Mesečni horoskop JUNIJ 2023

Mesečni horoskop JUNIJ 2023 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja 5 minut

Energija Sonca v znamenju dvojčkov prinaša naglico, komunikacijo in nepremišljene spontane odločitve. Potrpežljivost in prilagodljivost se umikata, delali boste več stvari hkrati. S perfekcionizmom in z natančnostjo se ne boste želeli srečati, saj vas bosta vznemirjali. Ves čas boste v gibanju ter težko boste vzdržali tam, kjer se bodo odvijale resne teme. V odnosih bo začutiti več pozitivne energije in manj nesmiselnih zapletov, kar vas bo usmerilo v bolj spontano delovanje. Prijateljski odnosi obarvani z veliko mero pozitivne energije, ne računajte pa preveč na zanesljivost. Če se boste razjezili, se boste tudi hitro ohladili. Trma ne bo vaša popotnica, saj vam bo škoda vašega dragocenega časa, da bi o vsaki zadevi dolgo premlevali in jo analizirali, raje se boste direktno soočili.

Vaš vsakdan bo dobil bolj živahne barve, kar vas bo razveseljevalo.

Na vrsti sta igrivost in radovednost, ki bosta pri določenih pripadnikih zračnih znamenj še dodatno povečani. Ljudje vas bodo lažje razumeli. Čutili boste obvezo, da morate narediti vse, kar ni končano in prestaviti vse, kar ni na svojem mestu in popraviti vse krivice, ki so doletele nedolžne. Zadevi boste želeli še posebej v zadnjem delu meseca, ko se bo Sonce nahajalo v znamenju raka priti hitro do dna in se borili se boste za pravico. Prihaja povečan občutek za zaznavanje situacij, toda hitro lahko postanete tudi nepotrpežljivi. Tokrat si boste najbolj želeli ljubezenskega razmerja, ki diši po resnosti, odgovornosti in toplini.

Finančne zadeve se bodo v zadnjem delu junija uredile, več sreče boste imeli tudi pri raznih špekulacijah in igrah na srečo.

Venera bo poskrbela, da bo v odnosih več prijaznosti, razigranosti in sproščenih pogovorov, ki vas bodo vznemirjali na pozitiven način. Z lahkoto boste govorili o svojih občutkih, saj vas ne bo strah odziva. Povečana bo samozavest, pojavi se lahko tudi želja po kakšni bežni avanturi, o kateri pa najprej razumsko razmislite. Obdobje za vami je očistilo določene strahove in šibkosti, sedaj ste pripravljeni na nove prigode. Hrepeneli boste po tem, da si uredite življenje, misli in finance.

ZNANI, KI PRAZNUJEJO V JUNIJU

Judita Zidar praznuje 12. junija

Sonce se je ob njenem rojstvu nahajalo v znamenju dvojčkov, kar kaže na živahnega, lahkotnega, komunikativnega in neobremenjenega duha. Še na stara leta bo živahna, mladostna in željna raznih dogodivščin. Njena vitalna energija je poživljajoča, sproščujoča in mentalno stimulativna. Je mnogostranska in vse jo zanima, toda njena pozornost je kratkotrajna. Če gradi kariero na intelektualnem področju, je lahko izjemno uspešna. Njena Luna se je ob rojstvu nahajala v znamenju vodnarja, kar nakazuje, da je spontana in rada pokaže svoja čustva ter občutke. Je zelo romantična in se hitro zaljubi. Obdarjena je z bogato domišljijo, ki jo vpleta v svoje ustvarjalne navdihe, zato je lahko uspešna na področju umetnosti.

Zelo rada ima otroke in zna dobro poskrbeti zanje.

Je oseba s šarmom, originalnostjo in spontanostjo. Jupiter v znamenju strelca nakazuje na optimizem in privlačnost. Ustvari si lahko velik in udoben dom, ki ga prijetno uredi s svojo domišljijo. Je zelo družabna ter rada vabi prijatelje in znance v svoj dom. Uživa v zabavah, ki jih prireja in je popolna gostiteljica. Ima dober občutek za nepremičnine in njihovo vrednost.

