KATERA ASTRO ZNAMENJA SE TEŽKO ZNEBIJO PESIMISTIČNEGA RAZMIŠLJANJA?

Znamenja zodiaka, ki se večkrat poslužujejo pesimističnega razmišljanja
Znamenja zodiaka, ki se večkrat poslužujejo pesimističnega razmišljanja

Znamenja zodiaka, ki se večkrat poslužujejo pesimističnega razmišljanja

Predviden čas branja 4 minute

Razmišljanje v smislu vse ali nič. To je ekstremno razmišljanje. Neka stvar je lepa ali grda, slaba ali dobra, dragocena ali ničvredna, črna ali bela. Ali bo določena stvar uspešna ali pa bo popolna polomija. Ne poznate pojma povprečje, nekaj v sredini. Sebe vidite kot svetnika ali kot poosebljenega hudiča, zgubo ali zmagovalca, junaka ali mevžo. Dopovedujete si, da je pravilna ena sama pot za ureditev neke stvari. Če bi si izbrali drugo, bi bila gotovo napačna.

Govorite si naslednje fraze

  • Ali bom naredil ta izpit ali pa si bom uničil prihodnost
  • Ali bom dobil službo ali pa nikoli nobene
  • Če bom tokrat odpovedal ne bo nikoli nič iz mene
  • To je moja edina priložnost.
Znamenja zodiaka, ki se večkrat poslužujejo pesimističnega razmišljanja

Mislite torej, da gre za vse ali nič, za življenje ali smrt.

Ljudje nismo popolna bitja in pogosto delamo napake. S tem črno belim slikanjem lahko povzročimo strah in paniko. Če verjamemo, da je pravilna ena sama pot, da se lotimo neke stvari ali da imamo na voljo en sam poskus, da gre torej za vse ali nič, nas to privede v hudo stisko, saj vemo, da smo nezmotljivi. Toda čim večji je naš strah, da se bomo znašli na strani izgubarjev, tem bolj verjetno bo, da bomo odpovedali. Zaradi samega strahu, da bomo naredili napačno stvar ali odpovedali, smo tako nervozni in nezbrani, da prav zaradi tega res naredimo napako.

Pretirano posploševanje je večkrat lastnost BIKA in DEVICE

Enkrat smola pomeni večno smolo, če ste enkrat odpovedali, boste vedno odpovedovali. Ta pesimistična oblika razmišljanja vam bo zelo učinkovito preprečevala, da boste poskusili še drugič ali tretjič. Nek dogodek ali obnašanje bo za vas pomenil povod, da boste iz tega izpeljali neko splošno veljavno pravilo, kaj naj bi veljalo za vse večne čase. Morda se boste zalotili, da o sebi, svojih odnosih, svoji zunanjosti, obnašanju in drugih vidikih svojega življenja dajete pavšalne sodbe. Tvoje življenje je ena sama katastrofa. Si kot kup gnoja. Nikoli ne boš našel partnerja. Tvoje gospodinjstvo je en sam kaos.

Znamenja zodiaka, ki se večkrat poslužujejo pesimističnega razmišljanja

Odkrivanje in zatajevanje pozitivnega je večkrat lastnost KOZOROGA in RAKA

Če ste zakoreninjen pesimist, potem ste mojster v tem, da znate tudi pozitivno obrniti tako, da nima nobene teže. Neko delo uspešno zaključite, uspe vam dobro pripraviti kosilo ali večerjo, ljudje vam delijo komplimente o vaši zunanjosti; in kaj storite vi? Ne spomnite se nič boljšega in vse pripisujete zgolj naključju, da to ni nič posebnega, da se vam ljudje samo prilizujejo ali da hočejo biti vljudni, da je to vse povsem samoumevno, da bi vsak dan naredili enako dobro in da naj se nikar ne veselite prehitro. Ne dovolite si proslavljati svojega uspeha ali se z njim ponašati. Uspeh ali dober dosežek poskušate takoj potlačiti.

Pretiravanje pri napakah je večkrat lastnost ŠKORPIJONA in TEHTNICE

Odlični ste pri tem, da iz muhe delate slona. Če se zalotite, da ste naredili majhno, nepomembno napako, takoj pograbite povečevalno steklo, podenj položite napako in jo opazujete. In kaj vidite? Nenadoma je iz napakice nastala katastrofa in nesreča. Ne samo, da se vam zdi napaka velikanska, okrepi vas tudi v prepričanju, da bo to za vas imelo hude negativne posledice. Če sami sebe zaradi neke napake ali slabosti podcenjujete, se vprašajte, ali nimajo iste napake tudi drugi ljudje in ali so zaradi te napake tudi oni manj vredni? Če ste odgovorili z NE, potem se morate odločiti, ali hočete živeti s to nepravičnostjo ali ne. Vreden sem ravno toliko kot drugi ljudje in hočem enak odnos kot do drugih.