PRAVA MERA POZITIVNEGA RAZMIŠLJANJA

Znate ujeti pravo mero pozitivnega razmišljanja?
Znate ujeti pravo mero pozitivnega razmišljanja?

Znate ujeti pravo mero pozitivnega razmišljanja?

Predviden čas branja: 3 minutes

Pozitivnega razmišljanja ne smete omejiti le na olepševanje oziroma gledanje skozi rožnata očala in pretvarjanje, da je vse v najlepšem redu. Takšno življenje se bo končalo v neredu. Ni potrebno, da moramo na vse gledati izključno v pozitivni luči se delati slepe in se siliti na smeh, kadar smo žalostni. Tak teror pozitivnega razmišljanja, češ, da morate vedno biti izvrstnega razpoloženja, je sicer precej pogost, vendar ima lahko zelo slabe posledice.

Najpomembnejši del pozitivnega razmišljanja se navezuje na dojemanje ali zaznavanje notranjega in zunanjega sveta.

Naj razmišljanje o sebi, kom drugem, o svojem delu, prihodnosti, otroku, starših, preteklosti, o odnosu z drugim človekom, bi zares morali narediti naslednje korake; opaziti najlepše vrline, opaziti pomanjkljivosti, slabosti, premagati slabosti in poiskati rešitve. Te tri korake dojemanja morate neusmiljeno vaditi, če želite, da se vam za vedno usedejo v zavest.

Znate ujeti pravo mero pozitivnega razmišljanja?

Naša zavest ima nagone, tako kot telo.

Nagoni v zavesti večine ljudi se odzovejo tako, da najprej opazijo slabosti napake pri sebi, delu in drugih ljudeh. Ko se pri tem zalotite, se morate zavestno ustaviti, vrniti k prvemu koraku in pomislit: Najprej bom odkril prednosti in jih tudi začutil. Če želimo, da nam zavest začne zdravo delovati, jo moramo vztrajno trenirati. Ko se zalotite pri negativnemu razmišljanju o katerem dogodku ali človeku, se morate ustaviti in se najprej spomniti njunih pozitivnih vidikov. Enako pomembno je, da te pozitivne vidike tudi začutite, da dovolite tej energiji, da zadiha v vas, da ste hvaležni za lepe stvari v življenju.

Popolnoma normalno je, da se želite rešiti napak.

Za vse je to zelo pomembno. Teh slabosti se zagotovo ne boste rešili, če moči, energije, samozavesti, samozaupanja, volje, znanja, prostora in časa ne boste črpali iz svojih vrlin. Te vam vlivajo moč, da lahko vstanete, ko vas neki življenjski udarec pobije na tla. To vam vlije samozaupanje saj so najlažja pot k vašemu srcu in občutkom vaše duše. Kar v vašem življenju deluje, vam daje moč in vero vase, da boste rešili tisto, kar ne deluje. Napak ne morete prerasti, če nenehno razmišljate o njih. Vzgoja srca je za duhovno rast pomembnejša od vzgoje uma, vendar poskušate vzgojiti svoj um. Koraki dojemanja so najpomembnejši dejavnik pozitivnega razmišljanja. So izvrsten mehanizem vzgoje zavesti, ki bo zaradi njih dosti laže zadihala.

Znate ujeti pravo mero pozitivnega razmišljanja?

Verjetno se vam zdi čudno, toda nekateri se zelo posestniško oklepajo svojih napak. Nikakor se jim nočejo odreči, saj so postale pomemben del njihove osebnosti. To so ponavadi osebe, ki vztrajajo v vlogi žrtve, ker so prepričane, da je življenje pretežko zanje. Ljudje z mišljenjem žrtve so prepričani, da so vsi krivi za njihovo življenje, zato se jim niti ne sanja, da bi se morali spremeniti oni sami. Um morate naučiti, da začne delovati drugače. Namesto, da iščete izgovore za tiščanje v težave, ga morate navaditi na iskanje rešitev. Morda res ne bo preprosto in hitro, ampak je izjemno močno in se splača.

Katera znamenja zodiaka znajo ujeti pravo mero pozitivnega delovanja?

Pravo mero pozitivnega razmišljanja imajo ovni, dvojčki in vodnarji.