Bralka Blanka je zelo razočarana sinova sta raje pri očetu, ker ima več denarja

Imam velik problem. Z možem sva ločena že pet let. On je tisti, ki si je našel drugo žensko in me zapustil samo z otroki. Vse to sem s časom sprejela, saj mi drugega ni preostalo. Imava dva sinova, ki sta še v fazi odraščanja in sta stara malo čez dvajset let.

Glede na dejstvo, da oče zasluži veliko denarja in je poslovno zelo uspešen, opažam, da se raje družita z njim kot z mano. Jaz pa nimam na razpolago toliko denarja. Tudi na skupne dopuste hodita z njim in z njegovo partnerko. Za katero pravita da je čudovita.

Skozi dogajanje opažam tudi, da bivši mož dela na tem, da bi bila otroka čim manj povezana z mano.

Za razliko od prejšnjih let se zelo trudi za nuno pozornost. Oba sta se v teh letih zelo spremenila, kar me močno boli. Širi jima tudi določene laži. Jaz pa sem nemočna in popolnoma razočarana.

Blanka

Bralka Blanka je zelo razočarana sinova sta raje pri očetu, ker ima več denarja

Draga Blanka, otroci se v fazi odraščanja ne ozirajo preveč na svoje starše in okolico.

Ampak znajo gledati bolj nase, kar jih večkrat pripelje do napačnih odločitev, v povezavi s starši. Pišete, da sta bila vaša dva sinova pred ločitvijo na vas navezana bolj kot na vašega bivšega moža, ki ga nikoli ni bilo doma. Torej je razlog njunega početja in obnašanja morda tudi v tem, da se želita z očetom zbližati in si zagotoviti boljši status. Ne pa globokega odnosa.

Verjemite, da bosta slej kot prej prišla do zaključka, da jima vi želite le dobro. Ter da bi vi tudi, če bi imeli možnost, dajali več denarja. Morda ste začutili tudi nekaj ljubosumja in čudnih občutkov zaradi skupnih dopustov. Saj to pomeni, da je v druženje z vašimi sinovi vključena tudi ženska, ki vam je v bistvu prevzela moža. Vsega tega nikar ne mešajte in poskusite razumeti, da si je mož ustvaril novo življenje v katerega je vključil tudi otroke.

Usmerite se v več dogajanja, ukvarjajte se s stvarmi, ki vas sproščajo in malce manj analizirajte njihova srečanja.

Saj s tem tudi otrokoma dajete slab občutek. Pogovorite se z njima in jima razložite, da ju enostavno pogrešate. Da želite preživeti z njima več kvalitetnega časa, da pa sprejemate njuno druženje z očetom.

Zmotilo vas je verjetno to, da imate občutek, da je z očetove strani vse povezano samo z denarjem in njegovo močjo, vendar modra temu ni ravno tako, saj je njun oče, ki ju ima verjetno rad, poleg tega je v mladih letih preživel z njima bolj malo časa. Kar mu povzroča občasno slabo vest. On sedaj popravlja svoje napake iz preteklosti, vi pa počasi sprejmite, da se morate soočiti s tem in začeti živeti bolj polno življenje.

Pripravljeno za Govori.se

Potrebujete kvaliteten nasvet? Svetovanje in pogovor 090 66 56