Mesečni horoskop JUNIJ 2023 za vsa astrološka znamenja

Klemen Slakonja praznuje 3. junija

Sonce v znamenju dvojčkov kaže da je Klemen živahen, lahkoten, komunikativen in neobremenjen. Njegova vitalna energija je poživljajoča, sproščujoča in mentalno stimulativna. Je mnogostranski in vse ga zanima, toda njegova pozornost je kratkotrajna. Stremeti bi moral h kar največji meri osebne svobode in ohranjanju manevrskega prostora. Spremlja ga naraven dar za posel, vodstveno vlogo in uspeh v karieri. Luna se je ob njegovem rojstvu nahajala v strelcu zato redko miruje, ima zelo bujno domišljijo in veliko talenta za glasbo, slikarstvo in arhitekturo.

Klemen je izredno iznajdljiv, bister in dojemljiv, ter zelo navezan na svoj dom in družino.

Rad se spominja svoje mame, otroštva in vseh doživetij iz preteklosti, ki nanj vplivajo vse življenje. Zelo je povezan s svojimi bližnjimi. Je ognjevit, strasten, dinamičen, zgovoren, tako navznoter kot navzven. Deliti svoje znanje z drugimi mu daje pravi užitek. Privlači ga vse, kar je naravno in ima pristno veselje do življenja. Življenje je zanj pot osvajanja, raziskovanja in odkrivanja sebe. Njegova razigranost vpliva na tiste s katerimi je prišel v stik tako, da so navdušeni skozi njegov optimizem.

Planetarni premiki, astrološka napoved za mesec junij

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu juniju največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v juniju rojeni v znamenju bika, raka in tehtnice.

V katerem znamenju se bo v mesecu juniju nahajala Venera?

Venera se bo do 5. junija nahajala v raku, nato prehaja v znamenje leva.

V katerem znamenju se bo v juniju nahajal Mars?

Mars se bo gibal v direktni smeri v znamenju leva.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu juniju največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v juniju največ sreče rojeni v znamenju ovna, dvojčkov in strelca.

Preberite tudi ZA KATERA ASTRO ZNAMENJA JUPITER ODPIRA ZANIMIVA POGLAVJA? in KAJ VAM PRINAŠA OBDOBJE MARSA V LEVU?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

V začetku junija, ko se bo Sonce nahajalo v znamenju dvojčkov boste začutili zanimive vibracije, zato se boste intenzivno odzvali na vsako priložnost. Veliko bolj kot v preteklem obdobju boste jasno razmišljali o svoji prihodnosti in poskušali uresničiti svoje cilje. V drugi polovici junija prihajajo novi obrazi, ki se jih boste zaradi njihove zanimive narave zelo razveselili.

Začutili boste, da vam je naklonjen tudi nekdo, ki ga opazujete že dlje časa, pa nekako ni bilo priložnosti, da bi se začela spoznavati. Na finančnem področju boste konec meseca, ko se bo Sonce nahajalo v raku deležni manjših vzponov in padcev, ki pa bodo dobra podlaga za prihodnost. Zopet vas preveč obremenjujejo zadeve, ki bi jih bilo smotrno odmisliti.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Pazite, da ne bi v začetku junija, ko zaradi Sonca v znamenju dvojčkov marsikdo ne bo popolnoma iskren prehitro ostali praznih rok. Če boste začutili bodenje v srcu, zaradi ljubezenskih težav ali pa živčnosti in napetosti v odnosih z drugimi, razmislite ali je vse skupaj vredno ter se za nekaj časa osamite. V drugo polovico junija se boste podali optimistični, prav tako se boste lahko pohvalili z odlično domišljijo.

Znani ste po tem, da se ne spuščate kar slepo in brezglavo v nejasne odnose, zato boste zopet postavili svoje meje. Vezani se boste v zadnjem delu junija, ko nastopi Sonce v raku pogovarjali o praktičnem načrtu, v zvezi urejanja domačih razmer ali stanovanja. Uporabiti boste morali več iznajdljivosti.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Kljub temu da bo energija Sonca v vašem znamenju podpirala delovanje in prebujala spontanost, boste v začetku meseca junija izredno napeti in sumničavi, zato da se na diplomatski način izognite vsem zapletom. Čeprav vam ni všeč, da se nahajate v razburkani ljubezenski situaciji, ne boste dovolili, da vam drobne pripombe pokvarijo razpoloženje.

