KAKŠNA PREHRANA VAM USTREZA GLEDE NA PLANETARNE VLADARJE?

rehranjevalne navade v povezavi s planetarnimi vladarji
Prehranjevalne navade v povezavi s planetarnimi vladarji

Prehranjevalne navade v povezavi s planetarnimi vladarji

V skladu z astrologijo lahko posameznike razvrstimo glede na njihove prehranjevalne navade ali preference glede na njihov vladajoči planet. Vsako znamenje zodiaka ima svojega vladarja. Vsak vladajoči planet ima določen temperament, zaradi česar je oseba naklonjena določeni vrsti hrane, drugim vrstam hrane pa se morda celo izogiba.

Predviden čas branja: 3 minutes

SONCE

Sonce je kralj sončnega sistema, zato imajo ljudje z vladajočim planetom Sonce kraljevske prehranjevalne navade, torej radi uživajo visoko kalorične sestavine, kot so maslo, smetana, olje in sladkor. Njihova hrana ni pusta, ampak je bogata in običajno tudi težka. Všeč jim je tudi hrana, zaradi katere se počutijo bolj vzdržljivi.

Prehranjevalne navade v povezavi s planetarnimi vladarji

LUNA

Luna vpliva na vodo oceanov. Oseba, ki ji vlada Luna ima rada sladkarije, vse čokoladne dobrote, mleko in mlečne izdelke. Ti posamezniki radi pečejo in pripravljajo zahtevne slaščice. Zelenjavi niso najbolj naklonjeni. V pomoč so jim tudi škrobnata živila, kot sta krompir in sladki krompir. Juhe, ki jih spominjajo na materinsko ljubezen, so odlična izbira zanje.

MARS

Mars ima borilne lastnosti, zato osebe s tem vladarjem hrepenijo po močni mesni hrani, ki jim daje mišično moč. Radi imajo tudi pekočo in začinjeno hrano, ki jih poživi. Ne marajo mlečnih izdelkov in lahkih jedi, saj jim ne prinašajo občutka sitosti.

VENERA

Posamezniki, ki jim vlada Venera obožujejo živila, ki so zapakirana in imajo privlačen videz. Dekoracija je zanje še kako pomembna. Ustreza jim tudi slow food, da lahko zraven resnično uživajo v vsakem grižljaju.

JUPITER

Jupiter vlada predvsem tisti hrani, ki je sladka in rumene barve, kot so papaja, banana, rumeni korenček, koruza… Ti posamezniki imajo v svojem srcu posebno mesto za sladice, še posebej tiste s smetano in se ne morejo obvladati, ko jih imajo pred sabo. Tudi slani prigrizki so zanje prava poslastica.

Prehranjevalne navade v povezavi s planetarnimi vladarji

MERKUR

Merkur vlada zeleni in listnati zelenjavi, špinači, grahu, bučkam, cvetači… Posamezniki, ki jim vlada planet Merkur imajo običajno vitko postavo, zelena zelenjava pa je bistven del njihove prehrane. Tudi vlaknine so obvezna sestavina, ko govorimo o njihovi prehrani.

SATURN

Posamezniki, ki jim vlada Saturn, so zelo delovni in zato naklonjeni hrani, ki daje energijo. Tudi po zaužitju visoko kalorične hrane njihov metabolizem vzdržuje telesno težo. Radi imajo tudi vmesne obroke, v obliki raznih energijskih ploščic.