja.

Ženska ima v svojem srcu občutljivi merilnik vzdušja v odnosu, ki vedno razkriva, ali se ljubezen v njenem intimnem razmerju pretaka ali ne. Kadar se ji pretaka, ji to polepša vse vidike življenja. Kadar se ne pretaka, ji to pokvari dan, v službi ji ne gre, družba prijateljev je ne razvedri, slabo se počuti tudi, ko je sama. Merilnik v njenem srcu vedno razkriva, kako doživlja svoj odnos. Kadar ženska živi v svetu občutkov ter telesnosti, je okrepljene čutne izkušnje po navadi zasvojijo. Čeprav je ženski način izjemno močan, pa je podoben vodi. Tok ženske energije se prilagaja okolju, in ne sili naprej za vsako ceno. Čeprav ta energija ni pasivna se že po naravi prilagodi dinamični obliki trenutka. Naša kultura sprejema dejstvo, da ženska energija omogoča porajanje novega, obenem pa tudi neguje.

Navsezadnje smo priča neštetim materam, ki rojevajo in vzgajajo svoje otroke.

Zakaj so ženske tako zelo posebne?

Ženska sila življenja je za moško srce pogosto preveč nepredvidljiva, Je kot nežni vetrc, ki postane orkan, ki nato nenadoma izzveni v toplem in tihem objemu nežnega poletnega popoldneva. Ženska sila življenja je pogosto preveč prefinjena za moško potrebo po pridobivanju znanja. Skrivnostna energija nenehno razvijajočega se kozmosa, vselej presega naše začasne znanstvene predstave o njej, ki očitno vedno znova zastarevajo.

Čista ženska energija je sila, ki omogoča življenje, je ne abstraktna logika, ki na stvari gleda z razdalje, jih preučuje in razglablja o videnem. Ženska energija spominja na ocean. Moč oceana namreč izvira iz njegove neznanske globine, gibanja, energije in brezmejnosti. Ko se naučimo sprostiti in se predati tej silni življenjski energiji, naše telo kar sije od zdravja. Osvežimo svoje odnose, um pa preženemo s strastjo, nanj ne vpliva suhoparna in toga abstraktnost. Neobrzdana ženska sila je živa, skrbna, zdravilna, pomlajujoča in polna življenja. Je kot ocean, ki ga nič ne omejuje. In tako kot ocean je tudi ona včasih divja, nedoumljiva, temačna, neukrotljiva in celo uničevalna.