V drugi polovici junija boste odkrivali strasti v sebi in prebujali lastno pomembnost. Kjer se boste pojavili, boste sprožili val navdušenja. Nikar se v zadnjih dneh junija ne ukvarjajte s starimi zamerami, saj jih boste le še poglobili. Naučite se odpuščati in stopiti korak naprej. Na področju prijateljskih odnosov potrebujete več dokazov, ne le praznih besed.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Delo na sebi, ki vas bo mikalo v prvi polovici junija bo bogata naložba v prihodnost in predvsem vase. Ljubezen ne pozna meja je sicer vaš moto, vendar pa kljub temu ne bi bilo slabo, da bi v čustvenih situacijah uporabljali tudi glavo, ne samo srce. Preveč boste na področju čustev sredi meseca obremenjeni zaradi zadeve, ki si ne zasluži toliko pozornosti.

Potrebo, da vedno in povsod vse nadzorujete, poskusite v zadnjem delu junija zmanjšati, le tako bo začelo pritekati več lahkotnosti, gibljivosti in živahnosti, kar vas bo poživljalo. Polni boste zaupanja, nič vam ne bo pretežko, saj boste na dobri poti, da čim prej dosežete svoje zastavljene cilje. Pomembno bo, da v zadnjih dneh junija ostanete kreativni in osredotočeni na tisto, kar vas v resnici veseli.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Nikar se v začetku junija ne jezite, tudi če se bodo določene zadeve podirale pred vašimi očmi. Nekdo bo na vaši strani, pomagal vam bo in to vas lahko pomiri. Ne boste več gledali nazaj, brcnila vas bo energija Sonca v znamenju dvojčkov. Usmerili se boste tudi k načrtom, ki ste jih predolgo puščali pri miru. Odgovornost bo nekaj, kar vam bo koristilo, intelektualno boste v drugi polovici junija veliko bolj napredni.

Na področju čustev se boste učili se iz preteklih napak in poskrbeli, da se vam skrite želje čim prej uresničijo. Vztrajnost bo v zadnjih dneh junija vaša vrlina, zato boste pri vsem, kar si boste zadali, dosegali odlične, zavidanja vredne rezultate. Prisluhnite osebi, ki vam lahko marsikaj olajša.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Nikar se v začetku junija, ko boste v notranjosti nemirni ne ukvarjajte z zunanjimi dejavniki, ki vas spravljajo v slabo voljo. Postavite meje sebi in drugim, v kar vas usmerjata dobra motivacija in odločnost. Prodornost bo v sredini meseca, ko vas bodo prosili da se izpostavite močno opazna. Dokazovali se boste na vsakem koraku, pa čeprav bo šlo za stvari, ki jih sicer dobro obvladate.

Všeč vam bo, da boste utrdili svoj položaj in se bolj sproščeno posvečali novim poslovnim izzivom. Z vsemi lekcijami, ki jih imate za seboj in vsemi tistimi, ki vas še čakajo, boste v zadnjih dneh junija, ko se bosta s Soncem v raku sposobni prilagoditi bolje spoznali sebe, predvsem pa, kaj si v resnici želite.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Pozabili boste na skrbi, ki so se v zadnjem obdobju prepletale na področju kariere in financ, tokrat se boste toliko bolj posvečali vsemu, kar je bilo na stranskem tiru. Priporočljivo bi bilo, da se sprostite, se odprete ustvarjalnosti, skratka ne bodite med tistimi, ki večno čakajo na pravi trenutek, ki nikakor ne pride. Tudi sredina junija prinaša več smeha in lepih trenutkov, ki jih boste deležni še posebej na področju čustev.

Tudi žalostnim ter samskim se bo nasmehnila sreča. V zadnjih dneh junija boste na vsakem koraku izžarevali zadovoljstvo, ki se bo odražalo pri poslovnih odločitvah. Priznajte si, da imajo tisti, ki vas obkrožajo drugačne želje kot vi, zato se jih morate naučiti spoštovati.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Samozavestni se boste v začetku junija z energijo Sonca v dvojčkih lotili tiste zadeve ali situacije, ki vas bremeni že nekaj časa. Vizija bo zelo jasna, saj boste opazili tudi številne podrobnosti, ki bodo ključnega pomena za realizacijo. Poskrbite poleg dela tudi za sprostitev, pri kateri bi vam po vsej verjetnosti pomagalo druženje z ljudmi, ki vas nasmejijo.

Miselne sposobnosti bodo v zadnjem delu junija zaradi Marsa v znamenju raka, ki krepi pogum odlične. Brez zadržkov in cmoka v grlu se boste lotili tudi bolj zahtevnih nalog in jih uspešno opravili. Uravnovesiti moško in žensko energijo, vam bo pomagalo pri dogajanju na ljubezenskem področju. S Soncem v znamenju raka bodo pri nekaterih oživele pretekle vezi.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Čustvena zrelost se bo v začetku junija začela stopnjevati, zato bo marsikdo presenečen nad vašimi odzivi. Odločitve bodo nujno zlo, zato si ustvarite realen pogled na nastalo situacijo in lažje vam bo, saj boste vedeli, kaj lahko v prihodnosti na tem področju pričakujete. Sredi meseca bo najboljša izbira za preživljanje prostega časa večja družba, s katero boste lahko delili svoja mnenja in dobili potrditve.

Denarja vam skozi junij ne bo primanjkovalo, prihajajo tudi majhna, vendar sladka presenečenja. Občutek vas bo tudi v zadnjem delu junija, ko vas bo obiskala energija Sonca v znamenju raka vodil na pravo stran. Doma se boste znali povezati, ter brez zadržkov priskočiti na pomoč. Več pozornosti pa namenite pazljivosti pri fizičnih aktivnostih.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Odgovor na težko pričakovano vprašanje vas bo v začetku junija zmedel in vznemiril. Vzdržite se vseh negativnih komentarjev, stavite raje na močan karakter in osredotočenost. Ne zanašajte se povsod kjer so vključene finance na obljube in besede, za vse zahtevajte še konkretna pojasnila. V drugi polovici junija se bo določena zgodba morda ponovila zato, ker ste se večkrat izogibali reševanju težave.

Čeprav boste vztrajali pri pogovoru, se tokrat ne bo izteklo po vaših pričakovanjih. Gibanje bo konec meseca, ko boste močno nasičeni od raznih obremenitev nujno, ravno tako druženje, ki bo spodbujalo vaš duh k napredku. Preprosto spontano naredite to, kar trenutno zahtevajo od vas dogodki in uživajte.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Začetek junija, ki ga bo spremljala energija Sonca v dvojčkih izkoristite za pogovore in posvetovanja. Končno boste vi tisti, ki boste prevzeli pobudo in predlagali nekaj zanimivega ter dobičkonosnega. Odločili se boste pravilno, zato lahko pogumno nadaljujete, z dvignjeno glavo. Če se boste na pravi način soočali tudi z zoprnimi situacijami, se vam bo tudi v prihodnje vse skupaj dozdevalo manj kompleksno.

V zadnjem delu junija, ko se bo Sonce pomaknilo v znamenje raka, se bo na področju kariere od vas pričakovalo mirno delovanje. Določene situacije bodo obtičale, zato poskrbite, da se bo vse skupaj hitro rešilo v ustrezni smeri. Nadaljujte načrte v povezavi s potovanjem, po katerem hrepenite že nekaj časa, saj je ravno počitek tisto kar potrebujete.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Odločitev za plemenita dejanja bo nekaj, kar vas bo že v začetku junija napolnilo z občutkom sreče. Prav tako si lahko obetate boljše odnose z drugimi ljudmi tako v svojem delovnem okolju kot tudi v zasebnem življenju. Na poslovnem področju si boste znali kriti hrbet, stanje na računu pa bo sredi meseca dodatno  vplivalo na vaše počutje.

V zadnjem delu junija, ko se bo Sonce nahajalo v raku boste vse kar se bo dogajalo reševali skozi prijateljski pristop. V družinskem okolju pa se lahko prebudi občutek, da se počutite nekoliko utesnjeni in obremenjeni. Z vztrajnostjo boste dosegli dobro kondicijo, zato se boste lahko pohvalili tudi z zelo privlačnim videzom. Ne zamudite priložnosti, ki jo bo vredno ujeti.

Smernica za boljše počutje v junijskih dneh